Януарското бебче 2014, есента посрещна вече- тема 12

• 31 794
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
За мъжете - да не излезе сега, че нападаме Иви4ка, защото вероятно и на нея това статукво с мъжа й не й харесва. Sad Но и аз да кажа, че никога не съм разбирала как в 21в, в европейска държава мъж ще каже "децата са грижа на жената". За мен това е пълен абсурд. Детето сме го искали и правили и двамата, то ще е наше общо цял живот! В същото време и двамата сме работещи, без значение кой колко изкарва. Редно е и двамата да се отдадем еднакво (или приблизително еднакво) както на ролята ни на работещи, така и на ролята ни на родители и семейство. ММ също ставаше да оправя Пандата посред нощ, сменяше памперси, къпеше, успокояваше. Води я по прегледи, стои с нея в болница, чете приказки. Помага и в домакинството. Няма мъжка, няма женска работа. Ако го бях усетила, че е от другия тип, то със сигурност нямаше да МОЯТ мъж.

подкрепям с две ръце казаното - като че ли аз съм го писала  newsm10

Елг, няма лошо да дойде ММ, а и не е нужно да ни се иска разрешение за това  Wink Само дето ще уцели баш когато сме най-много - свят ще му се завие на горкия  #Crazy

Кайлис, следващият път една разходка вкупом на Борисовата - ама цялата, не 2 алейки само.

Бейбифейс, Биоелектра съдържа в 1 таблетка 243 мг. магнезий - пие се по 1 на ден, може и 2. Разтворимо, както казах. Не знам дали е добро в сравнение с другите магнезиеви медикаменти, но това ми казаха - това пия. Хайде, чакаме само хубави неща от прегледа да ни кажеш.

Котката Марта, ама тази информация за картата в ДМ е супер полезна - благодаря! А също и за направения оглед на цените.

Мише-линче, Десита-Бонита браво за добрите новини и от вас!

# 541
Панди, при Маленов попаднах много случайно. Първо не исках мъж гинеколог, а пък предишната, при която ходех беше в Благоевград (преди живях там) и трябваше да си избера и за София. Моя колежка от работата много ми го похвали, след това попрочетох няколко мнения в нета и така. Ходих си при него на профилактични и като забременях пак при него. При друг не съм била тука и нямам база за сравнение, но пак казвам - като цяло съм доволна. Само това настояване за секцио ме дразни. И то всъщност аз повдигнах темата за раждането миналия път, досега не сме коментирали.

За дрогериите ДМ - и аз съм много доволна от продуктите им. Пелените Babylove задължително ще се пробват.

# 542
  • София
Имат и пюрета Babylove, аз съм по пюретата, много тегаво ми се вижда педагогическото захранване.

Аз съм адски доволна от Захранване, водено от бебето. Като наближи време, ще споделям повече, но определено си струва.

Наш батко е болен и отпадам за Бебемания, а можеше да е интересно. Обаче разбрах, че другия месец една от лекциите на "9 месеца" ще е съвместна с Ла Лече Лига, така че за нея специално ще дойда  Mr. Green

# 543
Здравейте момичета! Hug

Зеленко ,благодаря много за разяснението!  bouquet

Рапорт приет Grinning
Перо ,това го изнамерих в един блог с най-важните промени за 2013
""Elterngeld вече ще се смятат въз основа брутното заплащане на семейството. За данъчна ставка ще се взема предвид данъчната ставка, който семейството е имало в 7 от 12 месеца преди раждането на детето им.

Право на Betreuungsgeld ще има всяко дето от раждането си. Плюс ако дете между 1 и 2 години се гледа у дома, то родителите ще се получават допълнително по 100 Евро на месец, а от 1 Август 2014 по 150 Евро.""

Педиатър значи да почвам да търся и питам..
А ,супер ,нашата обиколка на краиззала се отлага за др седмица,но тогава ще им искам списъка..искам да си подготвя чантата за болницата,да стои и да чака,нищо не се знае...по-добре да е готова

За акта за раждане-намерих го в книгите- отнася се само за неомъжените,иначе Familienstammbuch Peace

Перо ,благодаря и на теб за инфото!  bouquet
За работата след раждане,мисля че можеш да се върнеш ,тъй като майчинството + бащинството ,може да се взема или само от единия или и от двамата...

Снощи пък прочетох в Шпигел,че Де въвежда нов закон,въз осн на който, родителите след раждането имат правото да НЕ посочват какво е бебето,а според наклонностите му то да си избере само момиче/момче когато порасне  newsm78 #Crazy ноу коммент...

Бебето ,живот и здраве до 6 мес след раждането трябва са се рег в Бг,нали?и да му се извади червен паспорт? (Нямам търпение да се приберем за малко в Бг с беба,та това ще е още една предпоставка,по пр мислех лятото,но сега планирам април-май,или за Великден ,нз обаче кога се пада..)

Töpfer козметика - не ,нямам идея Rolling Eyes

Коте- Клейне Елфе и аз съм ги ползвала,серийката за момиченца  Mr. Green мн са хубави,трябва и аз да отскоча до Дм да се пошлая и купя някои неща за бебка Heart Eyes

ММ има опит в отглеждането,навремето е сменял памперсите на брат си имат 12 г разлика и ма практика го е отгледал,тъй като са имали магазин и родителите им са били от сутрин до вечер на работа.Но и сега на всеки преглед ,винаги е с мен ,даже ме пита няма ли да ходим на курс за новородено...Помага много и знам че отлично ще се справя с грижите за малката..За мен това ,кой колко пари носи вкъщи също не важи...

За киселините-през нощта се зареждам със солети ,на мен лично ми помагат Peace

Хайде много  Hug на всички и хубав ден!  bouquet

# 544
И аз съм фенка на този педагогически подход за захранване на бебчето, струва ми се много естествен като чета/ практика нямам/ даже в икеа харесах едни страхотни чинийки с разделителче, може да се използват да се разделят различните храни и късчета  Wink.  Също винаги много са ме кефили омазани до ушите бебета с манджа, не разбирам защо повечето майки се мъчат сами да тикат лъжиците в устата на детето за да не се омаже....голямо чудо. Опъвам един найлон в хола и да маже колкото иска всее дни ще свърши света ако оцапа малко  Mr. Green   Племенницата е много злояда и като беше по малка майка и се изприщваше да я храни, тогава без да искам съм го направила това с отделните парченца и тя да си взема сама. След като майка и я овика хубаво, че не иска да яде филията / която и тикаше цяла в устата уж да гризне, ама тя и я държеше, аз лично бих се измъчила да груза от филия, която някой ми държи/ я тупна на масата, ние седнахме на масата , аз да хапна пък тя да ми говори, аз някакси инстинктивно реших да и я накъсам нейната в една чинийка и тя с или без да се усети си взимаше парченце по парченце и без думичка да каже си я хапна цялата, докато си говорехме  Crazy

Другото което ще пробвам е да видим как ще стане с изакването и да виведем някакъв ред от възможно най рано. Чета сега, а и една акушерка от майчин дом казваше, че бебетата трябвало да се повиват преди хранене, защото веднага след това се изаквали и ако майките били неопитни и им сменяли памперсите след това можело да повърнат. Демек храниш ги с току що сменен памперс, те се наакват и не го сменяш , за да не повърнат.  newsm78 седят си наакани  newsm78 и така заспиват  newsm78. Та преди време ми се мерна една техника, че може така да се приучи бебето да ака на подложка, защото действително повечето го правят след хапване.  Ще ровя сега да видя точно как става, че ми звучи интерсно, ако някой има опит , моля да каже?

# 545
Звезден^Прах и аз като млада майка ентусиастка с дъщеря ми много от рано започнах да я мъча да се изхожда извън памперса, в момента в който можеше да седи седнала взех да я крепя на гърне...факт е обаче, чее така се приучава майката на навиците на бебето, а не самото дете да се учи че се ходи на гърне или подложка. Така или иначе окончателно махнах памперса на около 2 години, до тогава обаче все дебнех и я слагах за щяло и нещяло на гърнето без особен ефект, да знаех кога ака и пишка и улавях тези моменти, но тя самата не съзнаваше какво и къде върши.
Със смяната на памперси си има и друга причина, защото често бебето, като се насучи е вече полузаспало, понякога съвсем заспива на гърдата и ако след това хванеш да го преповиваш, го разсънваш и тн. Чак пък веднага след нахранване да се нааква, аз нямам такива наблюдения от дъщеря си. Като се наспеше и е време за хранене памперса беше пълен и веднага го сменях, след кърмене просто я прехвърлях в креватчето и така спеше 3-4 часа спокойно, така че не мисля, а и не съм се вглеждала веднага ли пълни памперса, но пък и това не и е пречело на съня.

# 546
За наакването и кога да сменяме памперса - действително е много противоречиво. На лекциите и по разни изчетени неща съветват бебето да се смени преди хранене. Обаче много често се случва точно написаното от Звезден прах - сменяш го, то се наяжда и веднага след това се нааква. Маги - моят опит е ама точно такъв, да не ти казвам и колко често се надрискваше докато я кърмех, нямаше търпениееее.  Joy И. Естествено, че няма да го държиш надрискано, хайде пак сменяй. Е да, ама то баш се наяло и даааа абсолютно реално е да повърне. Въобще получава се един затворен кръг.  Rolling Eyes Нашата не помня да е повръщала или поне не повече от нормалното "малко връщане". Но в един момент се научаваш да действаш според ситуацията. Според мен, ако памперсът преди хранене е наакан, трябва да се смени, за да му е комфортно на бебето докато яде. Ако не е наакан или прекалено напишкан, няма нужда да се сменя, а чак след хранене като се изака (което е почти в кърпа вързано  Mr. Green ) Ако пък видите, че бебчето ви не се изхожда веднага след хранене, то тогава си го сменяйте преди храненето. И такааааа. Simple Smile Това акане на подложка за първи път го чувам, но нещо ми подсказва какво е ако съм права, звучи ужасно и не бих.  Grinning На педагогическото захранване не съм фен, но има време за тази тема.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 16:28 от ♥Пандичка♥

# 547
Кифличка акаше на леген от 1.5 месечна. Всъщност на мен не ми се занимаваше с ЕБХ, но се оказа, че извот нямам, защото иначе не акаше по 8 дни. Та започнахме да я издържаме над леген. Аз и преди съм казвала, че тогава за последен път съм сменила наакана пелена. Тя късно започна да седи стабилно, към 8 мес., тогава започнах да я слагам на гърне, и много добре си знаеше какво къде се прави. Пелените бяха винаги само напишкани, много бързо започна сутрин да се буди суха.

Беше на 1год.10мес., когато ѝ махнах пелените от раз. Една сутрин ѝ казах - махаме пелените, обуваш гащи и трябва да ми казваш, ако ти се пишка, иначе ще си мокра, разбра ли ме? Тя каза "да" и се напишка първоте два дни по един път, след което никога повече.
Може би + роля е изиграл и фактът, че пелените ни бяха памук, тоест тя е усещала влагата от напишкването, защото се е случвало да не бъде сменена веднага. (Хората, които предпочитат пелени от бамбук и памук, това го дават като аргумент. Сега съм поръчала бамбукови.)

Бързам да я взема, но ей сега ще ви кача снимка във ФБ как ака на леген. Може би е на 2 месеца там.

# 548
Аз памперси съм сменяла преди хранене, за да е комфортно, както казва Пандичка. После - много често направо сън. Ако се наака - сменям пак. Но моето бебе рядко акаше по време на/след хранене. Наакано дете не бих държала, нито пък бих го оставил да спи така #Crazy сменяла съм винаги в първия възможен момент.
не разбирам защо повечето майки се мъчат сами да тикат лъжиците в устата на детето за да не се омаже....голямо чудо. Опъвам един найлон в хола и да маже колкото иска всее дни ще свърши света ако оцапа малко  Mr. Green   

Аз съм захранвала смесица между класическо и ЗВБ, така че у дома омазано до ушите дете е имало много често, но я си представи да ти се падне едно зимно захранване (ние започнахме октомври), а всяко къпане да е свързано с допълнително натоварване като топлене на стая, мъкнене на вода...Не всеки би искал или пък би имал възможност да прави това упражнение по 3-4 пъти на ден декември/януари/февруари...

# 549
Сега чета за ЕБХ, не бях запозната. Определено не е за мен. Първо заради кръста и гръба, второ вижда ми се ааааадски трудоемко и трето не съм сигурна, че ще успея да науча и винаги да оцелвам, при това навреме сигналите на бебето, че му се пишка/ака.

Котке, защо не си имала избор? Защо не е искала да ака по 8 дни? Питам, защото и Пандата (въпреки, че беше изцяло на кърма) имаше един период на 3-4м, в който се запичаше ужасно, но това е една друга тема.

Кайлис, към твоите думи добавям и не всеки има възможност зимата постоянно да пере и суши. По-честот чистене също не е за пренебрегване. Simple Smile

Въобще някои неща звучат прекрасно на теория, но са изключително трудно приложими и дори излишни. Аз лично съм много против всичко да е крайно, крайно, крайно. Всеки гледа да даде най-доброто на децата си и съм сигурна, че една майка, правеща "класическо" захранване е също толкова внимателна и грижовка, колкото майка, правеща "педагогическо" (просто пример).  Спазват ли се някои основни правила, децата израстват здрави и щастливи независимо дали са били хранени с пюрета от ръката на майката или са омазвали цялата къща, пробвайки храни. Много ме дразни това съревнование понякога между майките тип кой е по-по-най. Но и това е друга тема.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 16:58 от ♥Пандичка♥

# 550
Аз рано ги махнах ... каката на година и пет месеца, на малкия ги махнах още на година и два ... имало е пропуски, но пък бързо се научиха. И го направих от раз- няма навън, няма спане - просто няма вече пампа.  

Всеки си преценява за своето дете , кое е най- удачно и кога  Hug Аз съм сменяла пелените преди кърмене, после почти винаги идва сънят. Ако усетя , че се ака в момента на кърменето- сменям, че иначе не се търпи и от детенце  Hug

# 551
  • София
Връщам се с хубави новини. Нямам разкритие, шийката ми е 4,43 см. Не се видя и отлепяне на плацентата. Дори и да е имало, то е било нещо много малко. Така че не се знае от какво е било това кървене. А малкият Точко е станал 1017 гр.  newsm44 Още си е седалищно, но за мен няма кой знае какво значение, плюс това има 2,5 месеца да се обърне.
По темата за хранене и смяна на пелени/памперси ми е много интересно, но само чета, че нямам опит.
Алиан, само парацетамол съм пила за главоболие. Пробвай дали помага при теб. Не е като аналгина, но все някога минава.
Тонини и Деси, мерси за разяснението Peace
His Princess, бях забравила, че и ММ има опит - гледал е племенника си. Ето кой ще сменя памперси сега  Mr. Green
Относно "добрите" и "лошите" майки, мен също ме дразни това сравнение. Също ме дразнят крайностите. Имам някои наблюдения върху разни майки, които прекалено много му треперят на детето и не мисля, че това му се отразява здравословно. Но просто ще си запазя мнението за себе си. Всеки сам си решава кое и как. 

# 552

""Elterngeld вече ще се смятат въз основа брутното заплащане на семейството. За данъчна ставка ще се взема предвид данъчната ставка, който семейството е имало в 7 от 12 месеца преди раждането на детето им.

Принцеске, това къде го чете, аз не го намирам, дай линк  Simple Smile

# 553
Аз памперси съм сменяла преди хранене, за да е комфортно, както казва Пандичка.

И аз съм правила така. Не мога да си представя да храня наакано дете. Поставям се в неговото положение и честно - не е приятно.
Бояна започнах да я слагам на гърне към 5 м-ц. Не можеше стабилно да сяда, но я подпирах. С разходките из парка малко ни  се развали режима на слагане на гърне. Но от втората зима (понеже сме с парно, топло е в къщи и не беше проблем ако се подмокри) започнах пак полека лека да я слагам. А като стана по-топло времето ей тъй като Котката и аз от веднъж го махнах и казах - или ще си каже или ще седи мокра.  Е напишваше се 2 дена докато усети как стоят нещата и после спря. Нямаше и 2 седмици след това махнахме и нощния  Peace

За ММ - не ме нападате, просто за да не стане много дълъг поста не съм обяснила всичко. Да не си помислите че съвсем я е оставил на моите грижи - занимавал се е с нея, когато не се чувствам добре или имам друга работа, но процедури като къпане, хранене, смяна на пелена съм го правила аз. И не го оправдавам, но работата му е такава - разнообразна. Шофьор, строител, майстор и какво ли още не. Не мога да му кажа посред нощ стани нахрани детето - при положение че цял ден е правил покрив на къща на 3 етажа при 35-36 градуса жега. Или пък е станал в 3-4 през нощта - направил е курс до Букурещ, цял ден кара такси и вечер клюмнал да му кажа - изкъпи детето. Носи ми вода, помага да я оплакне, но толкова. Понякога дава цяла нощ дежурства и куп други случки, които ме карат наистина да не го ангажирам много във времето му за почивка. Отговаря за хората които вози или се катери по скелета разни.
Пък аз наистина успявах да си дремна понякога, когато и малката спеше  Peace

Така че всяко семейство си знае положението. Ако работеше зад бюро, 8 часа на ден не бих му спестила такива неща, но....

А Боянчето днес е пушка - все едно нищо не е ставало снощи  Shocked Няма и помен от болки в стомаха или повръщане. Яде си нормално, дивее прилично  Crazy Laughing Педи каза че било вирусно.
Не е от храната - на градината менюто е било такова че тя е яла филийка с шарена сол (убий я няма да яде задушено зеле или ябълков щрудел). А ходенето до тоалетна започна преди да куса от пицата.
Все пак имаме си лекарства за 5 дена.

Бейбифейс, браво за добрите новини  Hug

# 554
Здравейте,

Мерси за хубавите думи за ММ. Той и с каката много помагаше като бебе и сега също.
А за лекцията- май утре ще има работа (ще докарат плоскости) и няма да дойде. Аз не че исках де. И без това тези лекции са ми времето за излизане сама.

Оставих днес Елия при майка, уж започна да се държи нормално. Но този път аз мисля да се държа дръпнато поне 1 месец. Заболяло ме е много.

Никито- аз имам, така че не си сама. За щастие мойте отшумяха.

Записах се днес магистратурата. Изпити- около 1 месец след раждане. Избрах някакви неща дето май и с проекти ще минат.

От мен много  Hug

Общи условия

Активация на акаунт