Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 967
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Мишона, кои са тези 2 учителки в Найден Геров?

# 346
  • Варна
Мишона, кои са тези 2 учителки в Найден Геров?

Мда, и на мен ми е интересно да разбера.
Мишона, сподели, моля!

# 347
  • най-шареното място
На последната родителска едва ли не с отчаяние ни споделиха новината за Захари и че не се знае къде ще слагат новите първокласници в такъв случай.

Това е естествено тъй като стратегията по новият прием поне година-две се е градила на хипотезата, че атаката на досегашния ред ще успее и ще се "добият" стаи. Това допълнително е задълбочило недостига. За съжаление е факт - няма място - и трябва да се има предвид, ако то е избораното училище.

# 348
А в ОУ "Г.С.Раковски" абсолютно никаква занималня ли няма,дори и за една паралелка деца?

# 349
  • Deutschland/HE
А в ОУ "Г.С.Раковски" абсолютно никаква занималня ли няма,дори и за една паралелка деца?

Има по една занималня за всеки випуск.

# 350
Записвам се да следя.

# 351
Искам да попитам дали някой има отзиви за училище "Димчо Дебелянов", тъй като почти не намирам информация за него. Интересува ме всичко- кои ще са госпожите в първи клас и на занималня, каква насоченост предлага училището (езици, математика или др.), каква е успеваемостта на учениците и т.н. (ще съм благодарна на всички коментари, дори и негативни).

# 352
Излязоха критериите за ОУ"Кирил и Методий"
http://www.ousvsvkirilimetodii.com/Nachalo/Priem.htm

# 353
За Кирил съм останала с впечатление, че няма наплив ..

# 354
  • най-шареното място
За Димчо Дебелянов съм чувала хубави неща в началната фаза и че е желано училище май заради това че е ОУ. След нея има желаещи да преместят децата си.
Имат информативен сайт.
Имаше наскоро пост в друга тема за проблемен 6-ти или 7-ми клас /една паралелка/.

ПП За Кирил и Методий и аз съм с такова впечатление.

# 355
  • Варна
 Не знам има ли, няма ли наплив за "Кирил и Методий", но там няма да приемат 2-3 паралелки в повече, и после да разиграят първолаците на лотария в първия им учебен ден. Няма да ви вземат удостоверението при кандидатстване, а при записване в училището.

Мога само хубави неща да кажа за Кирил - ред, отзивчивост и адекватност.
Да, почти невъзможно е паркирането там, но дори аз, стартирайки шофирането заради ученика, се справях.

За всички предполагам стана ясно кое друго училище, с гооолям наплив визирах по-горе: за незапознатите - "Захари Стоянов".

# 356
  • най-шареното място
Да, има огромна разлика в управлението. Познатите ми майки на деца учещи там са доволни. Никой не крие, че децата се товарят. За някой цел, за други - минус. Това с товаренето вероятно е факт и за 4-те спрягани за елитни централни училищана града /Кирил, Охридски, Пушкин, Раковски, Славейков/.

То и в Захари Стоянов, където приемат почти всички желаещи /бях уведомена в друга тема, колко много деца са били "върнати" с големи притеснения/, не знам колко е голям напливът. Там не се "връщат" кандидат ученици без драми, статии и подписки.

Други училища също имат подали документи, но неприети деца и това си остава факт, но не е драма за директорите им. Понеже не разчитат д аим се ратегнат сградите.

ПП Извинете за отклонението. Смятам, че е важно да се знаят политиките на бъдещите училища когато се прави избор иначе не бих обяснявала.

Горе съм написала Раковски вместо Славейков по грешка.

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 10:49 от арт мама

# 357
  • Варна
 Да, важно е да се знае какво е управлението на училището, което избираме. В "Захари Стоянов" е изключително арогантно - щом сте си подали документите при нас, а ние сме ви приели - това е положението, напускайте, ако можете! А повярвайте ми, колкото и да сте разочаровани и обидени, точно на 15-ти септември (защото тази година именно в този ден си позволиха да разиграват родители) трудно ще намерите ново училище, особено пък , ако имате и дете в горен клас, как се местят?! Но в Захари управлението никога не е виновно, за това си има община, министерства и прочее, а и "глупави" родители (наплив) колко щеш!

# 358
  • Варна
Всъщност защо е наплива към "Захари Стоянов"?
Записахме там детето си, защото ни е близо (нашата позиция) и сега сме с идеята да го отпишем.

От изброените 4 училища от арт мама, само Раковски дели сграда с гимназия.

# 359
  • Варна
За приема в Славейков:

http://www.slaveykov.com/subcategories.php?catid=7083

Общи условия

Активация на акаунт