Приучване към гърне - част 3

• 83 271
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 960
  • Варна
Jen4et012,
и моят в началото имаше нужда от напомняне - на час, че и на половин питах има ли пиш. Научават се с времето да си казват.

# 961
  • Драгоман
Jen4et012,
и моят в началото имаше нужда от напомняне - на час, че и на половин питах има ли пиш. Научават се с времето да си казват.

Вчера и днес за моя радост, си казва понякога, но когато се заиграе и явно забравя и , ако не я подсетя се напишква. Но няма да се отказвам, все до лятото ще се научи, надявам се, защото ще тръгне на ясла и искам да сме махнали памперса до тогава   Peace

# 962
  • Варна
Забравят, да. На моя доскоро му се случваше, макар и рядко да пишне малко, докато се е заиграл, усеща се и си търси гърнето, но гащите ги намокря Laughing

# 963
В яслата слуша и понякога сяда и пишка в гърнето, вкъщи досега само един успешен опит, останалото фалшива тревога - или казва при свършен факт или сяда и не прави нищо Rolling Eyes Притеснявам се, че е почти на 3, всеки ме разпитва защо още е с памперс ( тя и биберона не иска да оставя, най-вече за приспиване го ползва ) и вече тези въпроси много ме изморяват и травмират Tired

# 964
Julia_21 ,ако теб не те притеснява този факт какъв е проблема .

# 965
Няколко пъти започвахме и спирахме...На 3 год. още беше с памперс.Като минаха 2-3 седмици се заинатих и го оставих по гащи за пореден път и около седмица постоянно се изпускаше,изпикавах го през 10мин.,беше му писнало,но постепенно започна да стиска повече и увеличихме интервала...Като тръгна есента на ДГ уж казваше за пиш,но е имало по един фал дневно,акаше и в гащите,но постепенно и това преодоля,може би и градината повлия.Престраши се да сяда на тоалетна с адаптер,надувахме балони за награда и мога да кажа,че изчистихме всичко за 5-6 месеца...Много трудно беше,даже за дневния и нощен сън още му слагам памперс!А уж още след годинката правихме опити,и след втората,но стана след третата  Embarassed Явно не съм била достатъчно упорита,но идваше градина,а и вече беше голям...

# 966
Притеснява ме и още как Rolling Eyes Яни, браво за упоритостта!  bouquet

# 967
Притеснява ме и още как Rolling Eyes Яни, браво за упоритостта!  bouquet

Ще се справите!И аз бях загубила надежда,бях се отчаяла,притеснявах се,но ето,че всичко си дойде на мястото с течение на времето.Сега пък проблема ми е,че няма абсолютно никакво желание да се облича сам,а и не може...съблича се долу-горе,но пак без особено желание!А в ДГ се цупят за това,направиха ми забележка да го оставям сам да се мъчи,но той няма никакво желание,ама грам.....Та така-едно минава,друго идва и все се притеснява човек.
Пожелавам ви скорошни успехи  Hug

# 968
Благодаря за темата Стасита! За анкетата- започнах на 7 месеца по съвет на педиатърката. След няколко дни ставаме на 2 години, резултат от усилията и упоритостта обаче- няма. Успех на всички!

Аз започнах да слагам моята на гърне веднага след като седна стабилно. И оттогава при всяка смяна на памперса - на гърнето. Така лека-полека се научи да пишка и ака в гърнето ( е и в памперса пишкаше, но поне големите неща ги правеше само в гърнето). На 1год. 2мес. се опитах да махна дневния памперс, но без успех. На 1год. 4мес. твърдо реших да го махна и 2 седмици беше постоянно напишкване навсякъде. На всяко напишкване спокойно й обяснявах, че ако й се ходи трябва да е в гърнето, да си казва и така след 2 седмици започна да си казва или да застава до гърнето, за да се сетя да я сложа.
Успех!

# 969
  • Драгоман
Благодаря за темата Стасита! За анкетата- започнах на 7 месеца по съвет на педиатърката. След няколко дни ставаме на 2 години, резултат от усилията и упоритостта обаче- няма. Успех на всички!

Аз започнах да слагам моята на гърне веднага след като седна стабилно. И оттогава при всяка смяна на памперса - на гърнето. Така лека-полека се научи да пишка и ака в гърнето ( е и в памперса пишкаше, но поне големите неща ги правеше само в гърнето). На 1год. 2мес. се опитах да махна дневния памперс, но без успех. На 1год. 4мес. твърдо реших да го махна и 2 седмици беше постоянно напишкване навсякъде. На всяко напишкване спокойно й обяснявах, че ако й се ходи трябва да е в гърнето, да си казва и така след 2 седмици започна да си казва или да застава до гърнето, за да се сетя да я сложа.
Успех!
  Супер!  Peace Ние сме на 1г и 5м и от 2 седмици вече съм я оставила само по гащички като е будна. Мисля, че има някакъв напредък - понякога си казва или отива и чака пред вратата на тоалетната, но и се напишква по няколко пъти на ден. Дано скоро да се овладее и да разбере Simple Smile Надявам се за 1 месец да се справим с проблема  Praynig

# 970
Моето малкото се научи да казва на 1 г и 3 мес. И за пишане и за акане. Но есента се разболя с една диария... Та беше с памперс 2 седмици . И оттогава се напишква ако не я поканя ( пробвах с интервали от време , но веднъж пиша на 2 часа , веднъж на половин ) . За акито казва. Там няма проблем .

# 971
На 3г.8м. нашата сага с акането в гащите продължава.
Опитах почти всичко възможно но нищо не даде резултат. На гърне и на даптер сяда без проблем, стои по 10 мин и стане след което започва да се стиска. Само като я видя как кръстосва краката и вече ми е ясно какво следва. В градината се стиска, а това никак не е опция защото се е стискала по над 10 часа, постоянно се превива на сто ката и няма как да се храни нормално.
С пишкането проблемът и то не всеки път е докато спи. Не се усеща може би. Слагам я преди сън да пишка, после по някое време я будя и я слагам пак, защото е почти сигурно че ще се напикае. Кофтито е че тя си е в сънено състояние. Но ако я оставя ще се напишка и ако не я хвана овреме ще стои мокра до сутринта, а това хич не е опция за мен.
Памперсите също, от тях се обриваше жестоко.
Просто се надявам да премине по-скоро този кошмарен период.

# 972
  • София
ще мине, пробвай да и дадеш да си изпере нааканите гащи, това помогна много при моя племенник. Той е вече на 5, но до към 4,5 годишен си пускаше в гащите, един ден снаха ми му ги дала сам да си ги изпере и от тогава вече сам ходи.  Peace

# 973
Джей, относно наакването имам близко семейство с почти 4 годишно момче дето до скоро в гащите се изпускаше. Научила го леля му като му се ака ако свърши в гърнето работата да танцуват танца на радостта- някакъв измислен интересен танц и не знам заради това, но казват,че вече си казвал за голямата работа и после искал да се танцува този специален "танц"..

# 974
Пробвах всичко, нищо не даде резултат - оставих я да ги пере, да се измие сама, тцъъъ.

Общи условия

Активация на акаунт