Януарското бебче 2014, есента посрещна вече- тема 12

• 31 794
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Iv min smile, точно щях да ти кажа я си вземи самолетчето и ела си роди тук. Това там ми звучи 1) като безочие и безотговорност 2) като издевателство над майката.  Rolling Eyes  Hug

Иви4ка, секцио 20 дни преди термин и според мен е твърде рано, ако не става дума за близнаци. Ако си с избор на екип, няма значение, че ще раждаш по празниците. То не се различава много от това да раждаш, да речем, през юли/август, когато пък е отпускарски сезон. Simple Smile Моят термин е 30-ти дек. Аз хич не искам да определям датата, на която да се роди детето ми и се моля, макар и по празниците, да се намери някой, който да е ок да дойде, когато бебка си тръгне сама. НО, ако не мога да убедя лекаря, ще избера максимално близка до термина дата - не по-рано от 23-ти дек.

Звезден прах, точно така е - бебетата не са толкова крехки, колко си мислим. Но хванеш ли едно в ръце, тотално забравяш за тази мъдра мисъл.   newsm63

След къпане махам хавлиеното да се изсуши отделно, периодично го пускам в пералнята - изглежда това работи като поддръжка.

Със сваляемо хавлиено не съм виждала, определено е по-добър вариант от това, което аз съм имала. Така или иначе пак не бих взела от този тип и заради самия метал.

И ние къпем Панда всеки ден, а лятото понякога и по 2 пъти, но за мен лично причините са различни от тези при ежедневното къпане на бебе. При по-големите деца е въпрос на перфектна хигиена в следствие на излизане и контакт с какво ли не и кого ли не. Докато при бебетата ежедневното къпане е по-скоро въпрос на рутина, успокоение, игри и т.н. Но наистина си е въпрос на лично предпочитание + си е и до дете.  newsm37

Малчо, много благодаря, че се интересуваш от детенцето ми.  Hug Първият ден е минал повече от добре, много ми я похвалиха. Пораснала била, станала по-зряла. Simple Smile А самата Панда беше много щастлива как хубаво си играла с приятелчетата си. Пу-пу, дано продължава така и занапред.  Praynig Hug

I'm so excited, не се сърди.   bouquet Как си сега?  Hug

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 20:42 от ♥Пандичка♥

# 61
Докато се запиша в новата темичка тя станала наполовина JoyМного хубави темички сте подхванали за ванички и прахове. Днес оглеждахме неща за бебо утре сме набелязали какво да купим...напоследък забелязвам, че ми все едно еуфорично изпълнена съм с енергия. Даже всички в нас почнаха да ми казват Вселушка или нещо ям или се хиля.Хормони... Joy

# 62
Иве, аз съм имала в кратката си кариера едно бебе с херпесен енцефалит от раждането (иначе доносено, здраво дете) - в момента, ако още е живо, се отглежда в дом за деца, с постоянни гърчове и на практика никакво развитие. Досега не исках да го пиша, за да не те шашкам, но в случая наистина не разбирам колегите, макар че принципно западният подход ми импонира повече.
Ще говоря другия път с д-р Стратиева, в петък наистина забравих, че имаше триста души в кабинета и изумих.

# 63
Според мен...къпането всеки ден “ по скоро ,по плавно да стане свикването с новата среда.Иначе ще е шок за малките мозъчета и телца.При условие че са били 9 м във вода и безгравитационно състояние..
Не че са мръсни..Тук например,има курсове към басеиини с 31 градуса вода,..за бебета ,Започват от 4 м..А преди това се яредполага,че родителите правят къпане и оставяики бебето да се пляцика ... Peace

# 64
Ив Confused много, много неприятна ситуация. Може би наистина е по-добре да родиш тук, където ще ти се обърне адекватно внимание. Обмисли го внимателно... Hug
секцио 20 дни преди термин и според мен е твърде рано, ако не става дума за близнаци. Ако си с избор на екип, няма значение, че ще раждаш по празниците. То не се различава много от това да раждаш, да речем, през юли/август, когато пък е отпускарски сезон. Simple Smile Моят термин е 30-ти дек. Аз хич не искам да определям датата, на която да се роди детето ми и се моля, макар и по празниците, да се намери някой, който да е ок да дойде, когато бебка си тръгне сама. НО, ако не мога да убедя лекаря, ще избера максимално близка до термина дата - не по-рано от 23-ти дек.

+1. За мен всеки ден в корема на мама е в плюс. Но пък ме притесняват празниците, намаленият персонал по това време и еуфорията, която обхваща всички...Страх ме е да не се допусне грешка от немарливост/недоглеждане/преумора...Аз се надявам да родя в първите дни на Новата година, дано да успея да стисна кълките и да съм със семейството ми по празниците, пък после - каквото сабя покаже Peace

# 65
И мен като Кайлис ме притесняват празниците.
Живея в малък град. АГ в града са 3, като само 2-ма от тях работят в отделението. Има 2 млади стажанти, но тях не ги броя - незнам дали вече участват в секцио, о и 1 възрастен заплатаджия, който е толкова стар че не може да си държи пръдните с извинение
Няма смисъл от избор на екип при 2-ма лекари. 1-я е адски зает, а моя е ...как да го кажа - не си дава много зор за работа.
Знам че всеки ден до термин вътре е + за бебето.
И другото което казах на док - вината е на мъжо че бързаше, но не искам козирог. 2-ма има около мен с ужасен характер  Confused А мм е стрелец и ще се радвам, ако бебка хване неговата зодия  Peace
Все пак смятам че 20 идва кажи речи по средата, но това само док ще го реши. Това са моите причини  Peace

# 66
Прекрасни коремчетааааа, ето ме и мен!!!  newsm57 newsm57 newsm57 newsm57 newsm57 newsm57 newsm57

Елг, мерси за темичката. Супер име, браво на този, който го е измислил   bouquet  bouquet  bouquet

Момичета, чета виии ама как да се включа в актуалните теми като съм чук и въобще нищо не разбирам...   Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Аз утре съм на зъболекаааар   Sick Sick Sick Боли ме зъъъб, надявам се, че не е нещо сериозно ама да видим. Така е като се каня от 3 месеца да отида и все да ме примързява.  #2gunfire

Пандич, не съм те поздравила за добре дошлааа   bouquet

Ивв, подкрепям Кайлис!!!  Confused На мен много често ми излизат на устата и доста четох дали може да навреди на бебо, но се окоза, че гиниталният е страшен и ако наистина си притеснена в бг със сигурност биха направили най-доброто.  Peace

На мен ми правиха по ЗК един път микробиология в първи триместър, един път аз си правих по мое желание преди няколко седмици и през третия триместър имам право пак по ЗК. Демек 2 МК по ЗК.  Laughing

Лека вечееер на всички коремчета  Hug Hug Hug

# 67
Здравейте момичета !  bouquet

Днес седнах да ви изчета ,че мн хубави темички сте подхванали,за Бг доктори и болници нямаше как да се включа,но си ви чета ,даже мн полезно инфо прочетох за секциото ,но не се сещам на коя мама,са ме извините Peace  Hug

Елг,Благодарим много за хубавата темичка ! Надявам се че си вече по-спокойна,разбирам те напълно ,не е приятно да живееш с дразнител и аз съм имала подобен проблем...  Hug

Ив, аз също мисля че най-добре за теб и бебчо ще е да се прибереш в Бг ! Аз също с тия кондиломи съвсем изперках,миех се по 5 пъти на ден,пера,гладя ,ужасно е! За сега нз Доки каза че положението след операцията е ок , но ще видим до раждането има време,но за по-сигурно като теб и аз мисля секцио,макар че малко ме е страх,заради тромбоцитите...

Панди ,браво на малката!  Hug

Перо ти как си?Оправи ли се??
Ние в събота,големи обиколки по магазините,тр да търсим кухня,някой дребни работи за дом употреба ,за бебка дреболийки,и после за мен дрешки и обувки,след това тр да пазаруваме тъй като тук неделя нищо не работи...та голяма лудница беше,вечерта имах контракции и корема ми беше мн твърд,а и бебка не я усещах доста дълго ,и се филмирах,не можах да спя докато не я усетих...та вчера и днес съм си в леглото и си почивам...
Много съм щастлива др седмица ще монтират кухнята и ще има да се занимавам  Heart Eyes След това ще купим за бебка шкаф,гърдероб и легло и др неща лека по лека ,тъй като сега и да ги купя няма къде да ги слагам,а по земята не искам да стоят...
За ваничка-ние ще си купим ,но ще е нещо практично и обикновено ,ще ползваме хавлийка ! Даже мисля да е без стойка ,тук шкафовете за повиване са доста големи ,така че и козметиката ми ще е там ,и са доста стабилни за бебекъпането Grinning
Козметика мисля на Себамед,тъй като е медицинска,но и Бубхен е вариант.Аз лично не съм доволна от Нивеа.
Прах за пране и сега за нас ползвам Персил бебе сензитив + омекотител,тъй като ММ не понася вс прахове ,много ми харесва и за бебка ще го ползвам .
Аз лично мн не обичам да се мажа с кремове и помади всекидневно ,по цялото тяло,даже сега корема 10 пъти общо да е помирисал бебешкото олио,мисля и бебка мн мн да не я мажа,но баня задължително всеки ден!Тук къпят бебето  1 път на седмица #Crazy

Това от мен ,ще ходя тая седмица да ми повторят тестаза диабет,че нещо се съмняват,пък ще видим..

Хайде много ,много гушки и сладки сънища   bouquet

# 68
Здравейте, мамчета и от мен запис! Елг Hug за поредната хубава темичка! Съвсем се обърках с тази козметика и с тези ванички, но ще следя с интерес! Иначе за прах съм си взела Сано максима сенситив, че много ми го хвалиха, пък да видим Simple Smile Лекичка вечер, то май добро утро стана, но нещо ме е подгонило безсънието тези дни! Прегръдки на всички и сладки сънища Simple Smile

# 69
  • София
Много хубаво, че сте подхванали темите, които ме вълнуваха живо.Simple Smile
Елг, аз забравих също да ти благодаря за темичката. Относно проблемът - много добре те разбирам. И аз това все си повтарям - "не се ядосвай, не се ядосвай", ама не върви да му се не види и пак се ядосвам за глупости! Най-малкото нещо да ми кажат и побеснявам. Не е само от бременността, преди същите неща са ме дразнили. А вие няма ли къде клъде да я пратите тази баба, някой да я гледа, дето не е ангажиран с 2 деца, като теб (живот и здраве)? Пък в крайна сметка нека някой друг се занимава с нея, бебето ти е по-важно. ТМ трябва да те разбере. Аз затова не исках да живея с други хора. Не че нямахме къде, но щях да си късам и аз нервите, от други неща, но пак си е яд.
Ив, аз казвам същото - ела си в БГ. Хем ще си платиш в някоя болница за избор, или пък на частно, хем сигурно 10 пъти по-евтино ще ти излезе и в най-скъпата болница в сравнение с Англия. Няма смисъл да рискуваш.
Прахче, уби ме с това клипче. Като я гледах тази акушерка, мъка ми стана за бебчето. Не мисля, че е такъв подхода. Гледах много клипове тази вечер. Нямаше друга такава груба лелка. Вярно е, че не го галят с перце, ама тая само дето не го метна някъде. И наистина каква безотговорност - не му беше приготвила дори хавлийка.
На мен днес ми е поредния ден без сили сутринта. Едвам се замъкнах на обяд на работа. Не е от кафето, защото ен съм пила. Пак пусла ми беше адски ускорен и с присядане стигнах до спирката. А краката - от кашкавал  Sad
Ники, как е аромата на сано максима? Видях, че от 16 ще е намален в карфур.

# 70
Тук къпят бебето  1 път на седмица #Crazy

И германките ли?

Чувала съм, че англичанките правят така - къпят бебето един път на седмица, а му мият главата веднъж месечно.

# 71
Тук къпят бебето  1 път на седмица #Crazy

И германките ли?

Чувала съм, че англичанките правят така - къпят бебето един път на седмица, а му мият главата веднъж месечно.

#Crazy newsm09

# 72
Здравейте,

за дразнителите мога много да пиша. От вчера и майка ми е в тях. Ама при нея е периодично. А за бабето- има още 3 внука. Единият е брат на ММ и като си е в БГ и той го отнася. Другите са деца на лелята на ММ ( тя пък си говори с извънземно  Joy), дъщеря и е в Англия и идава тук само за 1 месец ( Бургас), като предни години спеше при нас. Една сопната е. Но на ММ му накипя и ги изгони. Сега идват за по 1 ден, от полет до автобус. Държат се все едно аз съм им длъжна. Бабето никой не я поглежда, не и се обаждат, даже и дъщеря и. Иначе аз го отнасям колко съм била неблагодарна. Живеем в апартамент, който е бил нейн, после го дели на двете си дъщери и свеки плаща частта на сестра си. Като почина свеки ММ и брат му си поделиха апартаментите по 1 за всеки. А тя заплашва, че щяла да ме изгони.  Joy А бе смешни нещ са, ама много дразнят.
И това беше върха този път. А аз все се държа добре, чистя и , като готвя нещо и оставям, плащаме сметките. А тя - била съм длъжна. Ало, аз на 31 не съм танала благодарение на нея. Крещях, виках, чупих. Накрая казва на ММ, че аз съм го лъгала, манипулирала, крада му парите и да избирал или аз или тя. Е познайте какво и е отговорил ММ.
Стига вече с тези простотии. Мерси, че ще го прочетете.  Hug

Другата седмица ще правим леглото за каката и нов шкаф. И после почвам с прането.

Прекрасен ден от мен  Hug

# 73
Добро утро!

Елг, много  Hug Hug Hug Hug Hug - като си представя, че това е само малка част от това, което ти се е случило, и...... Пълно е с изперкали хора, а което е най-жалкото - такива са си от млади.

Iv Min^smile, това, което споделяш за отношението на лекарите в Англия напрамо ме изумява - а аз си мислех, че тук сме зле!!! Споделям на ММ, а той вика - сигурно защото не е нейтив и я неглижират, ама ме съмнява да е това причината.  #Crazy

Цветно, не игнорирай зъболекаря точно сега! Голяма грешка ще бъде. Аз нали си имах приключения преди месец, нищо, че си отидох навреме. Ама навреме в нашето състояние е преди бременността, а не по време!!! Таааа много внимание трябва по този въпрос.

mammapak, клипчето с мивката и бебето направо ми напълни душата! Страхотно е! Другото пък беше полезно как да не се стресира бебето.
А за клипчето с акушерката - и мен свят ми се зави като го постави с гръбчето нагоре. Но забелязахте ли, че след това бебето беше спряло да плаче?

Аз за къпането на бебето сигурно ще я карам според силите си - бих предпочела редовно къпане, но ако съм каталясала няма да се притеснявам чак толкова, ако една вечер пропусна. А със сигурност в началото - на течаща вода. Под чучура на чешмата според мен няма да е толкова хубаво, колкото под подвижен душ например, заради силата на насочената струя. Като наедрее - поставката и пак подвижния душ. И при нас в банята е най-топло, така че там ще става всичко.
За бебешката козметика - колежка, която роди наскоро, си беше избрала Себамед, обаче още на втория ден детето почнало да се подсича, та бързо бързо минала на олио. Най-вероятно ще направя като Алиан - ще пробвам по седмица от всичко и така ще избера.
А иначе ми е голям мерак да почна бебо с плуването още от невръстна възраст - 4-5 месеца, все пак това им е естествената среда. Тук някой ми обърна внимание за гъбичките, та явно ще се купува басейн и ще се пълни лятото - ама голям, така че да може да си плува вътре на спокойствие /естествено с наша помощ/.

Между другото забелязвате ли, че само ние пълним тема след тема и вече сме на 12-а?  Laughing Вярно, че сме най-напред в групата, ама февруарките са едва на 5-а тема!!! Ей, големи сме бърборани!

# 74
Добро утро и от мен, лееелее с какви темпове пишем не мога да насмогна да ви изчета.
Аз чакам с нетърпение и леко притеснение да стане 15.00, че съм на преглед с извънземния апарат  Crazy, демек на ФМ. Да се надяваме, че всичко е наред макар, че в четвъртък им гледаха сърчицата и там всичко е ОК, ама днес в другия кабинет ще се оглеждат другите органи, така чеее ми е мъъъничко пиртеснено.
Връщам се да ви чета и пожелавам прекрасен ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт