Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 893
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте.....аз имам следния въпрос Praynig.....някой има ли представа за целодневните паралелки в Ръковски или Захари Стоянов по колко ще са на брой тази година.Защото примерно в Климент ще е само една паралелка и незнам дали ще се вредим за там.....та да мисля и резервни варианти...... Praynig

Здравей,
ОУ "Г.С.Раковски" няма занимални, тъй като не им достига база. Миналага тодина приеха шест първи класа. Имат със ЗИП чужд език и ИИ, доколкото знам.
ОУ "Захари Стоянов" има две занимални за първи клас, една за втори и една за трети и четвърти клас, но не съм сигурна, че догодина ще имат, тъй като общината се кани да им мземе занималните, за да накаже родителите, че си търсят правата и си записват децата където смятат за добре.

Занимални има в СОУ "Найден Геров", но все пак е СОУ и деца от горен курс пак са и в смяната на основен етап. Има свестни начални учители, но има и чудеса ( познава две такива, уволнени дисциплинарно от другаде и акостирали в Найден Геров, та там се чувстват много добре!, важното е работа да има) Simple Smile. Ако те интересуват още неща, пиши едно ЛС.

# 331
Такааа, аз пак да си питам, нищо че почти никой не отговаря: Препоръчаха ми от учителите, които тази есен ще поемат първи клас в СОУ "Св.Климент Охридски" Евелина Момчева и Светла Николова. Дали някой от разглеждащите темата има преки наблюдения и ако е така, би ли могъл да ги сподели, моля?

# 332
  • най-шареното място
Berina, трите коментирани от по-горния пост в моята класация са както са по азбучен ред /фамилиите/.

Геров имат чудесна директорка и прекрасни учители. За тези 2 броя ей така между другото споменати от Мишона никога нищо не съм чувала. Може да е нещо съвсем ново. Децата са в добра среда и с прекрасни резултати, а училището ги мотивира и подкрепя непрекъснато.

За Раковски съм чувала много добри отзиви - внимателни учителки, хубави калсове и т.н. Приятелски деца са доволни. Преди година извиваха ръце със записването /срокове и документи/, което мен ме губи като подход.

За Стоянов ме губи стилът на директорът. Това е президента на държавата, в която поверяваш детето си. Не е моята. Споменатото от Мишона отнемане на занимални има дълга история, не е такова, нито пък от общината или някой друг и чичко гугъл ще ти разкаже повече отколкото ти се иска да четеш. Не им стигат стаите. Точно както и в Раковски и Геров, но си намират интересни решения.

# 333
Berina, трите коментирани от по-горния пост в моята класация са както са по азбучен ред /фамилиите/.

Геров имат чудесна директорка и прекрасни учители. За тези 2 броя ей така между другото споменати от Мишона никога нищо не съм чувала. Може да е нещо съвсем ново. Децата са в добра среда и с прекрасни резултати, а училището ги мотивира и подкрепя непрекъснато.

За Раковски съм чувала много добри отзиви - внимателни учителки, хубави калсове и т.н. Приятелски деца са доволни. Преди година извиваха ръце със записването /срокове и документи/, което мен ме губи като подход.

За Стоянов ме губи стилът на директорът. Това е президента на държавата, в която поверяваш детето си. Не е моята. Споменатото от Мишона отнемане на занимални има дълга история, не е такова, нито пък от общината или някой друг и чичко гугъл ще ти разкаже повече отколкото ти се иска да четеш. Не им стигат стаите. Точно както и в Раковски и Геров, но си намират интересни решения.

Арт мама, тебе те губи като подход истината, да не говорим как си скарана с правописа. В изречението "За Стоянов ме губи като подход директорът." имаш най-малко три грешки. Първо, "директорът" не е подлог и не може да е с пълен член. Второ, кой е този "Стоянов", братчеда от с. Калипетрово ли? Трето, в едно изречение няма как да има два подлога. Капиш?
Пък и те, хората, си правят изводите за твоите пристарстия, изгубвания и намирания. Айде, у лево. Grinning

# 334
  • най-шареното място
Мишона, не е лошо да допускаш, че хората не мислят като теб. И че възпитанието има значение.

Важното е че си отивате с твоите пристрастия и си щастлива с тях, макар и груба.

ПП Сбъркала си анализа на грешките между другото. И най-забавното -  "Геров" и "Раковски" не те дразнят. Само "Стоянов". Simple Smile

# 335

Арт мама, тебе те губи като подход истината, да не говорим как си скарана с правописа. В изречението "За Стоянов ме губи като подход директорът." имаш най-малко три грешки. Първо, "директорът" не е подлог и не може да е с пълен член. Второ, кой е този "Стоянов", братчеда от с. Калипетрово ли? Трето, в едно изречение няма как да има два подлога. Капиш?
Пък и те, хората, си правят изводите за твоите пристарстия, изгубвания и намирания. Айде, у лево. Grinning

#Crazy #Crazy
Мишона, моля не пренасяй стари вражди в тази тема. Ако няма такива, моля за извинение.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 23:27 от lalaleta

# 336

Занимални има в СОУ "Найден Геров", но все пак е СОУ и деца от горен курс пак са и в смяната на основен етап. Има свестни начални учители, но има и чудеса ( познава две такива, уволнени дисциплинарно от другаде и акостирали в Найден Геров, та там се чувстват много добре!, важното е работа да има) Simple Smile. Ако те интересуват още неща, пиши едно ЛС.

Кои са тези две учителки,уволнени от  ОУ "Захари Стоянов" ? Би ли споделила имената им?
Аз знам за две,които са се преместили от там /не знам по какви причини/, но и двете са прекрасни учителки, вероятно няма да са те Thinking

# 337
Аз пък мисля, че не е лошо да спрете да правите такива гигантски цитати и да напишете 2-3 думи отдолу!

Всеки си има мнение. Аз лично от едното чисто градско любопитство следя "интригата" по темата отдавна. Не съм прочела много смислени и аргументирани мнения тук. Всеки пише с недомлъвки, намеци, почти анонимно - иди се сещай.....
Благодаря на Котето за шведските родители  Simple Smile, опазил Бог да заприличаме на тях!!!
Нямам наблюдения над учителското съсловие, както някои от вас, но ако поне 1/3 от учителите бяха като "страшната" госпожа по немски, българското (в частност варненското) училище щеше да е много по-приятно и спокойно място за децата ни!
Поздравявам Мишона за напъните й!

# 338
Извинете за "гигантските цитати" по-горе, но все пак (разрових и се запознах) не ми се струва редно да се използва тази тема с цел дружно да обявим ОУ "Захари Стоянов" за най-доброто варненско училище, и да изгони МГ-то от сградата. Не му е мястото тук, не за друго.
Лично аз за "Найден Геров" съм чувала само хубави неща и дори за един кратък момент се бях замислила да записвам сина ми там, въпреки че ни е доста далеч. Докато драмата със "Захари Стоянов" не мисля, че повдига класата на училището.

# 339
Да, права си, темата е друга, но конфликтът между училищата е показателен за много неща.
И сега ще докажа, че всичко е изключително субективно  Wink
Прочетох ето този коментар в аналогична тема за градините:
Предстои ни да подаваме документи, а нямам представа как да си подредя желанията Споделете мнение за "КАРАМФИЛЧЕ", "ДРУЖБА", "НЕЗАБРАВКА", "СЛАВЕЙЧЕ"
Само хубави неща мога да кажа за Карамфилче. Завършваме 4 група при г-жа Тодорова и г-жа Константинова, прекрасни са!

А моят коментар е: съболезнования за децата и родителите, които на есен попаднат в тази група.

# 340
  • най-шареното място
Да, и аз писах в темата само и единствено защото прочетох неверни неща.
Не им е тук мястото.
Изборът на училище е отговорна и рискована работа и е хубаво да се прави информирано.
Ясно е, че това което едни търсят по дърво и камък, други бягат от него, но информацията кое как е помага и на едините и на другите да намярт своето си хубаво място.

ПП Постът ми е бил цитиран изцяло, но коментаът не е по целия пост. Обяснили са други потребители с каква цел.

# 341
  • Варна
Taneto, съжалявам, че толкова много ни се разминават впечатленията за детската градина, та ги пренасяш чак тук в темата за училищата. Естествено, че всичко е субективно, нали затова се питаме един-друг в търсене на своята истина. Според мен идеята на тези теми трябва да е не просто така да говорим ЗА или ПРОТИВ, а да посочваме за кое точно сме против. Може да се окаже, че за друг това е в плюс.

# 342
Нищо не пренасям, цитирам актуално за момента мнение. Изборът на елитно или не училище е просто едно продължение след избора и на градина - нали и те се делят на елитни и не  Mr. Green. Никъде не конкретизирам градината - за нея мога да споделя безброй хубави и чудесни впечатления!
Извинявам се за отклонението.

# 343
# 344
  • Варна
На последната родителска едва ли не с отчаяние ни споделиха новината за Захари и че не се знае къде ще слагат новите първокласници в такъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт