Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 720
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 270
Имам няколко дилеми, Добри Чинтулов, до нас е найй-близо ! Гео Милев или Славейков ми е срещу работата ? Моля за съвет !

Е, как може хем Славейков, хем Гео Милев да са близки до работното ти място,  като са в коренно различни посоки.И да имаш два офиса, в единия предполагам работиш приоритетно.

В Славейков също занималнята е до ІІ клас.
Има значение детето дали  показва влечение към езици или към математика.Зная, че всичко е важно, но за начална училищна възраст е важно повечето предмети да се изучават с удоволствие.

В Славейков има и паралелка с рисуване, има конкурс.А след това,ако детето покаже добри заложби по математика има шанс да се премести в математическа паралелка.

# 271
  • Варна
Светкавица, какви отзиви имаш за паралелката с рисуване? Долколкото разбрах в 1 клас разликата с другите класове е само с двата часа ЗИП. Можеш ли да споделиш някакви впечатления от обучението?

# 272
Светкавица, какви отзиви имаш за паралелката с рисуване? Долколкото разбрах в 1 клас разликата с другите класове е само с двата часа ЗИП. Можеш ли да споделиш някакви впечатления от обучението?

Нямам преки наблюдения.Но имам познати деца от ДГ- ученето по останалите предмети е така сериозно, както и в останалите паралелки.От ДГ момиченце, което влезе с изпит по рисуване и е в такава паралелка, се явява на състезания по математика и има много хубави резултати.Друго дете, прието в рисувателна паралелка също имаше много хубави резултати на състезания и във втори клас се премести в паралелка със ЗИП математика.

Децата по рисуване постигат много, съдейки по постоянните изложби в училището, много добри работи.Периодично в сайта на училището се показват работи на ученици от по-големите класове с рисуване.

# 273
  • Варна
Благодаря!

# 274
В сайта на Найден Геров пише, че приемът на документи започва на 28.04...а какви точно документи!?  Wink Няма инфо и за паралелките...или поне и аз не намира. Някой, ако има достоверна информация, моля да сподели. Благодаря!

# 275
Здравейте,  ние живеем наблизо до Славейков, но от прочетеното до тук ми стана ясно, че едва ли това  е предимство Sad ........... близо е и до  офиса..... , та мисля за резервен вариант.
Какво ще кажете за Цар Симеон и Йордан Йовков?
Моля за отзиви.

# 276
  • най-шареното място
Светкавица, сигурна ли си, че паралелките с рисуване имат 2 допълнителни часа рисуване?
Изпит за тези два часа ми се вижда много... интересно решение.

# 277
  • по морето
Имам няколко дилеми, Добри Чинтулов, до нас е найй-близо ! Гео Милев или Славейков ми е срещу работата ? Моля за съвет !
Какво очакваш от училището на детето си за да ти помогнем в избора.
Чинтулов има страхотен директор, малко училище, уютна обстановка хареса ми усещането за клас. Но са на смени, нямат занималня след 2 клас, в обучението дават приоритет на доброто настроение пред състезателния дух.
Геото имат езиково обучение, но ако държите на език ще трябва да го учите по школи. Има целодневно за I II клас, иначе за два класа една занималня. Нямаш избор на учител. И в двете училища има добри учител.
Славейков наблягат на математиката. Приемът е труден освен ако не живеш на тротоара пред училището. Абе на славейков осве математиката и средата на амбициозни деца, друго предимство аз не виждсам.
И все пак ако държа детето ми да се изявява в такава среда бих избрала него. Ако живех до чинтулов едва ли бих го пренебрегнала като вариант.
Чинтулов не е това което си мислите че е, личен опит, има доста агресия в училището, едно дете го бутнаха по стълбите миналата година, натроши се, 6г клас е ужас като среда, боища постоянно, ходят и в междучасията по другите стаи, продължава и след часовете, ако искате такава среда - заповядайте. Вътре ако влезете на една родителска среща да седнете на местата където седят учениците да видите масите и столовете от коя година са и колко са амортизирани. Доскоро се носеха маркери за бяла дъска от къщи, ключове за класната стая поръча класната на родителската, че изчезваха разни неща... Сина се прибира преди 2 дена със счупен телефон, в междучасието някои обръща маси, столове, раници, якета, всичко нахвърляно... с нетърпение чакам да се махнем от там, до 4 клас беше добре, след това е тих ужас. А и с това заплащане на учителите какво очаквате, въобще не им пука. Директора е строг, това е така, но една птичка пролет не прави.

За езика и Геото с езиковото обучение от първи клас : ние сме от първи клас по школи, на училището не се надявайте много, инглиша ходим в Европата на Полиграфията, дойч ходим в езиков център Варна в Чайка. И от двата центъра детето е доволно, на немския малко се опъваше в началото, езика бил гаден, но центъра и средата му харесаха.

Допълнително обучение по математика и БЕЛ : ходим във Вектор.

# 278
  • най-шареното място
Кой клас е детето с 4 занимания в Гео Милев?
Толкова ли нищо не се полуава с 4-те основни предмета? Много изненадващ пост.... Не е съм фен на уилището, но чак така...

# 279
  • по морето
За Чинтулов е поста ми, шести клас е детето, училището е доста зле сега, само директора се пъне, а го помня какво беше преди години това уч-ще, още 80-те години имаше английски там, а в някои други училища по това време имаше само имаше немски и френски. За езиковото обучение от първи клас - от 1 клас си ходим на школа, на училището не разчитам, немския тази година ще е през лятото пак в езиков център Варна в Чайка, че много идва и за нас и за него, съботата е на математика във Вектор , после е на английски в Европата, а неделята е на български във Вектор.

# 280
  • най-шареното място
Merci за отговорът. Вие направо си карате паралелно школо на 3 места в извънучебно време.
Дано смяната на училището намали натовареността на детето.

# 281
  • по морето
Не е лесно, но нали за децата си правим всичко това.

# 282
А дали децата са щастливи с такава натовареност,  къде са игрите и свободното време,  кой от нас работи без почивен ден и остава мотивиран години наред

# 283
  • по морето
Времето и парите инвестирани в образование се връщат. Игри и свободно време има тийна, споко.  Laughing

# 284
Светкавица, сигурна ли си, че паралелките с рисуване имат 2 допълнителни часа рисуване?
Изпит за тези два часа ми се вижда много... интересно решение.

Нямам представа от броя на часовете.
Моето дете е скарано с това изкуство и не сме се пробвали дори да кандидатстваме, но имам познати деца

Да допълня, докато е възможно- има изпит с рисуване и в др. училища в града.
Но в това училище ежедневно виждам децата с огромни папки, вероятно съхраняващи рисунки, виждам изложби, както и приложни занимания... и откровено- не съм завистлив човек, но някак ми е несправедливо защо в същото това училище не е имало такива паралелки преди... няма да кажа колко години...на две пресечки от дома ми...Тогава изборът ми /за мен, не за детето ми / щеше да е естествен ,ясен и предвидим.

Бих искала тази възможност да я е имало преди N брой години, когато дори едно семпло рисувателно у-ще не е имало във Варна.
С което искам да кажа- възможностите днес са необозрими и изключително богати!Насочете децата си на място, което ще им е съответно по ум и сърце!

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 21:58 от Светкавица

Общи условия

Активация на акаунт