Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 7

• 34 449
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте, аз да се похваля,че задържам свалените килограм след като спрях да пуша, варирам +-1кг.
Влезнах, за да ви кажа ,че си направих страхотен подарък за половин годинка непушене, с такива награди, каквито си правя скоро няма да искам да пропуша... Joy
Ето: http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … t-BOSCH-MCM-64051

Браво на теб!
 smile3521 smile3501

# 406

[/quote]

Хареса ми определението "спаружен"  Joy Радвам се,че качих тези 2,5 кг.Някак си ми придадоха свеж и здрав вид Simple Smile Определено се харесвам повече! Вие как се чувствате с килцата отгоре?
[/quote]
Определено като не пушим имаме по-свеж и по-здрав вид, по-силни сме физически, по-издръжливи.Това, от което имам нужда, е да стегна със спорт опухкавелите места, но нещо не мога да се организирам, и това ще стане.
Поздрави, Зизу!!! Със сигурност си си заслужила подаръка, ползвай си го със здраве  bouquet
Искам да се похваля, че днес става един месец, откак не пуша. Не е много, но вие знаете какво означава това. bowuu

# 407
  • Бургас
дамскосърце, поздравления!   Hug Най-трудния месец мина! Grinning
Зизу, чудесен подарък, със здраве да си го ползваш! Simple Smile

Аз не смея да се появя, познайте защо. Embarassed Запалих! Не ми се изпада в подробности, но да ви кажа чувствам се по-добре. Поне сама се убедих, че физически не съм зависима от цигарите и всичко е само в главата ми! Изобщо не ми достави удоволствие, вкуса беше ужасен. Нито пък успя да ме успокои. Дори не пуших както преди, ами не можех да глътна дима, ставаше ми гадно. Сега вече ми е много по-лесно, защото наистина изпитвах носталгия към цигарите. Живеех с мисълта, че ще трябва да се откажа от едно, макар и вредно удоволствие.
Убедих се, че удоволствие няма и сега ми е много леко, не ми се пуши.
Дано нагласата ми се задържи такава и повече да не посегна към отровата!

Килограмите - май 1 съм качила, трябва да се претегля. До към 3 кг. спокойно мога да понеса и ще ми се отразят добре. Повече не искам.
Но още имам проблем с метаболизма, а опитах какво ли не. Ако и днес не успея мисля да взема нещо от аптеката, защото изобщо не се чувствам добре.

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 10:51 от Мaрия

# 408
Мария, много се радвам за твоите усещания спрямо запалената цигара и това, че си запалила не е страшно, но...бъди нащрек, това е наркотик. Аз така миналата Нова Година запалих(свих си ДВЕ и ги изпуших тайно, спец съм в това) и на другия ден не ми се пушеше, успокоих се. След 1 месец пак, на следващия 2 пъти и все после не ми се пушеше, казах си, значи мога да си паля отвреме навреме, какъв кеф!  Юни месец вече си пушех по кутия и едва ми стигаше и се чудех как стана, как съм могла да не пуша и т.н. Психиката на пушача си е коварна, ще върти, ще суче, ще си намира поводи, така че просто внимавай Hug
Ето ме и мен сега, малкият ми син нещо е болен, днес си е вкъщи, тревожа се и ми се пуши; в ПМС съм и само крещя. Еххххххх!

# 409
Мдаааа, и Човечето е минала по тази схема Simple Smile Щом е проработила - ти си късметлийка, Мария! Поздравления!! Аз пък днес завърщих вотрата си седмица и....

Цитат
Ехооооооу, втора седмица завърших...всъщност, няма нищо толкова радостно и изненадващо, поне от моя гледна точка, защото всичко преминава точно както го познавам и помня от предишното ми спиране на цигарките!  Положителбното е в пъти повече от отрицателното - вкус, мирис, сън...да, наспивам се много по-бързо, лягам в 12-1ч., събуждам се в 6ч. като по часовник - отпочинал, бодър...страхотно!  Обаче продължавам да съм поизнервен, напрегнат...понатежал и лесно задъхващ се, но не е кой знае каква болка, това с повечко движение и малко мисъл при храненето...и повечко воля, ще се оправи и нормализира. Пари не успявам да отделя, а трябва да почна, за да мога да си правя разни поощренийца именно със спестени от тютюн левчета... Кризи...неуместна дума, поне при мен - нямам, от време на време ми се допушва по-скоро от рутина, отколкото от някаква зависимост или желание. Рутината е нещо, което трябва да се пребори - излизаме от МОЛ - пуши ми се! Почвам да готвя, слагам нещо да се вари - допушва ми се! Почвам запръжка, слагам лук, докато се позлати - допушва ми се!  Сипя си една ракия - допушва ми се!  Е, вече не толкова често и натрапчиво, колкото първите 3-5 дена, но средно по веднъж на ден се "присещам" за цигара...мимолетно, вяло - но явно не съм ги забравил напълно ! Е, почвам си третата седмица със стремеж да запазя вдъхновението и...килограмите и с мисълта, че всеки ден без цигара си е ден без цигара! Simple Smile

# 410
  • Бургас
О, знам уж аз, че малко трябва и съм обратно в кюпа. Надявам се да не се върна назад, да успея. Миналата седмица, когато най-много ми се пушеше и се тресях от нерви бях в цикъл. Wink Много добре те разбирам какво ти е. Но днес имаш малък празник, цял месец без дим!
И моя, малкия, също е болен и не е на градина. За сега уж нищо сериозно според ЛЛ.
Дано момчето ти бързо оздравява и да се успокоиш! Hug

Две седмици, браво! С теб вървим почти заедно. Grinning

# 411
Честит първи сняг!  Nature Snowman

Браво, хора! Продължавайте все така   bouquet

Аз съм се заинатила да отслабна тези кила, които качих, че изглеждам като бременна в поне 6 месец  Mr. Green Та днес станах, изцедих си лимонче с водичка, после ще направя упражненията, че бях в цикъл, та ги занемарих за 4 дена. Не ми се пуши вече изобщо. Скоро не съм имала никакви изблици... Нещо съм хремава от 2 дена. Добре, че е само носа, без температури и кашлици за сега...

Да ви се оправят дечицата бързо бързо, че идва най-забавното време от годината за едно дете - зима, сняг, шейни, найлони, мама пере мокри чорапи, грейки...   Mr. Green  Hug

# 412
и аз прогресивно дебелея...на кантара не се отразява толкова но си личи. от 63-64 килограма сега съм 65-66 понякога даже и  67. Sad няма да лъжа много ми е гадно. тъпча се и със сладко понякога или с тежки храни. Гледам поне да закрепявам положението и се надявам да отмине с времето. Спортувайте хора. това ако не друго поне прави тялото стегнато и всига метаболизма.

Според мен наистина се променя обмяната при спиране на цигарите. Но после би трябвало да се възстанови. 2-3 килограма е нормално да се качи.

# 413
Честит първи сняг, НЕпушачи! Simple Smile

Мaрия, доста рано си рискувала, но важното е, че резултатът е положителен. Определено сега ще ти е много по-лесно. Просто се сещай за този момент  Mr. Green

# 414
и аз прогресивно дебелея...

Ох'аман аз бях по същия начин до преди две седмици. Да ти кажа продължавам да си ям сладко, гледам да е през деня,а не вечер и просто започнах да правя упражнения. И не говоря за тичане, фитнес, аеробика и такива ми ти работи, ами едни обикновени упражнения вкъщи. На серии са и не ми отнемат повече от 20 мин. И честно да ти кажа има ефект. Аз и преди ви казвах, че съм качила някъде около 2-3 кг, но страшно много ми личат.

# 415
Да ме пита човек защо все в началото на зимата решавам да спра да пуша! Но това някак не зависи от мен, просто идва този момент и това е. Сега ми е студено, не ми се мърда много, ЯДЕ ми се, идват празници, изобщооо....само да качваш! Все пак пазарът прелива от зарзават и ябълки, няма какво, нали сме си свръхчовеци, ще се справим!

# 416
  • София

Хареса ми определението "спаружен"  Joy Радвам се,че качих тези 2,5 кг.Някак си ми придадоха свеж и здрав вид Simple Smile Определено се харесвам повече! Вие как се чувствате с килцата отгоре?
[/quote]
Определено като не пушим имаме по-свеж и по-здрав вид, по-силни сме физически, по-издръжливи.Това, от което имам нужда, е да стегна със спорт опухкавелите места, но нещо не мога да се организирам, и това ще стане.
Поздрави, Зизу!!! Със сигурност си си заслужила подаръка, ползвай си го със здраве  bouquet
Искам да се похваля, че днес става един месец, откак не пуша. Не е много, но вие знаете какво означава това. bowuu
[/quote]

Как да не е много един месец! Аз лично преди не можех да си представя,че и ден няма да пуша,а какво остава за 1 месец! Първия месец е най-сладка победата над цигарите:))))

# 417
  • София
дамскосърце, поздравления!   Hug Най-трудния месец мина! Grinning
Зизу, чудесен подарък, със здраве да си го ползваш! Simple Smile

Аз не смея да се появя, познайте защо. Embarassed Запалих! Не ми се изпада в подробности, но да ви кажа чувствам се по-добре. Поне сама се убедих, че физически не съм зависима от цигарите и всичко е само в главата ми! Изобщо не ми достави удоволствие, вкуса беше ужасен. Нито пък успя да ме успокои. Дори не пуших както преди, ами не можех да глътна дима, ставаше ми гадно. Сега вече ми е много по-лесно, защото наистина изпитвах носталгия към цигарите. Живеех с мисълта, че ще трябва да се откажа от едно, макар и вредно удоволствие.
Убедих се, че удоволствие няма и сега ми е много леко, не ми се пуши.
Дано нагласата ми се задържи такава и повече да не посегна към отровата!

Килограмите - май 1 съм качила, трябва да се претегля. До към 3 кг. спокойно мога да понеса и ще ми се отразят добре. Повече не искам.
Но още имам проблем с метаболизма, а опитах какво ли не. Ако и днес не успея мисля да взема нещо от аптеката, защото изобщо не се чувствам добре.

И аз запалих към 30-тия ден..Помня,че ми беше адски гузно след като я загасих,но усещанията за цигарите бяха същите като тези,които си описала-гадно,гадно,гадно! На мен това също ми помогна да се отдалеча още повече от тях.

# 418
Е адаш, поне сега знаеш, че не изтърваш нищо хубаво. Мани ги тия боклуци и се радвай на живота без да ги мислиш повече  Peace
И да ти кажа и аз имах същия проблем като теб в началото, но на мен ми помагаха зелените салати, ябълки или банани за вечеря, след околко 2-3 седмици всичко се нормализира  Wink
За килограмите аз си качих, ама не обвинявам цигарите, а себе си. По принцип всяка зима си качвам, този път обаче реших и да експирементирам с някои хранителни режими и стана трагедия  ooooh!. От пролетта обаче бавно и славно съм в посока надолу. Съчетано със спортуването, за което ми дойде муза също след спирането на цигарите, вече се чуствам повече от страхотно  Peace

# 419

Как да не е много един месец! Аз лично преди не можех да си представя,че и ден няма да пуша,а какво остава за 1 месец! Първия месец е най-сладка победата над цигарите:))))
Така е, Mishel9. Помня предния път като ги спирах, на третия ден разбрах, че 1 моя приятелка не пуши вече 1 месец, това ми се видя непоносимо. Сега някак по-бързо мина времето, но събирам сили за по-нататък.
Момичета, завиждам ви за усещанията. Вярно, че се задавих, като запалих и че ми беше гадно в устата, но.....някакси и ми хареса. Затова ще се боря за нито едно дръпване този път, да видим Praynig

Общи условия

Активация на акаунт