Приучване към гърне - част 3

• 81 991
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 365
Цялата тема е напълно излишна. Побира се в едно единствено мнение: "Трябва търпение, чакай си докато детето стане първи клас, защото не знаеш как да накараш дете на 2 години да направи каквото и да било (пита си с какъв акъл раждаш дете, като не знаеш какво да правиш с него)".

Напредък няма да има и хиляда пъти да ги слагате по тия гърнета, докато не им скръцнете със зъби и не им покажете, че всъщност наистина е лошо да се пикае в гащите (за тази цел се добавят и лоши последствия, не само "ооо, ама защо се изпишка в гащитееее").

И трите ми деца свалиха памперса, когато проходиха (около първия рожден ден). Никой не е толерирал пикане в гащите и нямаше такова.
Абсурдно е да оставиш дете да се излага така, да пикае и с*ре в гащите, като изостанало в развитието...
Интересно ми е как ще коментираш теорията, че децата започват да владеят мускулите си и контролираното задържане на урина между 18 и 20 месечна възраст?
След като махна памперсите на децата си около годинката им, след това колко дълъг беше преходният период до напълно сухи гащи и казване/показване за гърне?

# 1 366
Момичета, давам един линк, който може да е от полза на някоя от вас:
http://www.babycenter.com/0_potty-training-in-three-days-or-less_10310078.bc
Тук се обяснява как да махнете памперса за 3 дни. Ние го приложихме с първото на 24-5 месеца, сега ще опитаме този уикенд с второто (на 26 месеца), подходящо е за деца от 15 до 28 месеца.
Първо трябва да видите дали дава необходимите признаци, че е готово: http://www.babycenter.com/0_potty-training-readiness-checklist_4384.bc
И после в статията се обяснява как да процедирате.
Успех!

# 1 367
Още не съм стигнала до втората статия, но излиза, че не е готово моето дете  Sad
1. Не й пука, че е мокра 2. Няма никакво желание за независимост, за нищо. Нито за хранене, нито за ходене на гърне 3. Не показва никакви признаци, когато се напикава. 4.Is in a generally cooperative stage, not a negative or contrary one. Cognitive signs  Това не го разбрах  newsm78 5.Understands the physical signals that mean he has to go and can tell you before it happens or even hold it until he has time to get to the potty. Ето това ни е проблема, случва се на 10 дена един път да каже, че е свършила работата, но в момента в който пишка, не преди това.
А самото обучение често да си кажа нещо не схванах. В общи линии- Ако седи 3 дена по гащи ще се научи  newsm78 Явно не е това, защото моята седи от 2 месеца по гащи и не се е научила на нищо. Rolling Eyes

# 1 368
4.Is in a generally cooperative stage, not a negative or contrary one.  Това не го разбрах  newsm78
Доколкото разбирам, трябва детето да е готово да ти сътрудничи в начинанието, а не да е в период, когато действа наопаки.

# 1 369
Имам един въпрос? Какъв е зорът да се махне памперс на дете на 1 година??? Ако е финансов леко мога да го оправдая, но иначе ми е чудно?
 Най- малкото е улеснение и за двете страни. Подкрепям новите обосновки, че това може да стане между 18- 24 месеца.
Мен толкова пъти ме е спасявал, че честно да си кажа, радвам се, че не беше готов по-рано!

# 1 370
Имам един въпрос? Какъв е зорът да се махне памперс на дете на 1 година??? Ако е финансов леко мога да го оправдая, но иначе ми е чудно?

Е как после да се фукаш основно по форумите и да твърдиш, че детето ти е по-умно от останалите  Laughing

# 1 371
  • Драгоман

Jen4et012, как научи твоето детенце да пишка навън? Лесно ли се случи? При нас е голям проблем.
  Ами, при нас ученето беше януари-февруари и чак март започна да си казва и да проявява повече контрол и внимание към самостоятелното казване. В тези месеци навън си ходехме с памперс, не съм давала зор всичко накуп, но в повечето случаи той оставаше сух. След това започнахме на кратки разстояния навън без памперс, като си я питах по някое време дали й се пишка, тя в повечето случаи казваше "не", но аз й свалях гащите и я издържах над някое камъче и й казвах " Айде сега да напишкаш камъчето, искаш ли?" и тя се отпускаше и така Simple Smile После се радва на мокрото камъче и на вадичката, която потича, хаха  hahaha А сега като се заиграе пак не иска и пак с хитрост я прилъгвам да каже къде иска да пишка, на напишка някое цветенце или тревичка и пак става номера! Ако не я подканям се улисва в играта си и се напиква  Crazy Когато пътувахме с колата пак с памперс доскоро, но вече веднъж пътувахме Драгоман-Перник , което е около 70 км. и после на връщане пак без памперс и не се напишка!!!  newsm44 Спирахме по 2 пъти в посока да си въши нуждите като само веднъж аз я накарах, за другите случаи тя сама си каза, даже последното беше "ако, ако" и ака на пътя  Embarassed но какво да се прави  Embarassed

# 1 372
  • Драгоман
 Най- малкото е улеснение и за двете страни.
За мен е по-добре и по-лесно да се изака в тоалетната и да я избърша, отколкото да се изака в памперса и да се размаже лайното навсякъде, после бърсане, миене, омазване, ужас  ooooh! За щастие моята още на 6 месеца я хващах като акаше и я слагах на гърнето та тези миенета на насрано дупе са ми чужди  Rolling Eyes 
  Моята още не може да се храни сама, но пък си казва за пишкане и акане Rolling Eyes

# 1 373
 Най- малкото е улеснение и за двете страни.
За мен е по-добре и по-лесно да се изака в тоалетната и да я избърша, отколкото да се изака в памперса и да се размаже лайното навсякъде, после бърсане, миене, омазване, ужас  ooooh! За щастие моята още на 6 месеца я хващах като акаше и я слагах на гърнето та тези миенета на насрано дупе са ми чужди  Rolling Eyes 
  Моята още не може да се храни сама, но пък си казва за пишкане и акане Rolling Eyes

Махане изцяло на памперс и акане извън него са две различни неща. Синът ми се научи да ака в гърне на  1г., после тръгна на ясла и там от мързела на лелките си започна пак в памперса. Свали го изцяло на 2,5г.

Дъщеря ми също е в период на приучване на гърне, но въобще не си правя илюзии, че като се научи да ака в гърнето ще свалим памперса сега.

newsm78 Дъщеря ти преди 6м. не се ли е нааквала в памперса?

# 1 374
Интересно ми е как ще коментираш теорията, че децата започват да владеят мускулите си и контролираното задържане на урина между 18 и 20 месечна възраст?
След като махна памперсите на децата си около годинката им, след това колко дълъг беше преходният период до напълно сухи гащи и казване/показване за гърне?
Теорията е абсурдна. Дете, което хвърля и вдига предмети, дърпа и мести неща, и дори ходи, не можело да контролира мускулите си... хайде бе! Не знам чии деца не могат да си контролират задържането на урина, но всеки човек знае, че пикае, когато го прави. Малките деца не могат единствено да стискат твърде дълго време. Но перфектно осъзнават кога им се пишка, въпросът е дали някой е поискал от тях да го правят в гърнето, а не в гащите, както са свикнали.

Период до сухи гащи? В смисъл? Научиха се, че не трябва да се пикае в гащите и си го правеха в гърнето. Имам спомен, че веднъж едното се изпусна насън, да е била на година и половина. През деня не е имало инциденти. Като им се пишкаше, ме дърпаха към гърнето или отиваха сами направо (лятото особено като нямаше почти никакви дрехи за сваляне). После, като проговориха, се случваше да ми кажат, но основно си ходеха без да ми се обясняват.

Какъв е зорът да се маха памперсът въобще, независимо на 3 или на 30 години?? Сериозно питам.

Зорът при мен е, че децата ми не са малоумни, за да пикаят и с*рат в гащите си. Отглеждам ги в цивилизацията, не в гората, и смятам, че неща като ползване на тоалетна, вместо на дрехи, са основни... Също затова държа да се хранят с прибори, а не са бъркат с ръце в супата и да я пият от чинията...

Този списък с признаци за готовност е на др. Базелтон, доколкото помня... договор с компании производители на памперси... доколкото помня...

Is coordinated enough to walk, and even run, steadily. - защо е необходимо да може да тича, за да отиде до гърнето си?? Не е нужно.
Urinates a fair amount at one time. - няма никаква връзка с целта.
Has regular, well-formed bowel movements at relatively predictable times. - няма никаква връзка с целта. И доста зависи какво е яло...
Has "dry" periods of at least two hours or during naps, which shows that his bladder muscles are developed enough to hold urine. - не е въпросът дали са развити - развити са! Въпросът е дали детето мисли, че трябва да стиска или няма проблем. Ако не му кажеш "не яж морковите в супата", то изобщо няма да забележи как ги яде.
Can sit down quietly in one position for two to five minutes. - защо са му необходими 2 до 5 минути седене, като пикаенето отнема половин минута, а акането една?
Can pull his pants up and down. - това пък е пълен абсурд! Нали има майка, тя ще го направи. То, докато започне само да се облича и съблича, ще стане на 4 години...
Dislikes the feeling of wearing a wet or dirty diaper. - като си свикнал с нещо от раждането си, няма изведнъж да започне да ти пречи...
Shows interest in others' bathroom habits (wants to watch you go to the bathroom or wear underwear). - няма никаква връзка с целта. От трите ми деца само едно е проявявало интерес какво правят другите в тоалетната.
Gives a physical or verbal sign when he's having a bowel movement such as grunting, squatting, or telling you. - защо да даваш знак или да казваш за нещо, за което никога не си съобщавал? И пак казвам... моите рядко са ми съобщавали. Просто знаеха, че напиканите гащи изобщо не се толерират вкъщи и се стараеха да няма такива.
Demonstrates a desire for independence. - няма никаква връзка с целта.
Takes pride in his accomplishments. - няма никаква връзка с целта.
Isn't resistant to learning to use the toilet. - няма никаква логика... всеки ще се колебае дали да пикае, когато и където му е кеф, или да отдели половин минута за да отиде до мястото, на което се прави това...
Is in a generally cooperative stage, not a negative or contrary one. - не е необходимо, но за улеснение на родителите, които не могат да кажат строго "не" или да пляскат, когато трябва. Детето на една годинка не е във фаза на "не", така че... всички, които са стигнали до тази фаза, са закъснели доста.
Understands the physical signals that mean he has to go and can tell you before it happens or even hold it until he has time to get to the potty. - ако мисли, че се налага да каже... ако знае, че пикаенето в гащите води до много неприятни неща за него...
Can follow simple instructions, such as "go get the toy. - няма никаква връзка с целта.
Understands the value of putting things where they belong. - няма никаква логика или връзка с целта. Аз започнах да си подреждам нещата, когато бях на... 10 години. И в пубертета пак спрях.
Has words for urine and stool. - моите не можеха да говорят, когато свалиха памперса.

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 13:35 от Jesus...

# 1 375
  • Драгоман

Е, разбира се, че се е нааквала, но разликата е огромна в "акото" на новородено, примерно и на 2годишно, нали така! Моята е била до 6м изцяло на кърма, а и много по-лесно да преобуеш бебе, което почти не мърда и дете, което постоянно се дърпа, иска да ти избяга и други подобни. Да не говорим за консистенцията и зловонната миризма за изпражненията на по-голямо дете , което яде всичко като възрастните Sick Не се обиждай, носи представи ти да правиш това в гащите си и дали ще ти е приятно изживяването на теб и на този, който те преобува? Казвам го, защото преди половин година се случи инцидент да се наака моето и ми стана много интересно с почистването, гнусно и се зачудих какво ли му е на самото дете, ако това чудо му стои до дупето повече от 2 минути, сигурно се обрива цялата кожа... Незнам, това си е до различни разбирания явно...  newsm78

# 1 376
Тези разсъждения малко ми приличат на тези на Jesus ,така че ги подминавам.

# 1 377

Е, разбира се, че се е нааквала, но разликата е огромна в "акото" на новородено, примерно и на 2годишно, нали така! Моята е била до 6м изцяло на кърма, а и много по-лесно да преобуеш бебе, което почти не мърда и дете, което постоянно се дърпа, иска да ти избяга и други подобни. Да не говорим за консистенцията и зловонната миризма за изпражненията на по-голямо дете , което яде всичко като възрастните Sick Не се обиждай, носи представи ти да правиш това в гащите си и дали ще ти е приятно изживяването на теб и на този, който те преобува? Казвам го, защото преди половин година се случи инцидент да се наака моето и ми стана много интересно с почистването, гнусно и се зачудих какво ли му е на самото дете, ако това чудо му стои до дупето повече от 2 минути, сигурно се обрива цялата кожа... Незнам, това си е до различни разбирания явно...  newsm78
Разбирам напълно какво е акото на бебе след 6м., но в предния си пост си написала, че миенето на наакано дупе ти е чуждо, а не, че те е гнус да миеш миризливо ако.

И не, не мога да си представя да се изходя в гащите ooooh!, няма никаква база за сравнение. Мен въобще не ме е гад от децата ми, независимо в какъв период са и какъв вид са им акитата. Искам да приучвам дъщеря ми само защото е момиче и от здравословна гледна точка. Хич не се притеснявам да я бърша и да я мия.

# 1 378
Тези разсъждения малко ми приличат на тези на Jesus ,така че ги подминавам.
Тук се подминава всичко, което не е съгласно, че е ОК да с*реш в дрехите си Laughing

# 1 379
  • Драгоман
  Искала съм да кажа, че ми е чуждо миенето на наакано дупе след 6месечна възраст! И мен не ме е гнус от детето ми, но защо да бърша лайна като може само да пусна водата? Хем по-бързо, хем по-чисто и за двете страни. Незнам, ако на някой му доставя удоволствие да мие наакано си е негова работа.  Peace Не искам да обидя никой! То понякога не е само до желанието на майката, а до детето и неговите намерения Simple Smile ПРи нас така се получи с акането, понеже от много рано я вхащах кога започва да се напъва при акане и всеки път я слагах на гърне и тя си свикна с времето, после го приемаше за нещо нормално. И първо се научи да си казва за голямата нужда, след това за малката  Peace

Общи условия

Активация на акаунт