Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 693
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 135
Интересувам се от ОУ Йордан Йовков.Близо ми е като местоположение,но чувам че условията вътре са лоши,тоалетните стари..дали има истина в това?

Да, така е.

# 136
Ами вълненията тази година са за следващия набор  Mr. Green
Но само да споделя мнение и опит челен..
Записах детето в кварталното училище "Ангел Кънчев", ако някои си спомнят имах разни дилеми, но детето беше твърдо убедено, че иска точно там да учи
От избора съм повече от доволна, НО всичко си е до учителкИТЕ ( да в множествено число) и двете са страхотни, децата ходят с желание, въпреки че моето дете в началото беше тормозено нещата се овладяха и дразгите в самия клас значително са намалели
Целият клас ходи на занималня, през седмицата домашни не се е налагало да дописваме, освен 1-2 пъти в началото, защото детето не съумяваше да си разпредели времето на занималнята, но това смятам за нормално и нямаше трагедии, контролирах 1 седмица всеки ден взимахме раницата, след това 2 седмици във вторник и четвъртък, видях че нещата са ОК и сега не носи раницата през седмицата.
И да не си помислите, че не пишат и не смятат, напротив всички помагала са попълнени. У дома четем  и решаваме задачи отделно, а събота и неделя имат домашни в рамките на нормалното.
Взискателна съм, но не съм педант и не смятам, че с много писане ще постигне чудеса, а и за него е важно да има свободно време най-вече за спорт..Баба му е начална учителка и тя го проверява периодично из основи - хвали го, пропуски не е намирала до момента.

Та съветът ми е - търсете добър тандем учители ако ще пускате детето на целодневно обучение

Друго, което ми харесва, е че има доста форми за спорт в самото училище, така не търчим като линейки из града, а децата след 16:30 отиват на спорт/танци и спокойно си ги взимаме след 17:30..
Мога да възроптая само срещу тъпата общинарска политика да се сключват едногодишни договори с външните фирми и така тази година има шах, догодина няма.. , има танци догодина може и да няма .

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 15:01 от KOTE

# 137
  • Варна
Коте, радвам се, че си доволна от Ангел Кънчев. Нашето другарче е там, но явно в тяхната занималня не се работи като хората, детето е претоварено и все има нещо да дописва вкъщи. Та моите впечатления покрай него са лоши и това ме отказва от там.
Доколкото знам няма как да избереш учителката на занималнята, така че как да потърсим добър тандем учители?!

# 138
Най-накрая мнения за "Ангел Кънчев"-благодаря момичета. Аз съм се насочила към това училище, но много малко информация намирам за него. А кои са учителите, които коментирате - коте, svetli???

# 139
Оле, ами да Sad Благодаря ти, много съм се заблудила  Confused
Добре, някой разполага ли с информация за учителите и приема в Раковски, тази година   bouquet

Учителите, които ще поемат 1 клас този септември, са тези на 4 клас в момента  Grinning

http://ourakovski.com/Uchiteli.html
Благодаря ти, трябваше да се сетя  Grinning
А някой има ли впечатления, за тях. Лични, от някъде. Аз започвам с разследванията Simple Smile

# 140
  • Варна
Много благодаря на Коте за включването!

# 141
Моите отзиви са от сегашния първи клас, а учителките са Ралчева и Василева. От сегашния 4ти клас добри отзиви съм чувала за Иванова.

# 142
  • Варна
Някой има ли информация за "Захари Стоянов" кои учители ще поемат 1 клас?

# 143
Благодаря за информацията, Коте! Май добра учителка е и Светлана Цанкова. В момента води IV a клас. А дали изобщо ще имам възможността да си избера учител в Ангел Кънчев? Имате ли информация?

# 144
Да, дават ти едно заявление, в което попълваш ред на желание 1,2, 3 за съответната учителка

# 145
  • Варна
Здравейте! Присъединявам се към отбора на родителите на бъдещи първокласници, ние ще подаваме документи в Климент и Кирил и Методий. Има ли някой информация за имена на учители, които ще поемат паралелки първи клас през учебната 2014/ 2015г. Също така ме интересува дали някой има идея как е организирано целодневното обучение в Климент, до колко часа са децата и продължава ли и във втори или трети клас?

Благодаря предварително на всеки, който може да се включи с информация.  Flutter

# 146
  • Варна
Здравейте и аз се записвам да ви следя ! Мен ме интересува Климент и Кирил . Голямата ми дъщеря е в Климент и се надяваме за там но и Кирил е вариант  Wink

# 147
  • Между гори и планини
Здравейте бъдещи първолаци!
Четох темата с интерес, миналата година извървях вашият път.
Първото което бих посъветвала да се ориентирате какво се отдава на вашето дете - хореография, математика, езици... , за да знаете къде да се насочите.
Моя син изкара ПГ в Славейков и въпреки, че не беше от най-изпълнителните, дръпна много напред (лятната ваканция се упражнявахме още). Записах го там, защото ПГ в Славейков дава допълнително точки при приема. И въпреки, че живеем в района, на същия булевард (до МакДрайв), адресната регистрация въобще не се зачете при приема. За това пък всички деца от ПГ към училището бяха приети.
Моя син харесва математиката и добре, че е така - имат 7 часа седмично математика. Месец преди Коледното състезание, един път седмично (по желание) децата оставаха още един час, за да се подготвят с подобни задачи. Въпреки това, моят син реши, че го е страх да не сбърка някоя задача и не го записах на състезанието. И други майки от класа не са си записвали децата. Никой, никого не води под строй, само защото е в това училище  Laughing
След като детето е прието в първи клас, родителите попълват формуляр за следобедна занималня. Лично аз прецених, че искам у дома да се занимавам с детето (държа на къса каишка). В нашият клас няма деца които да посещават занималнята към училището.
В първи клас са само първа смяна, втори клас - само втора смяна.
Часовете започват в 8ч, водим децата 10-15 мин преди това.
Има основен класен, допълнително учителка по английски ез., учителка по Роден край и учител по рисуване.
Не знам какви са другите учители, но моя син има късмет с много добра класна - изнася интересно уроците, не оставя и за миг децата сами, не ги дели по никакъв начин - ако детето заслужава похвала днес го хвали и поощрява, но ако утре е разсеяно и не работи добре - това се отбелязва.
И втпреки, че децата са само половин ден заедно, на Коледното тържество (тип детска дискотека) видяхме един хубав и задружен клас. Което е постижение на класната от септември до сега.
Натоварват ги постепено, но няма да си кривя душата - днес сме писали 2 часа математика + 2 часа БЕЛ за домашно, с малки почивки.

# 148
Здравейте,може ли да споделите мнения за тези три основни училища: Цар Симеон,Й.Йовков и Д.Дебелянов......впечатления като база,преподаватели....?

За Дебелянов мога да ти кажа отзиви от мои познати, чиито деца учат там. След разговора им с тях останах с добри впечатления. Базата е добре. Малките се помещават на последния етаж, за да не се засичат много много с по-големите. Има физкултурен салон на самия етаж. Има доста допълнителни занимания /в сайта има информация за тях/. Първи клас са първа смяна, но от втори клас започват да се менят всеки месец. Започват в 8:00 и занималнята е до 17:00. Хубавото е, че занималнята не е обща, а всеки клас си върви отделно и така няма разминаване в домашните Simple Smile Заявления няма да се приемат сега, а най вероятно през март. Не се знае още кои учители ще поемат първите класове, предполагам, че трябва да са учителите на четвъртите. Това е като цяло Simple Smile

Здравейте,
ако някой има инфо за Найден Геров и Черноризец Храбър моля да я сподели. И най-вече ме интересува занималня (първи и след първи клас), започване на часовете, отзивите за г-жите.

Здравей!
Давам инфо за Черноризец Храбър. Часовете започват от 8:30, а занималнята е до 17:30. Има осигурена занималня до четвърти клас, винаги са първа смяна. А за госпожите - казват, че тази година всички са много добри. Приема на заявления започна още първия работен ден на годината.  Peace

# 149
Топъл дъжд сподели: "Записах го там, защото ПГ в Славейков дава допълнително точки при приема. И въпреки, че живеем в района, на същия булевард (до МакДрайв), адресната регистрация въобще не се зачете при приема. За това пък всички деца от ПГ към училището бяха приети."

Ще споделя, за да знаете истината за Славейков - Миналата година Точките за адрес (17т.) бяха повече от тези за ПГ (15т.) Ние живеем доста по-близо от Топъл дъжд (както пише - до МакДрайв), НО НЕ БЯХМЕ приети, въпреки, че ни се полагат повече точки. НЕЧЕСТНО бяха класирани ВСИЧКИ деца от ПГ. Критериите за 2013/14г си ги беше утвърдило самото училище и НЕ ги спази при класирането миналата година. Сигурна съм в това над 100%.

Но - тази година няма да е така?????

И друго - странно ми е: СТРАХ от провал на състезание????

Общи условия

Активация на акаунт