Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 879
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 795
  • Варна
Обаче, като сметна за 12години каква сума трябва да се отдели, лошо ми става...

Защо за 12 г? Може след 7ми клас ,с матурите ,да отиде да учи ,където вече иска детето.
Аз лично частни у-ща след 7ми клас някак не мога да възприема. Имам разни впечатления и мнения за горния курс в Малкия принц например и лично не бих с оставила детето в частно такова по нашите ширини.  Peace

# 796
  • Варна
Може би си права! Не се бях замислила върху това, защото есента за първи път ще имам ученик и изобщо нито съм се интересувала за горни курсове, нито чела. Едва сега започвам да чета за училищата и се чудя какво да правя.

# 797
Здравейте,аз се интересувам от Васил Друмев дайте мнение моля.

# 798
  • Варна
Най-хубавото на СОУ "Васил Друмев" е, че е малко, има занималня за всички ученици, които пожелаят. Моите деца са 1-ви и 3-ти клас и са на занималня. Хранят се на стол, в училището няма лавка и слагам допълнително закуска, нищо, че в 10ч. имат безплатна закуска. Малките нямат право да напускат двора на училището, големите могат само след писмено разрешение от родител. Доволна съм от госпожите, успяват да увлекат децата. Създават атмосфера на задружност и сплотеност, както по мое време беше в училищата. Не, че съм толкова стара Laughing. Униформата е само една вратовръзка, за която се проверява сутрин. Горните им дрехи трябва да са светли, надолу - тъмни. Само това не ми харесва, че няма някакви клубове, които да предлагат различен вид спорт. Има само тенис на маса към Спортна зала. Ако имаш други въпроси - пиши.

# 799

Обаче, като сметна за 12години каква сума трябва да се отдели, лошо ми става...

Аз също съм се замисляла за това училище, но вече детето ми смени две и не ми се иска да правя нови промени.
Не ги смятай за 12г. , а за първите 4, защото след ІV клас детето може да промени желанието си, започват да се ориентират повече.
Ако се сметнат за 4 г.и същевременно се сметнат парите, които се дават за уж безплатното образование, мисля, няма да е голяма разликата.В нашия клас, например, не познавам друго дете освен моето, което да не ходи на частни уроци по англ. език .Има деца, които ходят на частна занималня и допълнително на частни уроци по английски.Като прибавим водене- вземане/ транспорт/, зависи все пак къде са уроците, де, пак разход.Много деца ходят от ІІ клас на математически школи.Други, вкл. и моето за кратък период от време- на частни занимални.След ІІ клас е много трудно всички деца да се поемат от училищната занималня, някъде от ІІІ клас въобще няма такава.

Едва ли се уравняват нещата, но съм си мислила, че ако се съберат парите, които се дават за детето пак във връзка с образованието му, като се включи и разходът за храна, то едва ли е голяма разликата в двете "пера" на бюджета.

Аз съвсем наскоро научих за това училище, но също не зная подробности.Но се замислям след ІV клас, евентуално- до VІІ.
По-същественият въпрос е- дали детето получава качествено образование, достатъчно за да е подготвено добре.
Защото съм виждала деца от "Малкия принц", например, които ходят допълнително и на математически школи, и на др. платени занимания- такова двойно плащане, ако се налага- вече е прекалено.

# 800
  • Варна
Точно това щях да пиша и аз .Частното у-ще не спасява от частни уроци.  Peace Заблуда е да се мисли,че като се дават едни 6000 лв на година и е дотам разхода. На нас лично ,с 2 деца и уроците и школите им ни излиза доста под тази сума обучението им в държавното школо. Peace

# 801
  • Варна
Аз като напълно неориентирана си мислех специално за това учлище, че няма да има нужда от допълнителни занимания, подготовки, уроци и т.н., които се заплащат допълнително.

Но, всичките коментари за него, са на познат познати и никой реален човек, с който да седна и от първа ръка да ми разкаже дали наистина е качествено обучението.

Мъжът ми не иска да чуе за частно училище. От друга страна, единственото условие на което отговаряме за училищата, в които се набляга на учене и учат децата на любов към учението и любознателност, желание за развитие, е, че са в района ни.

Детето ми посещава година и половина логопед и благодарение на логопедката, той е доста по-напред от връстниците си и ме е страх, че в "стандартен" първи клас ще му е скучно, ще загуби интерес, ще дръпне назад, а аз искам да продължи с изпреварващи поне малко темпове.

Най-близко ни е "Йордан Йовков", но чувам мнения в двете посоки.

# 802
  • Варна
Здравейте! Аз съм майка на бъдещ първокласник и се интересувам от мнения за Гео Милев и антон Страшимиров, понеже са ми район?

Здравейте, преди години и аз имах същата дилема и заложих на Гео Милев- не съжалявам въобще. В момента синът ми е 8 клас, в друго училище и по мои сметки началната му учителка води 4 клас, т.е на есен би трябвало да поеме 1 клас.Само хубави неща мога да кажа за нея- казва се Надежда Георгиева.По наше време директор беше Димитър Митев и беше забранено да се избира класна- на нас Георгиева ни се падна  на късмет, но в момента при г-жа Юнакова нещата може да са се променили........
Надявам се да съм била полезна, ако ви интересува друго,питайте.

# 803
  • Варна
здравей те! моля дайте мнение за учителките които ще вземат първокласниците през 2015 в училище Гео Милев благодаря
И аз събирам мнения за учители,следя за коментари! Peace

Според сайта на даскалото, това са имената на госпожите, които би трябвало да поемат догодина първите класове. Но нямам мнение все още за никоя от тях:
•   Иванка Иванова
•   Теодора Михайлова
•   Милена Иванова
•   Стоянка Кайрякова
•   Надежда Георгиева
•   Димитрина Янкова

Здравейте,
в предишния си пост писах за Надежда Георгиева- класната на сина ми 1-4 клас......

# 804
  • Варна
Добавям за Цар Симеон- едно от малкото с физ-културен салон.
Приятелско дете беше преместено оттам заради неподходяща класна. Но вероятно е въпрос на учител както на повечето места.

Бозвели - има база, също физ. салон - макар стар е наличен и мисля поддържан.
Много малко деца поради лошо управление и агресивен маркетинг на Милев. Слабо участие на децата в състезания и инициативи /не коментирам резултати/. Очаквам бурно развитие заради предучилищните. Не съм убедена, че Милев е по-добро. 

Не знам доколко е агресивен маркетинга на Гео Милев в момента- г-жа Юнакова има амбиции да стане след 7 клас с профилирано чуждоезиково обучение по подобие на Руското у-ще , но според мен с Неофит Бозвели разликата е голяма- не като база, а по-скоро като обучение......занимални може да имат до 3 клас, ама учителите им не са никак на ниво.По наше време колектива беше разделен  на две- едните подръжници на директорката, а другите срещу нея, а между тях бяха постоянни престрелки и проверки от инспектората.Като пример: детето на наши приятели беше в Бозвели до 7 клас и в 5 клас бащата се беше хванал за главата, че се оказва ,че още срича и не може да чете, да не говорим за писане на съчинения .......то все пак си зависи от детето и капацитета му, обаче би трябвало ако е имало затруднения учителката от началния курс да сигнализира и да се вземат мерки.....
В Гео Милев  по наше време 1 клас беше целодневна форма на обучение- 2 г-жи на всеки 1 клас, до обяд е класната, следобед е пом. учител, след 2 клас са на смени, които се менят на 4 седмици; имат огромен физк. салон и един малък такъв; школите по извънкласни занимания в по- горните класове са изкл. разнообразни- има ги в сайта им; имат дори театрална трупа и зала за представления( с наши дарения я правихме);у-щето е до 12 клас(СОУ)-което значи, че не дели стаите и базата с ученици на друго у-ще; имат доста добри и практични униформи....Ние за занималня 2 и 3 клас предпочетохме частната Радост и усмивка- г-жата от занималнята ги събираше след часовете в у-ще и ги водеше до занималнятя, обядваха, после подготовка.....Ами това е , не се сещам за друго.....

# 805

Детето ми посещава година и половина логопед и благодарение на логопедката, той е доста по-напред от връстниците си и ме е страх, че в "стандартен" първи клас ще му е скучно, ще загуби интерес, ще дръпне назад, а аз искам да продължи с изпреварващи поне малко темпове.

Какво означава "стандартен" първи клас?
От първи до четвърти клас всички училища са със "стандартни" класове.Разликите са в СИП и ЗИП- всяко училище предлага различни.Но това не означава,че като цяло обучението е по някакви критерии изпреварващо.

Някога в Руското училище се кандидатстваше с приемен изпит или тест или както там се наричаше, но беше форма на подбор.Можеше да се твърди, че класът е от подбрани деца, с някаква по-висока степен на съобразителност, познание и т.н.Но сега, след като приемът във всяко едно училище във Варна е по почти идентични критерии, няма такова понятие като "стандартен" и "нестандартен" клас.

# 806
................

..............

При логопед се ходи при наличие на някакъв проблем. Не се засягай, но ти изтъкваш това като някакво преимущество. Не го разбирам.
Колкото до 1 клас - не си мислете, че на децата им е скучно. Материалът е толкова сериозен, че постоянството е задължително. За скука място няма. 1 клас в образованието е нещо като първите 7 във възпитанието. В сегашния ми клас има 7 /!/ 6 годишни. Половината не знаят буквите, пишат неразбираемо и смятат само на пръсти. Моето обяснение за причиненото не децата -  родителско невежество и болни амбиции.

# 807
  • Варна
Не се засягам Simple Smile, но тази тема не е мясото, където да уточнявам, колко му е бил сериозен проблема, за да се наложат посещенията при логопед.

Идеята ми беше повече да спомена, че освен проблемът, който беше отстранен, изкара един малък първи клас при нея.

Благодаря за разяснението за материала в първи клас!

# 808
Благодаря за разяснението за материала в първи клас!

Моля. И аз не се засягам newsm53. Пожелавам детето да се падне при добър учител.

# 809
Дъждовно време:"Пожелавам детето да се падне при добър учител."

Е това е най-доброто, което може да се пожелае на бъдещ първокласник. Същото имате и от мен. На моите деца се осъществи. Дано стане и при Вас.

Общи условия

Активация на акаунт