Късно ли е да родиш на 40?

• 172 326
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 195
Никакви болести нямам, слава Богу. Peace
Но теоретично е по-вероятно да се разболея аз, отколкото жена на 35.

Не че го мисля ежедневно, но е риск.
Да остана без работа на 50+ е също по-голям риск от на 35.

# 3 196
На мен ми е смешно, но и малко жал,  че най-големите нещастници искат да ни убедят, че ние сме нещастници с нашите избори, които са тотално погрешни.

# 3 197
Какво значи някоя 37-40 да има повече енергия от мен. Въобще не разбирате какво е това енергия и че преминава от един вид в друг и говорите глупости. Да скачаш на 40 на батут и на 70 да караш мотор си е чиста проба инфантилност и надпревара с времето, а не енергичност. Само демонстрация за пред себе си - да се потупаш по рамото, че по нищо не отстъпваш на младите.

Когато някой скача на батут или кара мотор на посочената възраст го прави за собствено удоволствие, защото отдавна е надраснал предразсъдъците и еснафското мислене кое е подходящо и кое не в съответната възраст. Няма нищо общо с преминаването на енергията от един вид в друг.

# 3 198
Янечек, на мен пък думата "Нещастник", та дори и във форум използвана, ми говори доста зле, за човека, който я ползва.
Titina - страхотен пост. Това се опитвам да кажа, ама явно трите ми дипломи не ме правят хипер умна, та изпростях.

# 3 199
Аз пък обичам еснафското мислене. Обичам и да си спомням, че човек е внезапно смъртен, то всъщност това спомняне е единственият начин да си истински жив. Другото е просто маниакално бръмчене. Малко като в народната приказка (ех, колко еснафско!) за дядото, дето на 90г. посадил орех и приготвил чувал да бере орехи. Изобщо, еснафското и ограничено мислене е много хубаво нещо срещу главозамайване.

Защото на идейно ниво човек всичко може да приеме, да е напълно свободен, но въпросът е дали това е истинска свобода.

Може и да се скача на батут, може да говори за освободеност, ама не е стилно някак си...

Камъчка, обади се, като стане на две. И после и на три. Умората може да почне да се натрупва, всъщност почти гарантирано ще стане така. Например, младите кученца изглеждат много енергично, ама бързо се уморяват. А старото куче уж нищо не прави, но винаги има резерв от сили. Ето това е да си енергичен. Като в пожарната- уж нищо не правиш цял ден, но имаш резерв да реагираш в екстремна ситуация.

Другото, както казах, е бръмчане и придаване на вид. Без да си налагам мнението, съветвам човек да не си хаби енергията за такива неща.

# 3 200
Какво значи някоя 37-40 да има повече енергия от мен. Въобще не разбирате какво е това енергия и че преминава от един вид в друг и говорите глупости. Да скачаш на 40 на батут и на 70 да караш мотор си е чиста проба инфантилност и надпревара с времето, а не енергичност. Само демонстрация за пред себе си - да се потупаш по рамото, че по нищо не отстъпваш на младите.

Когато някой скача на батут или кара мотор на посочената възраст го прави за собствено удоволствие, защото отдавна е надраснал предразсъдъците и еснафското мислене кое е подходящо и кое не в съответната възраст. Няма нищо общо с преминаването на енергията от един вид в друг.

Абсолютно! Свекър ми изобщо не е инфантилен. Просто си има интереси и след като здравето и физиката му позволяват, защо да не си упражнява хобито? Ще кара докато му е приятно. Като усети, че става проблем, ще спре. Той не е идиот.

А да скачаш на трамплин на 40 години е най-естественото нещо, което може да си представя. И трамплин имаме в двора, поканените, може и да поскачаме. Все едно, като съм прехвърлила 40, да спра да ходя по водни паркове, увеселителни паркове, 'щото на някой може да му е смешно, че се пускам по водната пързалка. Добре, че тук хората нямат скрупули относно възрастта и забавленията си.

# 3 201
Мамасита, той отсега е много буйно дете Peace естествено, че има моменти , когато ме изморява неизчерпаемата му енергия, ама това не се дължи на възрастта ми. Много по- заспала бях на 27- повярвай ми Peace

# 3 202
Може и да се скача на батут, може да говори за освободеност, ама не е стилно някак си...

Камъчка, обади се, като стане на две. И после и на три. Умората може да почне да се натрупва, всъщност почти гарантирано ще стане така. Например, младите кученца изглеждат много енергично, ама бързо се уморяват. А старото куче уж нищо не прави, но винаги има резерв от сили. Ето това е да си енергичен. Като в пожарната- уж нищо не правиш цял ден, но имаш резерв да реагираш в екстремна ситуация.

Другото, както казах, е бръмчане и придаване на вид. Без да си налагам мнението, съветвам човек да не си хаби енергията за такива неща.

Мамасита, много важно, че не е стилно. Аз не скачам на батут пред аудитория, облечена в малка черна рокличка и с токчета, и не викам с всеки подскок "Вижте! Колко съм! Стилна!". Аз ще скачам в двора си, с децата, по шорти, за развлечение, за разпускане.

Имам приятелки с години по-млади от мен. Кога им изброя нещата, които правя ежедневно, редовно ме питат как се справям. Ами така. Имам енергия, имам желание, върша ги всички неща. С това не искам да кажа, че съм нещо специално, а че от човек до човек има разлика, затова не може да се обобщава.

# 3 203
  • София
Аз самата съм твърдо "ЗА" всякакво поддържане на физическата и психическа форма в разумни раници. Но при определени ангажименти просто времето не достига, не е въпрос само на енергия. Да, чувала съм, че с перфектна организация всичко става, но аз самата не съм от тези хора.

# 3 204
Стилът не е нещо повърхностно. Той помага да не се разпаднеш, да си цялостен. Не се хващай пак за думата. Просто Софи, ти си далеч от България, а тук мисленето е друго, има си начини на правене на нещата и те не са нито случайни, нито от вчера, нито са ей така да тормозят освободените.

Камъчка, не се знае, на 27 като станеш майка, тогава идват други сили. Сега си под влиянието на ранно майчинство, така че не се хвали с енергия все още. Това е маратон, не спринт.

# 3 205
Провокираш ме да започна друг спор, но няма да го направя.
Остави другите да преценяват себе си , а ти си остани такава.  Peace
НЕ ОБИЧАМ ДА СЪМ ГРУБА, НО ЩЕ ТЕ ПОПИТАМ НЕЩО- ако забременееш с второто не на 35, а по -късно, какво ще направиш лично ти Rolling Eyes Да кажем, не ти се получи сега с опитите, а стане когато си на 37, 38. Е това ми отговори и приключваме спора  Thinking

# 3 206
Провокираш ме да започна друг спор, но няма да го направя.
Остави другите да преценяват себе си , а ти си остани такава.  Peace
НЕ ОБИЧАМ ДА СЪМ ГРУБА, НО ЩЕ ТЕ ПОПИТАМ НЕЩО- ако забременееш с второто не на 35, а по -късно, какво ще направиш лично ти Rolling Eyes Да кажем, не ти се получи сега с опитите, а стане когато си на 37, 38. Е това ми отговори и приключваме спора  Thinking
Не са надявай на отговор.И аз, както и други съфорумки й зададохме подобни въпроси, но отговор НЕ получихме.

# 3 207
Нали ти казах- вече имам едно, не ми цъка никакъв часовник, мога да съм хепи и с едно. След 35 опитите просто спират. Не било писано и тъй нататък. Сега съм на 31, до 37 има цели 6 години. Това е адски дълго време да прекараш в "опити", особено от моята гледна точка на вече имаща едно дете. Просто ще се откажа, или ще предприема много кратка намеса, ако се установи проблем. Но е малко вероятно това да ми е идеята фикс в следващите 6 години.

Но е почти сигурно, че няма да бременея с второ след 35. Мисля, че вече писах: ако се измъкне от завързани фалопиеви тръби, ще го родя и ще го кръстя Хари Худини.

Не знам какъв спор си въобразяваш. Но да знаеш, че за "енергия" се брои не онзи бликащ ентусиазъм. Брои се от момента, в който си казваш- повече не мога, но въпреки това продължаваш. То и затова военните или майсторите на бойни изкуства първо изтощават подопечните си и чак след това се вижда кой наистина има енергия и кой само надува перки. Енергичността не се мери по добрите дни, а по лошите.

# 3 208
Благодаря ти за отговора. Peace Сигурна бях, че така ще кажеш.
Аз паля мотора newsm01 / няма иконка за мотор май/ , а пък ти си бъди еснаф Peace

# 3 209
И аз като майка на 2 годишно дете и на 40 години да кажа.Оставете хората сами да преценят кога да раждат децата си.Всеки има глава на раменете и знае може ли да приеме определени рискове или не.Хората са много различни, не разбирам какво е това убеждаване с едно дете ли и на каква възраст да се ражда.
Нека всеки скача с батут или парашут където си пожелае, коя съм аз, че да определям има ли стил или не.Пък и какво му пука на човека за моето мнение Joy

Общи условия

Активация на акаунт