Късно ли е да родиш на 40?

• 171 939
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 210
 Аз съм на 40+ и имам първокласничка. И кво - детето ми в никакъв случай няма основание да се срамува от мене, ако за визуално впечатление говорим, даже напротив. Пък и всички родители са горе-долу на едно дередже на външен вид, някои са по-млади, други са по-пълни, трети други някакви си... обикновени хора.

Това пък е последното нещо, което би трябвало да възпре една жена да има дете на 40, ако може и иска.

# 211
Ако една жена е била млада майка - то това е за нея правилния избор. Била е на 25 примерно, чувствала се е ок. Контактувала е с такива млади хора. Съответно със същите виждания. Е, тогава съвсем резонно днес на 40 се пита - абе не съм ли вече старичка...

# 212

Авторката, а и всички други, пишещи в темата, са наясно с физическите и здравословните рискове. Не става въпрос за тях.
Аз лично познавам жена, родила на 40+, при която няма никакви проблеми с бебето, за разлика от първото й дете, родено на 20 и няколко години. Всичко е Божа работа......
Това е ясно. Прокрадват се обаче разни твърдения, че щом жената младее и е физиологично здрава, нямало никакви проблеми да има. А това няма нищо общо.

Точно това се опитвам да оспоря или по-точно да допълня , че не е единственото  .
За жената е ясно . Ще се подмлади ( евентуално ) , ще си гледа детето , то също ще е добре здравословно - има толкова методи за пренатална диагностика , ще се следят нещата .

Тук само това се повтаря - гледната точка на жената .

Мъжът - да предположим , че и той ще иска детето , значи относно желанието и възможностите да се роди едно дете от родители на 40+ е ОК . Спор няма . Peace

Аз давам гледна точка на децата , която много малко майки ( особено с малки деца ) знаят .

Не се водете по нея , но я имайте предвид . Peace

И много моля , спрете с това възпитание .
Не всичко идва от възпитанието . Или да го кажа по друг начин - няма как всички да имат едно мнение по който и да е въпрос .
Ако аз на моето дете съм обяснила , че външните признаци не са важни , това не значи , че и другите така си възпитават децата .
И тук дори не става дума само за деца .
И възрастни хора са ме питали на колко години е майка ми / баща ми  Crazy и като отговоря - А , аз мислех че са млади ? Crazy
Общественото мнение , дори и да е маловажно , пак ти се навира на моменти , без да го търсиш .

# 213
Ако е за второ и следващо дете, е тамън, защото вече знае как се гледат деца, на някои неща човек по-добре се учи на младини. Ако е първо, пак става, по-добре от без никакви деца, само дето 40-годишната ще изкукурига от стреса с бебето за първи път, буквално няма да знае какво да го прави и ще е много по-истерична и неспособна на адекватни грижи от 25-годишната, която е родила за първи път.

# 214
  • София
Е, и това си зависи от жената, аз не съм истерясвала на 36 Simple Smile
А за едно обществено мнение да си промениш твоето... извинете, ама ни е много затворено обществото.

# 215
Е, и това си зависи от жената, аз не съм истерясвала на 36 Simple Smile
А за едно обществено мнение да си промениш твоето... извинете, ама ни е много затворено обществото.

За БГ говорим все пак . Sunglasses
В чужбина хората се женят по-късно и го нямат този момент . Wink

# 216
Външните признаци не са важни...и да, и не. Не можеш да очакваш от никого да не цени естетиката, да не е впечатлен от нея, най-малкото. Често се случва така щото родители с ограничени възможности/във всяко отношение/ втълпяват това на децата си - и те стават едни невзрачни и с посредствени мисли също. Зная, ще скочите сега, ама е факт  Whistling

# 217
  • София
... Ако е първо, пак става, по-добре от без никакви деца, само дето 40-годишната ще изкукурига от стреса с бебето за първи път, буквално няма да знае какво да го прави и ще е много по-истерична и неспособна на адекватни грижи от 25-годишната, която е родила за първи път.
ooooh!
забавни работи може да прочете човек в подобни теми, изпуснала съм много като не съм им обръщала внимание  Crazy

# 218
Ако е за второ и следващо дете, е тамън, защото вече знае как се гледат деца, на някои неща човек по-добре се учи на младини. Ако е първо, пак става, по-добре от без никакви деца, само дето 40-годишната ще изкукурига от стреса с бебето за първи път, буквално няма да знае какво да го прави и ще е много по-истерична и неспособна на адекватни грижи от 25-годишната, която е родила за първи път.

hahaha hahaha hahaha  е, не! Все се изписаха глупости, ама това направо...... hahaha

# 219
Не знам защо като някой напише нещо вярно и бам - веднага се появяват тънкообидните, които да кажат, че това са глупости.

# 220
Вероятно вие и двете сте родили по-късно.
Но има известна доза истина впоста, всяко нещо с времето си - по всяка тема напълно го мисля  Peace

# 221
Не знам защо като някой напише нещо вярно и бам - веднага се появяват тънкообидните, които да кажат, че това са глупости.

Е, кое е истината, че на 40 години, ако ти е първо дете, няма да знаеш какво да го правиш и ще си супер истерична и неспособна на адекватни грижи!?!?!?  Е, хайде, моля ви се.... Laughing

# 222

Защо пък да не знае какво да го прави? По каква логика 25 годишната ще знае, а пък 40 годишната няма да знае? Не схващам newsm78 Каква е истината в поста? Все едно да кажеш, че 25 годишен може да се научи да се грижи за болен, или коте, а 40-годишен няма да знае какво да го прави? Странно.

Колкото до гледната точка на децата - аз едно време се прибрах от училище и съобщих на майка ми, че Галя е много гот, защото майка и е на 28, майка ми си направи сметката, че я е родила, значи, на 16 и се почуди какво да ми каже. Наистина за децата е повод за хвалба, ако майка им е максимално млада, демек по-близо до тях и готина разбирачка.

Но това са абсолютно несъществени неща, действително че децата се питат едно друго на кое майка му - баща му не Grinning, на колко години е, но се питат и кой каква кола има, каква техника, и още какви ли не параметри за сравняване.
  Човек трябва да е идиот, че да се възпре, ако иска и може, само защото в училище на другите деца майките може евентуално да са по-млади. Какво от това? Все едно някоя жена да се притеснява, че е по-дебела от другите майки Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 11:47 от Iris04

# 223
Външните признаци не са важни...и да, и не. Не можеш да очакваш от никого да не цени естетиката, да не е впечатлен от нея, най-малкото. Често се случва така щото родители с ограничени възможности/във всяко отношение/ втълпяват това на децата си - и те стават едни невзрачни и с посредствени мисли също. Зная, ще скочите сега, ама е факт  Whistling

Под външни признаци имах предвид дрехи , телефони и прочие вещи , които се купуват с пари и не определят стойността на човека , като такъв . Peace
Не да ходиш мърляв . Sunglasses

# 224
  • София
... само дето 40-годишната ще изкукурига от стреса с бебето за първи път, буквално няма да знае какво да го прави и ще е много по-истерична и неспособна на адекватни грижи от 25-годишната, която е родила за първи път.
а този пък глупост от де се взе????

Общи условия

Активация на акаунт