За да изглежда фигурата ми добра Дюкан ще избера - 272

• 37 647
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Когато човек е запознат напълно с режима, каквото и да му говорят, има отговор на всички въпроси.  Wink Peace

Мисля, че винаги има нови неща за донаучаване ( лично мнение  Peace)

# 631
  • Испания
КалиHug

За тиквата /от книгата на Дюкан "Оценител"/:

гликемичен         повишаване на кр.захар        тегло      белтъчини  мазн.  въгл.  калории
                 индекс              въздействие в/у панкреаса

тиква            77                  рязко, претоварва              на воля         1,3                      6         30
                                            панкреаса

тиква
цигулка         77                  рязко, претоварва             оскар за         1,3                      6          30
                                             панкреаса                  стройна фигура

тиквичка        17                  едва доловимо             богато на пектин  2,6                     12         60

# 632
smileys, БЛАГОДАРЯ   bouquet , ЕТО ЧЕ ПАК НАУЧИХ НЕЩО НОВО  Simple Smile

п.п. Мечтая си за магазин, където мога да си закупя, поръчам Дюканските ти манЖи, уникални са, а на снимките са ... оле, невероятни.
Защо в Бг не измисли някоя Дюканка такъв магазин, ммммм  Laughing

# 633
Докато аз се трудя в кухнята, вие сте писали, писали ....
Kali_tod, аз съм от Добрич, купих какаото от магазин, който се намира в кв. Балик. Нямам представа каква е политиката на веригата, дали всички магазини в страната зареждат едно и също, но утре ще прескоча да вия дали не са донесли, че и моето е на привършване, днес си направих шоколадче   girluu
Teryaki, мляко с канела - никакъв трик. Сипвам, бъркам докато ми хареса на вкус. Понякога добавям и малко кокосови стърготини за разнообразие.

# 634
  • Испания
...Понякога добавям и малко кокосови стърготини за разнообразие.

Не са режимни.  Naughty

smileys, БЛАГОДАРЯ   bouquet , ЕТО ЧЕ ПАК НАУЧИХ НЕЩО НОВО  Simple Smile

п.п. Мечтая си за магазин, където мога да си закупя, поръчам Дюканските ти манЖи, уникални са, а на снимките са ... оле, невероятни.
Защо в Бг не измисли някоя Дюканка такъв магазин, ммммм  Laughing

Ама, защо ти е магазин? Готвиш и си ги хапваш.  Wink  chef

# 635
"...Понякога добавям и малко кокосови стърготини за разнообразие."

"Не са режимни. " Naughty

#Crazy
вземам си поука

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 21:03 от Kagi

# 636
Защото не съм добър готвач и никога, никога не изглеждат така вкусни като твоите, а и е по- лесно друг д аги приготви ( поне за мен Wink ..............

# 637
smileys , радвам се да те видя тук Simple Smile
тези стойности , които си копнала за тиквата ме объркаха..  аз си знам , че е режимна и миналата седмица "ометох" една малка цигулка
ама сега като гледам стойностите на въглехидрати са по високи от тези на белтъчините ( логично Simple Smile )

# 638
  • Испания
Защото не съм добър готвач и никога, никога не изглеждат така вкусни като твоите, а и е по- лесно друг д аги приготви ( поне за мен Wink ..............

Joy Скица!

smileys , радвам се да те видя тук Simple Smile
тези стойности , които си копнала за тиквата ме объркаха..  аз си знам , че е режимна и миналата седмица "ометох" една малка цигулка
ама сега като гледам стойностите на въглехидрати са по високи от тези на белтъчините ( логично Simple Smile )

Споко. Виж какво пише Дюкан за влиянието им върху теглото: за тиквата - на воля /което значи, че може да се яде без ограничение/, за цигулката - оскар за стройна фигура. Вярно е, че са с по-висок гликемичен индекс от тиквичката, но ги разрешава. А тиквичката е с двойно повече калории, но с нисък гликемичен индекс. Така че, ако се ядат разумно и умерено - няма проблем.  Simple Smile

# 639
Привет на всички Hug Hug Hug Hug
smileys  bouquet Hug
Само да ви кажа,че аз съм изяла огромни количества тиква ,и продължавам да
си я хапвам с удоволствие,и не мисля,че ми е попречила на режима,даже напротив!
Действа ми обезводняващо и разхлабващо Joy
А пък тиквеника,който си правя,по рецептата за баничката ми,е направо
божествен!!!  chef
Хубава вечер на всички!

# 640
An.che, как приготвяш тиквата? Аз до сега освен приготвена от мами със захар на фурна ... друга не съм виждала  #Crazy

# 641
Kagi,тиквата я пека в тавичка без нищо,
ако не ми е достатъчно сладка,поръсвам стевия на прах,малко канела
и става ммммммммммм Mr. Green

# 642
  • UK
An.che - 45 кг  Shocked браво момиче. Нямам думи.

Ако тиквата се пече в плик няма ли да стане по-сочна и по-бързо?

# 643
Тиквата я пека с малко вода, без нищо, нито плик, нито подсладител и става сладка.

# 644
Добро утро! Бързам да се похваля с още едно минусче.
Отчет : 21 ден  -5 кг.  newsm44, с малки прегрешения като шепа фъстъци веднъж, кокосовите стърготини в млякото и не режимните кремчета. Явно режимът ме обича  Grinning
Тази сутрин се събудих с чувство за вина,  докато се опомня, че двете пържени питки, които изядох са били на сън /никога не ми се е случвало да сънувам храна /  tooth и притеснението, че вчера водата беше малко само около литър , не зная защо като съм си у дома не пия достатъчно вода ...  newsm78
An.che, мерси! Ще си приготвя тиква , но след 5 дни,че днес ми първият от 5 П.
Хванах цаката на закуската, до преди няколко дни си приготвях  палачинка от 3 лъжици трици, 1 яйце, малко кис. мляко и 3-4 лъжици извара, а сега сместа разделям в две купички, като към едната прибавям канела и малко подсладител. Пека в МВ и се получават два "мъфина" - солен и сладък. С кисело мляко е супер закуска, даже ми идва в повече.
Ами ... това е за сега, ще започвам с домашният слугинаж  newsm75 wash hang 1ironing 1dishes
Хубав  ден с много минусчета ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт