Късно ли е да родиш на 40?

• 171 916
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 195
Явно не е просто да виждаш, а нещо си анализираш, иначе няма как да съществува подобен довод против раждането на 40. Вилико виждала кой как изглежда и й правело впечатление или пък някоя си друга щастлива мама... несериозно е. Освен това откъде знаете вие какво впечатление правите? Thinking

Кое е несериозно? Ти да не си сляпа, кон с капаци или си с фередже - та не виждаш света наоколо?  ooooh!
И къде съм казала, че това, че някой вижда фактите - носи негативно отношение???

# 196
  • София
А, вие си дрънкате просто в темата, добре.

Но аз питах другата госпожа, пък ти взе да се обясняваш.

# 197
И какво като иде 47 годишна, родила на 40, на родителска среща на първокласник?

Ми, нищо  Laughing
Най-много да види, че повечето са по-млади. Това - което и децата виждат.

newsm78
Аз съм на 36 и на родителските срещи на третокласничките ми съм виждала само 2-3 по-млади майки. В класа на моите деца повечето майки са между 40 и 45, а имаме и доста по-възрастни, но техните деца са втори и са с голяма разлика с първите.

Пък и "сбабичосването" е въпрос на манталитет и светоглед.
Не се сещам за някоя от приятелките на майка ми (60-годишна) да има визия на бабичка. Вярно, че на по-млада възраст ми се струваше, че 60-годишните са вече "взели-дали", ама като гледам как изглеждат, как живеят и т.н., все повече приемам за възрастни само тези на около 80 г.

Между другото, майчинството как точно отрязва от годините за пенсия, ако човек е осигурен?

# 198
А, вие си дрънкате просто в темата, добре.

Но аз питах другата госпожа, пък ти взе да се обясняваш.

Дрънкам -  а пък ти се дърлиш.
И ако ще си говорим учтиво - поне ме пиши с главна буква, демек Вие  Laughing

Иначе има значение всичко, дори какви са ти зъбите.

# 199

Е ти какво се кахъриш , млада си . Не си родила на 40+ Hug

Ми кахъря се де, ако си взема нов мъж и поиска да му родя дете - баш влизам в тази категория..))

# 200
а, за нов мъж и аз мисля, че бих се навила. Но сега определено не искам

# 201
  • София
Ами тя моята на 41 имаше внуче. Да я пита някой защо не си роди трето, ами се фръцкаше с количката с внука.  Mr. Green
Мацки, от 40 нататък (плюс/минус 2-3 години) всичко тръгва надолу, пък вие си вярвайте в прилива на енергия и това, че сегашните 40 не били като на времето.  Tired Без значение е коя изглежда перфектно и коя като лелка. Годините са си години и не прощават на никого. Обикновено това се осъзнава внезапно.
Предполагам, че говориш от собствен опит, иначе само се опитваш да кажеш нещо умно. Радвам се, че сподели колко ти тежат годините. Ти на колко беше, когато го осъзна внезапно? На 45, 50 или 55?

# 202
  • София - Рим и обратно

Мацки, от 40 нататък (плюс/минус 2-3 години) всичко тръгва надолу, пък вие си вярвайте в прилива на енергия и това, че сегашните 40 не били като на времето.  Tired Без значение е коя изглежда перфектно и коя като лелка. Годините са си години и не прощават на никого.
Точно така е. Моя приятелка биолог казва "Няма никакво значение как изглеждаш и на колко се чувстваш, яйцеклетките са си на 40, ни повече ни по-малко".

# 203
Мацки, от 40 нататък (плюс/минус 2-3 години) всичко тръгва надолу, пък вие си вярвайте в прилива на енергия и това, че сегашните 40 не били като на времето.  Tired Без значение е коя изглежда перфектно и коя като лелка. Годините са си години и не прощават на никого.
Точно така е. Моя приятелка биолог казва "Няма никакво значение как изглеждаш и на колко се чувстваш, яйцеклетките са си на 40, ни повече ни по-малко".
Авторката, а и всички други, пишещи в темата, са наясно с физическите и здравословните рискове. Не става въпрос за тях.
Аз лично познавам жена, родила на 40+, при която няма никакви проблеми с бебето, за разлика от първото й дете, родено на 20 и няколко години. Всичко е Божа работа......

# 204
Понякога човек е добре да прецени и отхвърли всички възможнирискове първо, преди да вземе решение.
Така че това за Божата работа си е така - ама аз ако съм на 40+ ще направя сто пъти по-информиран избор и изследвания, отколкото ако съм на 27. Примерно само.
Иначе авторката наистина е наясно и пита за другата част - от решението си. Напълно я подкрепям в тази тема. Ето - видно е,че за някои хора възраст, раса дори имат значение. В това няма нищо лошо, всеки търси себеподобни.
Аз също повече контакти имам с хора на моята възраст или близка.

# 205
  • София - Рим и обратно

Авторката, а и всички други, пишещи в темата, са наясно с физическите и здравословните рискове. Не става въпрос за тях.
Аз лично познавам жена, родила на 40+, при която няма никакви проблеми с бебето, за разлика от първото й дете, родено на 20 и няколко години. Всичко е Божа работа......
Това е ясно. Прокрадват се обаче разни твърдения, че щом жената младее и е физиологично здрава, нямало никакви проблеми да има. А това няма нищо общо.

# 206
Това е ясно. Прокрадват се обаче разни твърдения, че щом жената младее и е физиологично здрава, нямало никакви проблеми да има. А това няма нищо общо.
Казвам, че проблеми може да имаш и на 20 г. Няма нищо гарантирано в този живот. Мои познати 20 и повече години се опитваха да имат детенце и биха се радвали дори и на 45 да се получи, но за съжаление нямаха този късмет.

# 207
Ако на 20 са имали проблем - поне може да реагират.
Ако на 40 се сетиш и тогава имаш проблем - е друго.
Хайде стига с тия неща...има си физиология!

# 208
Ами това се казва от повечето хора тук - ако нямаш физ. проблеми на 40+, защо да не родиш?!? Само защото ще изглеждаш "стара" в очите на другите родители и децата им....хмммм newsm78

# 209
Е, именно - авторката е наясно с физиологията и последствията. Този момент от решението е премислен.
Сега остава другия, по-скоро морален и злободневен мотив.

Общи условия

Активация на акаунт