Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 733
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Някой ще се включи ли с отзиви за Цар Симеон и Йордан Йовков?

Aз ще изкажа моите положителни отзиви от "Цар Симеон" - синът ми в момента е 3 клас и ако някой прочете постовете ми в отчетните теми 1-3 клас ще съпостави качеството на обучение в полза на класната на сина ми. Царят е едно развиващо се и хубаво квартално училище, където учителите знаят какво правят. Мисля, че е достатъчно да се види деца от кои училища са в първата десетица по математическите състезания - също така част от началните учители водят школи по математика в МГ. Въобще, училището върви все повече в посока изграждане на мат.имидж: има обособена паралелка със засилено изучаване по мат от 5 клас, домакин е на част от мат.състезания. 

Базата е добра - сменени дограми, подновени тоалетни, нов физкултурен салон, прясно ремонтиран стол. Е, интерактивни дъски няма, но има оборудвани кабинети по инф.технологии, учи ИТ от 1 клас, децата постоянно се стимулират да участват в различни състезания и конкурси. Две поредни години баскетболния отбор на у-щето става национален шампион момичета. Английски се учи от 1 клас. Сайта на училището е добре поддържан. И не е вярно, че има циганчета - в класа на сина ми няма нито едно, и честно, и в строя не се забелязват по другите класове.

Пиша това с ясното съзнание, че преди три години много се колебаех дали да не подам документи и в "Славейков" и сега на база сравнение в отчетните теми, много се радвам, че избрах "Цар Симеон". Харесва ми, че от децата се изисква много, стимулират се да правят презентации още от 1 клас, оценяването винаги е по скала точки (т.е. не е на база субективна преценка на госпожата). Разбира се както и цялата ни образователна система, и училището има трески за дялане, но ако някой се колебае, надявам се поста ми да бъде приет като обективно мнение "за" в посока избор на начално училище.

# 301
Нещо почти по темата  Mr. GreenСъздадоха ли шведските толерантни родители едно поколение от деца-чудовища?

Училищата елитни или не ги правят:
 - учители
 - родители
 - деца
Ако учителите работят през пръсти, ако родителите искат детето да има 6 независимо колко знае и ако децата ходят на училище със самочувствието  - татко изкарва повече от оная даскалица .. нЕма Управия

# 302
това е в пълен разрез с всичко, което слушам за дисциплината там.
Съжалявам, ако не се харесва, това чух и видях със собствените си сетива  Wink

# 303
  • Варна
Някой пък ако е  смятал,че кой знае каква дисциплина има по държавните у-ща,просто се е лъгал. Wink

# 304
  • Варна
Дисциплината зависи от децата и възпитанието им, а то се зависи от няколко фактора: семейство, учители, ученици.... Децата в частните училища не са кой знае колко по-различни от другите. Самочувствието и пачките на родителите им ги открояват най-вече.

# 305
  • Варна
Специално за Варна знаем,че може да се каже,че няма частни у-ща -един Малък принц и едно френско.Та пачкосаните са навсякъде. Wink

# 306
  • Варна
Така е, и не мисля, че има училище, което е изолирано от това явление. Въпросът е как се реагира на такива прояви.

# 307
  • Варна
Да, за съжаление разделение има само в София, т.е. децата на богатите не са заедно с децата на останалите хора на заплати. Тук са заедно, малко идва в повече да обясниш на дете на 8 години защо няма маратонки за 160 лв или нещо подобно.Като на голяма част това за скъпите вещи им е приоритет. Както и да е де, може да е за добро  Grinning

# 308
  • Варна
На късмет е и на какви пачки ще попаднат децата в класа. Wink Не всички, и бих казала много от богатите хора са и интелигентни,знаят си цената на парите и си възпитават децата много добре.  Peace
В класа на големия почти всички деца бяха от нормални,работнически семейства.Изхвърляции не е имало,а за маратонки от 160 да не говорим.Не е било да се върне у дома и да сподели нещо "материално" за някого от съучениците си .
Сега в класа на малкия нещата са малко по-различни откъм възможности на родителите.Случи се дори да ми изреди кои били с айфони,кои със Самсунги Ес не знам си колко.Но тъкмо повод за разговори. Wink

# 309
Деска отвори тема за телефоните...Че според вас нужен ли е телефона на един първокласник?

# 310
  • Варна
о, първокласник..моят син е 2008 роден, т.е. още не е навършил 6, в предучилищната му има 3 деца с мобилни телефони.Поне аз за 3 зная. На 5-6 години не му е важно, но след 2 години ако 50% от класа му имат мобилни сигурно ще поиска. Мисля че от сега зная какъв ще ми е отговорът, макар че ще имаме конфликти.Да не говорим че след 7 години разбират и от марки. Laughing

# 311
Веси, аз наистина не виждам смисъл в мобилно първолаче. Но ми е ясно, че въпреки волята си, ако всички деца имат, ще трябва и аз да му връча такъв. И той като види какъв стар апарат ще му дам, ще остане особено очарован, хаха

# 312
  • Варна
Да, точно така мисля и аз. Шишето с водата си губи 2 пъти, шала през зимата пак 2 или 3 пъти забравих вече.. Laughing Представям си колко мобилни ще трябва да купя първата година..Ами не, благодаря. Crazy

П.С. почти винаги загубените вещи излизат от някъде в училищната стая или по шкафчетата след няколко дни, но не ми се вярва с телефоните да е така.Освен, че смятам за абсолютно ненужно.

# 313
  • Варна
И на двамата телефони им дадох във 2ри клас и то защото ходеха на занималня и цял ден липсваха. Ако детето ще е само на у-ще половин ден и наобед някой ще го прибира у дома не смятам за кой знае колко нуждаещо се. Учителката да ви има номера,ако има специална нужда за връзка. Peace
Моите телефони не са губили.Виж тетрадки и учебници се е случвало. Laughing

# 314
  • Варна
о, първокласник..моят син е 2008 роден, т.е. още не е навършил 6, в предучилищната му има 3 деца с мобилни телефони.Поне аз за 3 зная. На 5-6 години не му е важно, но след 2 години ако 50% от класа му имат мобилни сигурно ще поиска. Мисля че от сега зная какъв ще ми е отговорът, макар че ще имаме конфликти.Да не говорим че след 7 години разбират и от марки. Laughing

Моят син сега е първи клас и още на първата родителска среща се разбрахме децата да ходят без телефони и без пари на училище. Ето вече се вижда края на учебната година и мога да кажа, че условието се спазва. От родителите зависи.

Общи условия

Активация на акаунт