Детски ясли и градини в Русе-4

• 110 338
  • 866
  •   1
Отговори
# 765
Тази на новото кръгово до училище Олимпи Панов е наистина Русалка. Сутринта като минавах от там прочетох специално  Laughing

# 766
В квартал Родина са две градини - Пинокио и Русалка. И двете градини имат централа и филиал.
Централата на Русалка е зад Практикер, филиала е до новото кръгово.
Централата на Пинокио е до прелеза, филиала е близо до училище Олимпи Панов - http://cdg-pinokio.org/contact.html
Моето дете е в Пинокио център и съм много доволна. Голямото ми дете също беше там.

# 767
Здравейте и за много години! Здрави и щастливи през 2016г!
И на въпроса - как става храненето на дете със СТРАШНА кръстосана алергия в ясла/ градина?
Моята мома я гласим за ясла на есен и започвам да се ослушвам вече. Проблема е, че е с непоносимост към доста храни и става страшно дори и от малки количества.
Насочи ли сме се към 4-та ясла, на 2 минути от дома ни е. Но се замислям и за частен вариант. Моля който има опит да сподели  Praynig Мнения за яслите също ще оценя Wink

# 768
Яслите са на млечна кухня и нямат меню за алергии. Единственият вариант е Дом майка и дете. Или някое ОДЗ. Там имат своя кухня. В групата на големия ми син има дете с алергии. Случайно разбрах.

# 769
Здравейте Simple Smile Бихте ли ми казали има ли ясла в кв Родина и под кой номер се води?  Започнах и аз да се оглеждам за ясла, но още разучавам коя къде се намира и под кой номер отговаря.Благодаря ви 

# 770
Здравейте,
събирам мнения за детска ясла 4, номер 6 и номер 9. Чудя се в коя от трите отношението и условията са по-добри, за да ги подредя при регистрацията за класиране. Просто тези три ясли са ми най-близо.

# 771
  • На брега на реката
Дъщеря ми е в четвърта ясла. Доволна съм и от персонала, и от условията, и от факта, че се съобразиха със здравословния й проблем. Въпреки честото отсъствие в началото, дъщеря ми се адаптира чудесно и не е имало големи драми. Което за мен е показателно, защото явно й харесва сред децата, харесва и персонала. В момента са сборни групи и по никакъв начин не дава индикации, че е в ново помещение, с нови лели и сестри.

# 772
Здравейте,
събирам мнения за детска ясла 4, номер 6 и номер 9. Чудя се в коя от трите отношението и условията са по-добри, за да ги подредя при регистрацията за класиране. Просто тези три ясли са ми най-близо.

Сина ми е посещава ясла 9. Изключително доволна съм от сестрите, много отзивчиви и винаги ми казват, ако има някакъв проблем. И на него му харесва, всеки ден ми разказва какво са правили, кои песнички са пяли и т.н., иска да ходи и през почивните дни, което за мен си е много показателно. Наложи ми се няколко пъти да имам лични срещи с директорката (поискани от мен, заради разни документации). Комуникацията с нея е много приятна, мила и търпеливо ми обясни всичко, което ме интересуваше. Ако трябваше пак да кандидатстваме за ясла - отново бих избрала нея

# 773
И аз имам един въпрос, свързан с кандидатстването за детски градини. Останах безработна, регистрирана съм в.бюрото по труда и получавам обезщетение. Та по този критерийй "Деца, чиито поне един от родителите е в трудово или приравнено на него/служебно правоотношение или се самоосигурява" мога ли да отбележа и себе си, или трябва само бащата и така ще изгубим една точка??

# 774
  • На брега на реката
Две точки се даваха за тази графа, една за теб, една за другия работещ родител. След като си безработна, следва да получите само 1 точка. Но до класирането има повече повече от месец, като си намериш работа, промяна винаги можеш да направиш в системата до три дни преди класирането.
А някой има ли повече информация за предстоящото класиране на набор 2013? Пише само юни, ама кой юни???

# 775
Здравейте, моля за мнения от майки, чиито деца посещавата детска градина Иглика, филиалите Чиполино и на ул. Видин.
Предстои ни кандидатстване, а ДГ Иглика по район ни е най - близо. При кандидатстване в системата не можеш да си избереш филиал, а се посочва само ДГ Иглика. Отзивите от мои познати за помещенията в ЦЮР като че ли не са много добри.
Така че моля за отзиви за другите филиали, за да знам какво може да очакваме  Simple Smile

# 776
Ние сме на Видин. Значи това къде ще сте за Иглика, го решава директорката и тя не иска да каже преди самото записване. Аз много се бях изнервила от това. Иначе на Видин е като на всякъде другаде. Много деца са, стаите са малки. Рядко ги извеждат навън нашите, не знам защо. В яслата всеки ден ги вадеха. Детето обаче е доволно, което е и най-важното. Ходи с желание.

# 777
  • На брега на реката
Голямата ми дъщеря беше във Видин. Изкара 4 прекрасни години. Изключителен персонал, не е имало проблеми и драми, дори и на сборни групи. А за извеждането категорично не мога да се съглася. Дори по нашето време оправиха по европроект двора и стана още по-кокетен и идеален за игри.
Сега ни предстои класиране с малката, надявам се в същия филиал да я приемат.

# 778
Благодаря ви за отговорите. Знам, че всичко е много индивидуално и винаги ще има различни мнения, но все пак предпочитам да имам някакви предварителни впечатления .. нали съм майка, все намирам за какво да се вълнувам и тревожа Wink
А това че не знаеш къде ще бъде записано детето ти наистина е доста изнервящо. Не знам защо не въведат в системата възможност за избор на филиал за всички детски градини.
Остава да се надавам да ни приемат на желаното от нас място.

# 779
ivelina_e_koleva
и аз съм от доволните от 9-та ясла

Общи условия

Активация на акаунт