Януарското бебче 2014, есента посрещна вече- тема 12

• 31 794
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Seawave честит двоен празник,  много здрве, щастие и рзбирателство!   bouquet
Елг честит празник и на теб на патерички, пожелавам ти повече никакви проблеми и много здраве и щастие!   bouquet
Честито и на всички, които са записали да учат!  Аз още не съм завършила но не мога и да се възползвам от помоща,  защото съм задочно!  Tired
При нас няма нищо ново растем и дебелеем, днес на ЖК всичко беше наред!

Признавам въпреки че ми е интересно всичко което споделяте, ми е трудно да ви  следя редовно и още по малко и да се отчитам!
Хайде хубав уикенд от мен!

# 586
  • София
Тук съм и аз! Страхотно си изкарахме днес, но много ми дойде ходенето май. ooooh! Сега лежа на дивана и не ми се става изобщо. Сякаш съм катерила Черни връх. Как няма да се уморя - от щанд на щанд за подаръци  Mr. Green Разочарова ме малко търговската част, т.к. имаше няколко щанда и нищо съществено. Аз очаквах повече фирми да има. Панди, благодаря ти, че ме вози, че иначе щях да припадна някъде по пътя. Ех, как ще се кара до края, не знам....
Seawave, честит двоен празник!  newsm67
Кайлис, скоро да оздравяваш! За гледането на дете, аз опит нямам, но съм чувала, че майките си "почивали", докато са на работа. И от там си правя изводите колко е уморително.
Цветно, хайде честито студентстване и на теб Simple Smile
Тори, приятно разхождане на бебеманията. Бягай, докато още има подаръци Simple Smile)))
Аз пък на връщане минах през Тмаркет и имаше промоция на течен шоколад нутела - голям буркан. Е не се сдържах и... вече съм изяла 1/3. Ужас  Embarassed

# 587
Цветно, поздравления за решението! А и може да оставиш изпити за друг семестър, за поправителна - не е нужно всички на куп да взимаш! При нас хубавото е, че сесията е края на февруари, началото на март - тогава вече ще сме се окопитили дето се вика и ще могат да се изкарат! Днес говорихме с Никито и тя се беше поотчаяла, че е изпуснала сроковете - но ако има пролетно записване, давай - не се отказвай! Татковците ще помагат, а онези, които се радват на бабина помощ - са още по-облекчени. Имам колежка в работата, която и следваше и гледаше 3-годишно дете, и работеше и то на смени - е, справи се, та ние ли няма да се справим!!!!

За лекцията на 9 месеца във вторник вече изявихме желание с Елг да ходим - да видим колко ще се съберем тогава. Иначе още от сега ви каня за компания на лекция за "Двигателно развитие на бебето - гимнастика и масаж" в Лабиринт http://www.ma-mabg.com/zapisvane.php. Досега не съм ходила, даже не знам как да го намеря, но ще се справя. Надявам се там училището да е по-истинско от рекламните лекции на 9 месеца и да се научи нещо полезно.

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 16:02 от tonniny

# 588
Момичета, радвам се за вас, хубаво е, че сте си изкарали добре.
Аз днес се чувствам супер отпаднала, мисля че се разболявам. Казвайте някакве лекове, пия само чайове и ми е адски отпаднало.  Weary

# 589
Момичета, една почерпка и от мен, тъй като на днешния ден преди 5г се взехме с любовта на живота.  Heart Eyes

Seawave, какво съвпадение! Честита годишнина и на вас. Да сте много здрави и щастливи още цяяяял живот. И разбира се ЧРД на теб!  newsm51

Днес наистина си прекарахме страхотно. 6 бременни с ей такива очи  #Shocked за подаръци.  Joy И дъра-бъра. Сега и аз съм страшно изморена и почивам, а бебо нещо пак се върти. Simple Smile

Тонини, аз съм с теб в Лабиринт! Simple Smile Вече се записах от този линк, който пусна, но ок ли е, че не ти искат мейл/тел никъде? В смисъл със сигурност ли съм записана? newsm78

Котке, аз не казвам, че някой в момента тук в темата "си мери циците" (моите са много големи  Mr. Green ) . Ако някой се чете в поста ми е друг въпрос. Принципно казвам, че хич не ми допада някой да ме убеждава и то с един такъв важен тон, как нещо, което звучи странно и екстравагантно, е най-доброто.  Peace

Иви4ка, и аз не мисля, че миенето на дупето не джендър-фиксирано.  Mr. Green Иначе естествено, че всичко във всяко семейство е строго индивидуално. Аз лично нямам нищо против това, че щадиш мъжа ти заради естеството на работата му. Вероятно и повечето тук не казват нищо срещу това. По-скоро "възроптах/ме" и то принципно, а не конкретно за вашия случай, срещу думи от сорта "работата и парите са за мъжа, а децата за жената", което ти каза, че мъжът ти е наложил като статукво.  Hug

Възкресителнице, кажи за изследването за диабет, че ме притесни!

Кайлис, ох дано минава вече тази болест.  Praynig

Цветно, честито студентство! Нещо май се очерта като мода в нашата тема. Simple Smile Браво смели момичета!  Hug

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 16:23 от ♥Пандичка♥

# 590
Панди, днес от залисия покрай приказки и подаръци забравих да ти честитя, а видях снимката във фб - голям съм заплес! Да се обичате дълги години и да сте все така единни и щастливи заедно!  1dating

Денислава, не знам какъв съвет да ти дам, защото явно още си в ранен етап, може утре да ти няма нищо - затова залягай над чайовете с истински мед и се моли да се размине! Пък ако продължи, тук доста мами в предната тема споменаха домашни лекове в зависимост от симптомите - гърло, температура и т.н. Не знам дали в нашето състояние могат да се пият хомеопатични лекове - лекарката трябва да си ти каже, в случая говоря за Осцилококцинум - но не прави нищо на своя глава дето се вика!

# 591
Ейй благородно ви завиждам за прекараното време днес. Аз нали съм наработа...но утре рано рано мисля с милото да посетим Бебемания. В 8.45 ще пращам щерката на екскурзия, може би ще пием по кафенце, че ще е рано за изложението и сме първи там. Не че имам нужда да купувам нещо. Майка ми изпраща огромен колет с бебешки неща накупени за малките бухти от Испания, та ми каза нищо да не купувам докато не видя какво е взела тя. Милата от 15 години е в чужбина и така и не можа да се нарадва качествено на внучки, единственото и удоволствие е да обикаля по разпродажби и да купува за принцесите си. Към момента складираме всичко в апартамента на ММ, който е празен и близо до вкъщи и се е превърнал в склад и след новогодишните празници ще започнем едно пренареждане и преподреждане вкъщи. Но като тегля чертата, май не ми остана кой знае какво да купувам, та утре ще се отдам основно на зяпане. Предполагам, че на изложението има щанд за пелени за многократна употреба, това е което най-ме вълнува понеже не съм виждала на живо, а за сег съм се насочила към такива, та активно проучвам, разпитвам, искам и да видя и да пипна, а поръчка ще правя от чуждестранни сайтове.

# 592
Котке, аз не казвам, че някой в момента тук в темата "си мери циците" (моите са много големи  Mr. Green ) . Ако някой се чете в поста ми е друг въпрос. Принципно казвам, че хич не ми допада някой да ме убеждава и то с един такъв важен тон, как нещо, което звучи странно и екстравагантно, е най-доброто.  Peace

Аз споделям, че е било добро за мен и моето дете и нашето семейство, изобщо не допускам, че е добро за всички. Никого не убеждавам. Но споделям, защото майки, които нямат опит, могат да се откажат от нещо, само защото им се струва тегаво и трудоемко, а то може да не е задължително такова.
Примерно ЕБХ-то и аз го мсилех за тегаво, ама като се оказа, че нямаме избор, в крайна сметка беше фасулска работа.

За циците не знам дали искаш наистина да си ги мерим - днес си купих два сутиена, мъжът ми като ги видя, каза, че приличат на палатки  Joy

# 593
Хахаха, олеее я тогава много да не се предлагам за "мерене", че може и да изгубя.  Joy Иначе ти толкова се вкопчи в думите ми за меренето  Grinning , че така и не ми отговори защо се е наложило да започнете изхождането над леген и защо иначе Кифличка не е могла да ака по 8 дни. А на мен ми е интересно, защото и ние имахме проблем с акото към 3-4 месеца и в чудо се видяхме да й регулираме стомахчето. Както се казва на югозападен диалект АКО, че беше изцяло на кърма  Mr. Green и такива уж не се запичали...

# 594
Здравейте,

Seawave- ЧРД и Честита ви годишнина. Много прекрасни емоции ти желая.   bouquet

Кайлис- ще се караме. Айде стига с тези болести. Да се оправяте бързо.

Цветно- честито ти студентство.

Тони- ММ съсредоточено разглеждаше подаръчетата- имам за 1 месец козметика.Че и анкети сме попълвали и дано поне една  изтеглят за нещо. Лекцията в Лабиринт още я мисля.

Панди- и тук честита ви годишнина. Да сте много влюбени още дълги години.  bouquet

# 595
Хахаха, олеее я тогава много да не се предлагам за "мерене", че може и да изгубя.  Joy Иначе ти толкова се вкопчи в думите ми за меренето  Grinning , че така и не ми отговори защо се е наложило да започнете изхождането над леген и защо иначе Кифличка не е могла да ака по 8 дни. А на мен ми е интересно, защото и ние имахме проблем с акото към 3-4 месеца и в чудо се видяхме да й регулираме стомахчето. Както се казва на югозападен диалект АКО, че беше изцяло на кърма  Mr. Green и такива уж не се запичали...

Ааааа... мислех, че съм отговорила, ама то е било във ФБ.
Моето обяснение е, че ѝ беше слаба коремната стена и не можеше да се изака в легнало положение - беше много малко бебе още, на месец и половина. А като я държахме изправена и подпряна, със свити към корема крачета, акаше, и то нормално, кашаво, не твърдо или оформено. Иначе по принцип някои колеги казват, че до 10 дни е ок за кърмени бебета след 6-тата седмица, но се водиш по детето. Ако има дискомфорт, значи не е ок.

# 596
Привет!

Благородно ви завиждам че сте се видели, пък и на бебемания сте ходили. Ние с ММ ще отидем утре или в неделя. Подаръчетата сигурно ще са свършили, ама нищо поне ще позяпаме.

За лекцията във вторник бройте ме и мен. Другата седмица съм отпуска, така че смятам да я посетя! За лекцията в Лабиринт - ами чудя се още, но може и да се запиша да послушам, изглежда ми интересно.

Панди, Seawave Честита ви годишнина! Много любов ви пожелавам, разбирателство и безброй радости.

Кайлис, не беше ли скоро болна? Явно не е минало напълно! Дръж се и скорошно оздравяване!

Денислава и аз се чувствам отпаднала, но е от преумора! Сега смятам да си почина едно хубаво и да се наспя, че и аз като Тори 3-4 нощи подред кукувам.

# 597
Ние днес бяхме смъжо на курс за чакащи дете и той беше единственият тати....мрънка малко и му стана неудобно, ама факт е, че призна че му е било полезно, защото обясняваха за чипкането и хихиената на бебе.  Ние още в началото сме с нагласата и споразумението, че ще се грижим и двамата, а и то детето дойде доста бавничко и е дълго чакано, така че дори и да е бил с някаква нагласа в началото, след тези препядствия сега е със съвсем друга. И като цяло не мога да се олача, златно ми е мъжлето с всичко ми помага и не се чувства по малко мъж, напротив. Радвам се, че не страда от никакви предразсъдъци, ама си мисля, че и аз такъв съм си го харесала и той мен, просто сме съвместими и имаме едни разбирания, за равенство в двойката, няма мъжко женско  Wink. Според мен е най важно не кой какво сравнени с друго, а в самата двойка на единия да не му е некомфортно, защото другият има разбиране или предразсъдъци, че дадени дейности са отговорност само на жената. Ако на жената не и пречи и не я притеснява, не виждам проблем, обаче ако се чувства некомфортно от това, че мъжът не помага в отглеждането си е приблем и трябва да се реши възможно най рано, иначе ще доведе до повече конфликти с напредване на времето и развитие на семейството.  Peace т.нар- битовизми

Ние се качихме в Странджа на хижа , имах голяма нужда от такъв уикенд сред природата .

Честито на всички празнуващи- рожденни дни и годишнини, ще ви кача после цветенца и поздравления че сега пиша от телефона и хич не ми е удобно   bouquet  bouquet Peace

# 598
Desita Bonita  Hug дано да е само преумора, което при мен е напълно възможно имайки се впредвид, че работя по 12ч.  Whistling
Лекарката ми каза да пия осцилокоциум и витамин C, дано утре да съм нов човек и да мога и аз да отида на изложението с ММ. А ти почивай повече   bouquet

# 599
Котке, аааааах този ФБ.  afwitch Аха, разбирам. Ами ти си си усетила детето и си намерила вашия си начин дечка да се чувства ок. Това за неакането на кърмени бебета до 10 дни, че било ОК е една от модерните теории, на които тотално не симпатизирам. Нашият "рекорд" беше 7 дни, след което казахме enough "модернизация". Прибегнах до методи, които преди това не приемах, но нещата се регулираха за 2-3 седмици.

Денислава, дано не се доразболяваш!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт