Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за прием в художествените паралелки?
Колко паралелки има за 1 клас, които не са свързани с рисуване?
Какви са критериите за избор на училище и учители за следващата година?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за прием в художествените паралелки?
-
Колко паралелки има за 1 клас, които не са свързани с рисуване?
-
Какви са критериите за избор на училище и учители за следващата година?
Критериите за избор на училище и учители за следващата година включват различни фактори. Някои от тях са близостта до дома, предишно обучение в същото училище, наличието на братя или сестри в училището, както и резултатите от изпитите за определени паралелки. Точките, събрани от ученика, са важни за класирането.
-
Имаме ли ограничение за броя на училищата, в които можем да кандидатстваме?
-
Класирането за цяла Варна се извършва ли в един и същи ден или дни?

За първи клас навремето можехме да я пробваме в Руското, но бях бременна с второ дете и не виждах как ще я водя и вземам и въобще не се пробвахме да видим дали ще успее да влезне там. Получихме отличен отзив за една учителка от Гео Милев, която се казва Мария Иванова, но сега води 3-ти клас и много съжалявам, че няма да поема първи клас. Според мен за първи клас най-важен е изборът на началната учителка, после училището, но в крайна сметка естествено, че най-вече зависи от детето какво ще научи. Важно е също училището да е наблизо, защото не е ангажимент за ден, седмица, месец, година и не може вечно да се води детето от родители на училище. Още повече, че след втори клас са на смени. По същата причина сме решили синът ни да учи до 7-ми клас в Гео Милев (или поне до 4-ти) и се надявам да го приемат. Той ще бъде 1-ви клас 2014-1015 и засега се колебая при коя учителка да искаме да бъде. Тук в БГ МАМА видях добър отзив само за една учителка без никакви пояснения. Тя е и с най-висок ценз и си я бях харесала от списъка на учителите - в сайта на училището го има. Нямам лични впечатления от никого и затова няма да напиша име. Ще се радвам да ми напишете и отзиви, ако имате такива за 1-ва ЕГ, 5-та ЕГ и МГ за след 7-ми клас, защото каката още се колебае, а и зависи какво ще направи на външните оценявания. Понякога на лесни неща грешат хлапетата, защото ги подценяват. 
/, се лъжете