"Шоколадова" коса - 4

• 157 725
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Ох,момичета, с какво да се опитам да махна оранжевия отенък или поне да го омекотя. При мен косата все си избива на него каквото и да сложа. Допълвала съм син коректор, май с зелен не съм пробвала, макар и да е за червено. Сега последно смесих 5.12 с  6, реших да не слагам никакви коректори този път, но съм пробвала комбинацията и с коректор и пак оранжавее и то някакси цвета е остър, ако ме разбирате. Да изчезне напълно се съмнявам, ама поне да го намаля или да мина към златисто, че както ида се боядисам след няколко измивания ставам все същата медена, добре че поне сега е модерно  Mr. Green

# 91
Аз получих боята Макадамия и ще ви докладвам при резултат  Peace

Да ви кажа по-лоша боя не съм ползвала, сега се опитвам да оправя щетите...

# 92
Ох,момичета, с какво да се опитам да махна оранжевия отенък или поне да го омекотя. При мен косата все си избива на него каквото и да сложа. Допълвала съм син коректор, май с зелен не съм пробвала, макар и да е за червено. Сега последно смесих 5.12 с  6, реших да не слагам никакви коректори този път, но съм пробвала комбинацията и с коректор и пак оранжавее и то някакси цвета е остър, ако ме разбирате. Да изчезне напълно се съмнявам, ама поне да го намаля или да мина към златисто, че както ида се боядисам след няколко измивания ставам все същата медена, добре че поне сега е модерно  Mr. Green

Принципно зеленото неутрализира червеното,оранжевото.На Макадамия се продава боя в естествени тонове с зелен коректор.За разлика от поста по доло има разочарование от боята , но аз пък я харесвам и то много.Може би си зависи от вида коса,не всяка боя пасва на различните видове коса.Но да си знаете отърване от червеното има само с изсветляване и боядисване в желаният цвят стига той да не е от 6 нагоре.Минете ли основен тон от 5 нагоре няма отърване от червеното

# 93
Аз съм я ползвала преди Макадемията и намен ми се отрази добре честно казано, не ми ставаше суха косата. Не помян обаче кой цвят съм вземала. Знам, че имат те със зелено, то като цяло не са мн марките които предлагат зелено като нюанс, но....поне коректори по-лесно се намират, но именно защото зеленото е по-скоро за червено, нз дали ще се справи с оранжевото Thinking

# 94
Да боята е много хубава ,заслужава си и покрива доста добре белите коси.Балсама ухае страхотно.С две ръце препоръчвам
О, чудесно! А трайна ли е?
Да учудващо е трайна.Само трябва да внимавате че цвета става малко по-тъмен от това което трябва да се получи.Аз го разрешавам този проблем като стоя по малко от посоченото време

# 95
Да боята е много хубава ,заслужава си и покрива доста добре белите коси.Балсама ухае страхотно.С две ръце препоръчвам
О, чудесно! А трайна ли е?
Да учудващо е трайна.Само трябва да внимавате че цвета става малко по-тъмен от това което трябва да се получи.Аз го разрешавам този проблем като стоя по малко от посоченото време
Супер, благодаря   bouquet
И аз не искам никакви червени оттенъци, същевременно да е трайна и щадяща боята (кой ли не иска същото  Grinning ). Някакъв подобен цвят на тези
Скрит текст:
този най-много изглежда,като това, което искам да постигна или това без краищата, нагоре цвета, който е
Заглеждам и Крамер и Игора боите, но съм чувала за Крамер,че били много силни,а на Игората не мога да намеря свестен каталог с цветовете. Някой с впечатления от някои от тях?

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 20:59 от Анонимен

# 96
Само да вметна че на различните коси трайноста на боята е различна.Засега съм доволно от тази боя , но Макадамията ми харесва повече като цвят.Само да беше и трайна на мен не ми държи и две седмици

# 97
Голямо разочарование от Златна рибка. Написах им съвсем нормално с добър тон защо не съм доволна. И естествено вместо извинение, че са ми съсипали косата, са ми изтрили коментара  ooooh!
Просто не мога да повярвам. Мислих ги за коректни, а те се оказаха поредните печалбари, които явно само се интересуват да ти вземат парите. Жалка работа!

п.п. Все пак да напиша тук. Бях си махнала черното с обезцветителя на Роза импекс - цветът стана супер и просто исках да си го поддържам такъв или подобен. Минаха 2-3 седмици у реших да си търся боя. Потърсих съвет от гореспоменатия магазин - те самите ми предложиха 7.77 на Макадамия. (Беше малко по-светъл от полученото след обезцветяването)
1 - боята не стига, въпреки, че е двойна, едвам се разнася, защото консистенцията и е гъста и лепкава.
2 - върна ми се черния цвят, а в корените остана познайте какъв цвят. (А ми казаха, че нямало нужда и да чакам 2 седмици)
3 - когато я измих, косата ми беше без никакъв блясък, седеше една матова и неприятна на пипане. (А моята коса е доста гладка и лъскава и въпреки, че е дълга, не цъфти)
4 - наложи се да си сложа една останала резервна боя, която си бях купила преди 5-1 на SYOSS - да оправи нещата. И наистина циганските корени ги покри и почти не се забелязва неприятния преход от тъмно-кестеняво към старото черно.

Внимавайте с тия Златна рибка, защото явно са доста прехвалени и аз самата се подведох. И най-вече преценявайте сами, без да искате мнение на "специалистите" там.

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 10:11 от Кукумицина

# 98
Аз преди доста време се боядисах с Макадамия боята, цвят 6.03 с 3% окислител и косата ми доста се изсветли и доби златистия нюанс, който трябваше, но повече в корените отколкото по дължините.
Кукумицина, твоя случай е доста странен, предвид използваната 7-ца (7-ца са вече цветовете средно-русо, т.е. предложили са ти доста светъл цвят),а и преди това си ползвала Римуувър. Извинявай, но в случая не мисля,че ЗР са виновни, това не би трябвало да се случва, но при теб някак си е станало, какво могат да направят те? Нито са производители на боята, нито химици,че да разберат каква реакция се е получила с косата ти... Rolling Eyes Не е трябвало да трият поста,но в случая не мисля,че имат някаква вина. В предишната такава тема имаше много доволни от Макадамия и то точно тези светли шоколадови цветове.

# 99
Виж, на мене не ми дреме за 17-те лв, дреме ми за тва, че поне едно "извинявайте" не казаха, набълваха глупости и накрая ми изтриха всички постове - това ли е поведение на коректна фирма? Освен, че изтриха, ме блокираха, за да не им загрозявам изпълнената със суперлативи страница, защото носят само на благодарности, а когато трябва да се извинят (явно е, че пари няма да върнат), понеже консултанта е консултант за да съветва какво да си купиш, а не да си измива ръцете с това, че не носили отговорност от съветите си. Навсичко отгоре ме обидиха, (можете да видите сами), наклеветиха ме, че съм се държала агресивно и съм обиждала други страници, без да съм си купувала нищо (което странно защо ще го правя), била съм "разконспирирана"  Shocked и накрая естествено не ми оставиха възможност да се защитя. То бива наглост, бива, ама такова нещо не бях виждала досега.
И, да вие сте доволни, но поне извинение дължат на човек, като са му взели парите и после не носили отговорност. Ами утре може да ви продадат нещо, дето да ви окапе косата от него - пак ли няма да носят отговорност? Ами в магазин за хранителни стоки може да ви препоръчат развалено френско сирене и да умрете в последствие от него - тогава пак ли няма отговорност?

# 100

И, да вие сте доволни, но поне извинение дължат на човек, като са му взели парите и после не носили отговорност. Ами утре може да ви продадат нещо, дето да ви окапе косата от него - пак ли няма да носят отговорност? Ами в магазин за хранителни стоки може да ви препоръчат развалено френско сирене и да умрете в последствие от него - тогава пак ли няма отговорност?
Те не ти вземат парите, никой не те задължава да купуваш, всеки сам си решава! Разбирам гнева ти, но обективно погледнато консултантите съветват и предлагат, купуването си остава избор на клиента.

# 101
Аз ползвам Макадамия 6.77 води се шоколад..Доволна съм косата ми става лъскава и жива след боядисване..но много бързо ми израстват корените и на две седмици ги боядисвам..Похвалиха ми боята Перла колор италианска някой ползвал ли е...в магазините на Зара се продава.

# 102
 А пък аз не бих се доверила на някакви измислени консултанти да ми избират нюанси. Защо не се посъветвате с фризьори?-къде къде и по-добре. Не си правете иксперименти. Те хората гледат да си продадът стоката, едва ли толкова разират от бои и от нюанси.
Кукумицина, на теб ккаъв ти е естествения цвят и каква ти е целта? Била си черна доколкото разбирам, а искаш кафяво ли?
Снимките, които Freya e показала и на мен също много ми харесват.
И аз искам подобен цвята като на Меган Фокс, то моя си е почти същия де кажи речи, затова и не бързам още да се цапотя  Simple Smile

# 103
Freya, ами аз имам по-различна представа за добро обслужване - просто според мен една фирма, която държи на реномето си, трябва да носи отговорност за съветите си към клиент. Аз пазарувам предимно по интернет и по-арогантно държание към клиент не съм срещала досега. И не знам каква беше тая злоба дето я изляха по мене, само защото съм си казала, че не съм доволна.

Miss_Bingley , косата ми беше черна, след което черното го премахнах с Decolor-a на Роза импекс, цветът стана хубав (като коняк кестеняво), просто исках да ми препоръчат боя, с която да поддържам този цвят - не съм искала нещо кой знае какво. И си купих точно каквото ми казаха, барабар и с ампули, четка и т.н., които още не съм ползвала. Т.е. не съм им изсипала малко пари. Ама парите са най-малкото зло. Тва е цялата драма.
И понеже ми писна от пишман професионалисти - ще си остана с тъмно кафявото, докато се оеднакви с цвят, който сложих отгоре, за да няма разлика - 5-1. Сега косата изглежда добре, но е много тъмно кестенява. Добре, че е здрава и не се увреди самия косъм особено.

# 104
Freya, ами аз имам по-различна представа за добро обслужване - просто според мен една фирма, която държи на реномето си, трябва да носи отговорност за съветите си към клиент. Аз пазарувам предимно по интернет и по-арогантно държание към клиент не съм срещала досега. И не знам каква беше тая злоба дето я изляха по мене, само защото съм си казала, че не съм доволна.
С това съм съгласна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт