Късно ли е да родиш на 40?

• 172 159
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 450
Mamacita Bandida, надявам се, че влагаш лека ирония в думите си.
децата не са целият смисъл на живота, но когато ги има, са съществена част от този смисъл.  Peace

# 3 451
Абсолютно нормално е всяка жена у която проговаря майчинския инстинкт да опитва до последно. Далеч не всички жени, борещи се за деца го правят за да си начешат някаква краста, а може би, защото за тях наистина децата са тези, които правят живота истински и завършен и защото ги искат с цялото си сърце.

# 3 452
Не всички се борят за биологично дете.
Доста жени приемат съдбата си, не губят време и осиновяват.

# 3 453
Никаква ирония, абсолютно сериозна съм. По стечение на обстоятелствата имам деца и съм добра майка- но със същия успех бих била добра монахиня.

Дори може да се каже, че тъгувам точно толкова за възможността да не се занимавам с мъже и деца, колкото някои жени тъгуват за мъж и дете. Само дето почти нищо не мога да направя по въпроса.

Аз например съм от хората, които ако се изправят пред проблем, не биха правили  ин витро. Въпрос на принципи. Нито цветни снимки, нито нищо. Осиновявам си едно, след това- божа работа. Защото голяма част от страданието при репродуктивни проблеми идва именно от неприемането и от прекалено отчаяните, болезнени опити да се реши проблема.

А проблеми никога не се решават, като ги атакуваш директно. Просто ти си сменяш нивото и светогледа и то вече престава да е проблем.

Вкопчването води до страдания. Ако аз се вкопча в кефа да си свободна и без деца, ще ми е гадно да съм майка, нали? Обратното също важи.

# 3 454
  • София
 Popcorn

# 3 455
 Що да не можеш да направиш нищо по въпроса? Винаги можеш да станеш монахиня, или да идеш да медитираш в някой ашрам. Мъжът ти ще отгледа децата, може и нова майка да им намери, мъжете рядко остават сами.

# 3 456
Освен това да си майка не значи да си се напъвала на магарето (или да си лягала на операционна маса).

Майчинският инстинкт е този да накараш нещо да расте и да се развива, да му помогнеш, докато е слабо.

В доста от случаите борбата за биологично дете се превръща в неприятна мания. Интересно ми е къде е тук таткото- да търпи, да дава пари и генетичен материал, защото на жената й говорел майчинският инстинкт. Едно дете не се ли прави от двама? Докога ще изтърпят тия двама? Мисля, че мъжът е по-склонен пръв да се откаже.

Назад в темата бях писала, че доста бракове са се разтурили заради прекалено усилена борба за биологично дете. Обикновено бащата не издържа.

# 3 457
Няма никакво значение дали си родила, или осиновила, ако си на 40 все ще си майка и съвсем естествено е, човек да се реши на осиновяване едва след като се изчерпат възможностите му да има собствено дете.

# 3 458
Що да не можеш да направиш нищо по въпроса? Винаги можеш да станеш монахиня, или да идеш да медитираш в някой ашрам. Мъжът ти ще отгледа децата, може и нова майка да им намери, мъжете рядко остават сами.

Това няма да е истинско монашество. Ще мога чак на стари години, например. Иначе е бягане от отговорност. В БГ дори не приемат монахини с малки деца, или прекалено млади жени дори. Щото да напуснеш семейството, за да отидеш в манастир е същото като да напуснеш манастира, за да се ожениш- бягство от отговорност. Не е там целта. Целта на упражнението е да си приемеш съдбата, не да се правиш на интересен с мастурб....пардон, медитация в някой ашрам.

# 3 459
 Е, като не може в ашрам и във форум става Wink

# 3 460
Интересно какво щеше да стане, ако някоя дама пусне тема- помощ, мъжът ми иска още деца, а аз съм вече на 40 и не желая.

Явно общото мнение е, че само жената казва кога да се раждат деца. Но всъщност децата са продукт на брака, а не само на женското желание. Мъжът не е само заплождач по поръчка- и той иска деца. Всъщност и двете ми деца са родени, защото мъжете са имали мерак за дете и нали съм с меко сърце...иначе сама по себе си, като отделна личност, нямам много силен инстинкт. По-скоро като съм във връзка, децата са логичното продължение.

Не бих тормозила мъжа си с хипертрофирал и вече патологичен майчински инстинкт.

# 3 461
  • София
Децата са продукт на брака- глупости! Сестра ми има брак и няма деца, аз имам деца и нямам брак, хохохо!
Да не запееш сега колко е важно да има подпис. Stop

# 3 462
Част от женската мъдрост е да знаеш кога съдбата ти е отредила да си без деца, да я приемеш и да направиш най-доброто с този жребий.
Част от житейската мъдрост е да знаеш кога и какво да говориш/пишеш.
В БГ дори не приемат монахини с малки деца, или прекалено млади жени дори.
Инфото ти наполовина отново не е вярно. Аз лично познавам 3 много млади монахини ( не послушници, а монахини).
Защото голяма част от страданието при репродуктивни проблеми идва именно от неприемането и от прекалено отчаяните, болезнени опити да се реши проблема.
Тази върховна глупост ще я отдам на хормоните ти, но по спомени ти си в това състояние перманентно.

# 3 463
Децата са продукт на брака- глупости! Сестра ми има брак и няма деца, аз имам деца и нямам брак, хохохо!
Да не запееш сега колко е важно да има подпис. Stop

Къде пише за брак? Thinking

# 3 464
"Брака" в широкия смисъл, не в смисъл на подпис.

В един по-старинен речник думата "брак" е синоним на "тия двамата се сексят". На английски "married love" значи секс. Ако имате интимна връзка, в повечето случаи децата я следват. Е, след сексуалната революция не е точно така, но фундаменталният принцип си остава.

Мисля, че гледането на майчинството отстрани много го романтизира. Не е бог знае какво. Аз лично не бих си развалила рахата и за цветна снимка, камо ли за ин витро. Но това, както казах, е въпрос на светоглед.

Щото може да се каже, че ако толкова искаш да си майка, би трябвало да се прежалиш за първия срещнат и просто да го направиш, ако ще с цената на това да си разведена с дете, нали? А не да чакаш хем идеалния, хем после и майчинския инстинкт да задоволяваш.

Общи условия

Активация на акаунт