Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 7

• 34 139
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Зайо, имам предложение.
В началото на темата да сложиш анкета, кой е напълнял(0-5)(5-10),кой е отслабнал, кой не се е променил.
Сетих се от коментара "естествено" напълняване. Не знам дали съм съгласна с това, и е интересно какво показва практиката.

Това е супер идея  Hug

Аз да ви де похваля, имам напредък с диетата, вижда се в лентичката ми. Много съм доволна  Praynig

радвам се,че ти харесва. И поздравление за успеха,само така!
Скрит текст:
Аз също имам напредък с моята,този път не се отчитам с лентичка,защото не са ми много кг.,които трябва да боря.От последната диета успях да ги запазя кг. и само по празниците качих, като вече два паднаха и искам още 3-4 кг.  Flutter

Мария е права за най-големия страх: Има ли живот след цигарите? О,той тогава започва!

# 706
nefertari33, pupppa, много се радвам, че сте сред нас!!! Пожелавам ви успех, вие сте много нужни тук- колкото повече сме, толкова повече успехи и положителна енергия Hug
 Хмммммм, каквото постигнах с гимнастика и диета през седмицата, май го наваксах събота и особено неделя, от утре пак ще покорявам върхове Rolling Eyes е, поне не ми се е пушело, хич даже! Днес в парка седяхме на 1 пейка, отдолу всичко беше във фасове, а кошчето беше до пейката. Мислех си, колкото и културен пушач да си, винаги има моменти, в които изпадаш в мърлящина.....аз поне. Дали ще е от бързане или невъзможност къде да си хвърляш фасовете....сега в това отношение съвестта ми е чиста.

# 707
Анкетата е добавена, приятно гласуване  Hug Аз също дадох гласа си  Simple Smile

# 708
И аз гласувах.  Peace

# 709
  • София
А тези, които са напълняли с над 10 кг?  Mr. Green

# 710
  • Бургас
И аз гласувах с "Напълнях с до 5 кг." Ама са минали само два месеца, има време да си променя опцията. Mr. Green

# 711
Аз не си промених теглото или дори отслабнах, но май не е точно от цигарите. Всъщност това, от което ме беше страх (да не напълнения) не се случи, така че съм много доволна  Hug

Но пък не знам защо след това около 6 месеца (не знам дали е случайност или не) ме хванаха други гадни болести, за които лекарите казват, че се дължат на спад в имунната система. И тогава се сетих, че мой приятел ми сподели, че не иска да ги спира именно защото всичко му приятели, които са спрели цигарите, след това яко се поразболели  Thinking Thinking И просто ми стана чудно...

# 712
И тогава се сетих, че мой приятел ми сподели, че не иска да ги спира именно защото всичко му приятели, които са спрели цигарите, след това яко се поразболели  Thinking Thinking И просто ми стана чудно...

И аз в ролята на изменник понякога съм се чудила, защо все някакви проблеми ми се случват, вместо да се чувствам здрава, аз обратно....
Вчера разбрах, че страаашно съм се обездвижила...може и на това да ми се дължат проблемите...10 мин с децата на площадката и днес едвам си мърдам краката...

Скоро време ще си правя застраховка живот. И тогава ще броя спестените пари от това, че съм непушач. Реално не спестих много пари за цигари..до този момент около 250 евро само...но от застраховката доста ще спестя...И понеже ще върви мнооого години..май нямам разрешение да пропуша, освен ако не забогатея  Confused

# 713
Според мен е случайно това с болестите.
Писах напред за първата ми година без цигари - имам само едно леко вирусче, което дойде от детето и зарази всички вкъщи.

zayo, да, движението е много важно. Дори не фитнес или целенасочен спорт, а само ходене пак действат много тонизиращо.

# 714
  • София
Но пък не знам защо след това около 6 месеца (не знам дали е случайност или не) ме хванаха други гадни болести, за които лекарите казват, че се дължат на спад в имунната система. И тогава се сетих, че мой приятел ми сподели, че не иска да ги спира именно защото всичко му приятели, които са спрели цигарите, след това яко се поразболели  Thinking Thinking И просто ми стана чудно...
Представяте ли си какво щеше да е, ако цигарите ни пазеха от болести и ни покачваха имунитета?  Mr. Green Не може да е от това. Дори според мен е обратното - аз от малка имам проблеми с белите дробове и винаги, когато ме хване вирус/настинка или каквото и да е, после влача една ужасна кашлица седмици наред. Това за последните над 10 години няма изключение. Е, дори не ми беше хрумвало, че връзката е толкова пряка, но откакто спрях да пуша, съм се разболявала три пъти (настинка или грип) и НИТО ВЕДНЪЖ не съм се изкашляла. Била съм изключително наивна да си мисля, че цигарите не влияят толкова.
Дори само последното на мен лично ми дава достатъчна мотивация повече да не запаля отново.

# 715
И аз доста поболедувах последните 2 години, но си мисля, че имунитета ми падна покрай бременността и кърменето. Направо се разбих ох вируси.  Cry

# 716

Но пък не знам защо след това около 6 месеца (не знам дали е случайност или не) ме хванаха други гадни болести, за които лекарите казват, че се дължат на спад в имунната система. И тогава се сетих, че мой приятел ми сподели, че не иска да ги спира именно защото всичко му приятели, които са спрели цигарите, след това яко се поразболели  Thinking Thinking И просто ми стана чудно...
Вярвам, че това е мит. Предполагам, че: 1. известно време организмът се чисти 2. Спирайки цигарите, смятаме, че вече ще сме все здрави, а това все пак не е възможно и ни прави голямо впечатление.
Аз също откак спрях, се разболях 2 пъти за 2 месеца, при това такава хрема и гърло, каквито не помня от години. Обаче: дробовете ми вече не свирят; сутрин като стана, не ми е лошо и си намирам гласа; сърцето ми вече не прескача; за по-дребните екстри няма да говоря, изобщо , хора, осъзнайте се! Естествено ако съм болна пушачка ( щото като пушиш, пак се разболяваш) + всички тия работи, от които изброих, че страдах,  ще си кажа-за всичко са виновни цигарите, ще изляза да запаля и ще ми е някак спокойно на всичкото отгоре Crazy
 Ще се повторя, но пак ще разкажа за моя приятелка, която пуши и кашля страшно. Ако не запали сутрин, то кашлицата става невъобразима и тя не иска да спира цигарите, защото става "по-лошо". Но...забременя и ги спря, не пуши година и половина и от кашлицата не остана следа, зъбите и се избелиха, чувстваше се супер, но като спря да кърми, веднага си пропуши. Сега пак кашля страховито, но понеже цигарите те правят по-спокоен или по-точно казано- вял и апатичен, тя си кара така. Peace

# 717
Гласувах за "напълняла до 5кг.".,ноо тъй като съм ги спирала за максимум 3 месеца,не знам доколко е обективно..В смисъл,ако ги бях спирала за 6 месеца,дали щях да съм двойно по-напълняла? newsm78

# 718
  • София
И аз гласувах в анкетата с "напълнях до 5 кг".За 5 месеца съм качила 4 килограма,но наистина си хапвам повечко  Blush

# 719
Гласувах за "напълняла до 5кг.".,ноо тъй като съм ги спирала за максимум 3 месеца,не знам доколко е обективно..В смисъл,ако ги бях спирала за 6 месеца,дали щях да съм двойно по-напълняла? newsm78

"щеше", ако съдя по мен  Wink

Общи условия

Активация на акаунт