Късно ли е да родиш на 40?

• 171 674
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 900
Ти като си за повече деца, си погледни момчето, с което искате да имате, че последните неща, които прочетох за вас, не са много хубави и нищо чудно да си поредната замотана от сладки приказки, която на 30 ще е без деца и с прясно приключила дългогодишна връзка със сериозния си приятел. Мъж да ми говори за деца след най-рано 5 години, за мен значи, че изобщо се чуди иска ли да има с мен деца, но ми казва, че иска, за да си седя при него още няколко години. Не казвам, че твоят непременно е такъв, а само че на мен на такъв ми прилича.
пп: защо днешните майки гледат с толкова лошо око на ваканциите при бабите? Че те са страхотно преживяване за децата, освен това и дълго чакано. Жалко е за тези деца, на които не им е позволено да изградят хубава връзка с бабите и дядовците си, защото не е модерно детето да се остави лятото при баба си.
Всъщност аз поставям тази граница и той е обучен да го разправя.Той си има специфики,заради които съм сигурна в него и желанието му за голямо семейство.Но да - ако става въпрос за общият случай,ако някой казва 5 години и повече при наличие на хубава връзка,работа и без други утежняващи обстоятества (ние сме все още студенти,затова си имаме срок)..и аз бих избягала Simple Smile

# 3 901
Кратка загадка: Вие сте от онези млади и динамични дами, които обикалят света, имат натоварена професия, която обаче обичат. Возите се редовно в самолети, което си е гъзария, но всеки полет на 11 хил. метра Ви носи по малко радиация. Като добавим и някой и друг скенер на летището, и към това прибавим и обичайния оксидативен стрес върху организма, то си представете това как се отразява на ДНК на яйцеклетките. С годините се трупат дефекти и въпреки че организмът прави всичко възможно при всеки цикъл да отсее най-здравата и годна яйцеклетка, с годините става все по-трудно. Партньорът да кажем е лика-прилика, и той е по-скоро възрастен, наживял се, не се знае какво е пил и пушил...

Отговорът е: да, възрастта влияе и предизвиква хромозомни аномалии и при яйцеклетките, и при сперматозоидите, макар и в по-малка степен. Аз лично се радвам, че посетих Япония, преди да стане доста по-радиоактивна.

И това само за половите клетки. А иначе ДНК може да се промени. Няма да ми станат сини очите, но не дай си боже, някоя от соматичните ми клетки може да реши да не си изпълни програмата и вместо да загине геройски, да реши да пролиферира извън контрол. С възрастта и натрупването на ДНК промени рискът се увеличава. Мисля, че се сещате за какво говоря. А "енергия" е способността да се коригират тия грешки. Не е скачането.

Иначе съм сигурна, че за ССФ е детска игра, както вече писах, да забавлява качествено петгодишно дете, докато жонглира с ремонт и новородено. Ама аз не съм ССФ.

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 16:25 от Mamacita Bandida

# 3 902
Праз пост два и се появява ремонта ти, е др и на 40 сме правили ремонт с бебе и сме работили, ама не го навираме като постижение.

Между др с тези скенери по летищата, доказаха, че не облъчват в степен че да предизвикват аномалии. Знаеш ли колко бременни летят  Shocked ако ти прочетат глупостите, ще ги хвърлиш в музиката.
Чудя се ползваш ли и клетъчен тел, че той променял структурата на мозъчните клетки.

# 3 903
Нека да повторя: значи родили сте на 40 и с бебе на месец сте осигурявали пълноценно забавление на по-голямо дете, сакън да не го "тръснете" на бабите.

И всичко това с грим, прическа и на токчета, като не сте пропускали сексуалното задоволяване на Милото, нали? И това е абс. обичайна ситуация. Само ми кажете голямото дете на море ли го водихте или се занимавахте с висша математика у дома?

Ако жената вече е бременна, може и да лети, и аз съм летяла бременна. Говоря за години наред натрупване на вредности. Или искаш да кажеш, че няма такова животно? Да не забравяме, че яйцеклетките са доста по-неустойчиви от ембрионите или фетуса. То и затова има замразени по десетилетие ембриони, но виж запазването на яйцеклетки е по-фина работа, не са толкова устойчиви. Не знам защо се спори за неща, които са очевадни, а именно че няма как десетилетия наред яйцеклетките да са с еднакво качество. Само се опитайте да станете донор, ако сте на 40...

# 3 904
Донор - до 34.

# 3 905
Казваш че си била репортер, очаквам поне веднъж вместо паразни приказки да  ни пробутваш да направиш нещата професионално, т.е. подкрепи твърденията си с факти. Иначе са си празни приказки, поднесени от някой с претенции.

Когато бях бременна що глупости изчетох из този форум, предполагам, че доста бременни четат тази тема също. Предполагам и какво им е в главата.
Да не забравяме, че яйцеклетките са доста по-неустойчиви от ембрионите или фетуса. То и затова има замразени по десетилетие ембриони, но виж запазването на яйцеклетки е по-фина работа, не са толкова устойчиви.
Поредното ти твърдение нямащи нищо общо с действителността.

Да организма натрупва вредности, но той натрупва и от околната среда. Предполагам според твоите принципи след ядрения взрив в Украйна  жените не трябва да раждат?

# 3 906
Нито яйчниковият резерв е гаранция, че на 40 ще е изчерпан/ има много с такъв, които са на по 30, има и много спонтанно забременяващи на 45/, нито пък, че на 40 имаш повече натрупани вредности от тези при 25 годишен. За качеството на клетките и за генетични заболявания едва ли има някой да не знае, че се правят необходимите изследвания не само на 40 годишни, а вече на всички почти.

# 3 907
Мисля, че споменах достатъчно факти. Т. нар. "околна среда" е точно този оксидативен стрес, за който говоря.

Но и радиацията, и стреса и всички фактори се натрупват и като функция на времето. Тоест годините си казват думата. Не знам колко по-неоспорими факти искате.

Извинете, но като репортер ще запитам: какви са тия изследвания на качеството на яйцеклетките, които се правели на всички, независимо от възрастта. Кой лекар ги прави, кога и защо.

А иначе да, в частните случаи няма гаранция, но да си го кажем: на 25 вероятността нещо да не е наред е горе-долу колкото вероятността на 45 всичко да е наред. На 25 нередностите са изключението, на 45- спонтанното и лесно е изключението.

# 3 908
Софи, айде живей си в измисления западен свят или поне се осъзнай, че твоята префинена реалност донякъде успява да размие границите на човешката природа- но не съвсем.

Аз пък ще кажа, че за къде се бърза с тия докторати. Що да не го направя на по-късна възраст, "осъзнато"? Или искате да кажете, че мозъкът се изчерпва по-бързо от яйчниковия запас? Що ли си мисля, че е обратното. И точно както майката на 40 била по-зряла, така и като тръгна да раждам интелектуалните си деца, може би ще съм по-зряла и спокойна, отколкото ако се бях втурнала да изпълнявам на младини академични нормативи.

ОК. Признавам, моят модел е грешен, твоят е правилен. На 40 години е най-правилно да се прави докторат. Осъзнато. Само не ми е ясно какво точно има да осъзнаваш, но съм убедена, че ти по-добре ги разбираш тези неща от мен. Не зная дали си потенциална cat lady, но като котките не падаш по гръб. Как пък не се усети, че не винаги ТВОИТЕ решения и действия са правилни? Истина е, че измежду плявата, която ръсиш има и зрънца истина, но се губят сред плетората от глупости, които пишеш.

# 3 909
Добре, де, фактите и природните закони никой не ги оспорва, но не виждам за какво се изписват куп глупости, след като въпросът е " Късно ли е да раждаш на 40?". Ами, приеми, че за страшно много народ не е късно! Щом можеш да имаш дете и го желаеш има достатъчно начини да разбереш дали е застрашено, или не, и скрийнинги и какви ли не тестове има вече. А то може да бъде такова и ако си на 20, макар и според статистиката с по-малка вероятност. Дали и кое е изключение нищо не пречи да си майка ,естествено и да родиш нормално дете на 40. За чисто емоционалната страна на нещата- може да си пълен аут и много млад, както и да си пълен с енергия от всякакъв вид на 45.

# 3 910
  • София
Ти като си за повече деца, си погледни момчето, с което искате да имате, че последните неща, които прочетох за вас, не са много хубави и нищо чудно да си поредната замотана от сладки приказки, която на 30 ще е без деца и с прясно приключила дългогодишна връзка със сериозния си приятел. Мъж да ми говори за деца след най-рано 5 години, за мен значи, че изобщо се чуди иска ли да има с мен деца, но ми казва, че иска, за да си седя при него още няколко години. Не казвам, че твоят непременно е такъв, а само че на мен на такъв ми прилича.
пп: защо днешните майки гледат с толкова лошо око на ваканциите при бабите? Че те са страхотно преживяване за децата, освен това и дълго чакано. Жалко е за тези деца, на които не им е позволено да изградят хубава връзка с бабите и дядовците си, защото не е модерно детето да се остави лятото при баба си.
Всъщност аз поставям тази граница и той е обучен да го разправя.Той си има специфики,заради които съм сигурна в него и желанието му за голямо семейство.Но да - ако става въпрос за общият случай,ако някой казва 5 години и повече при наличие на хубава връзка,работа и без други утежняващи обстоятества (ние сме все още студенти,затова си имаме срок)..и аз бих избягала Simple Smile
Пак друга песен пееш, то защото не виждаш какво пишеш.
Ок и така да е -ТИ си поставила граница и срок, а къде е  неговата дума в тоя случай, той мъж ли е или лукова глава,обучено кученце ли е,нали страници назад говорехте колко е грешно жената да решава кога ще има дете,т.е да притиска мъжа,който видиш ли се дърпа/примерно/! Отделно първо писа,че той така искал,после като видя що за писане си направила обърна лопатата,че ти си го решила! На нищо написано от теб не може да се вярва Peace

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 17:13 от magnet_for_happiness

# 3 911
Извинете, но като репортер ще запитам: какви са тия изследвания на качеството на яйцеклетките, които се правели на всички, независимо от възрастта. Кой лекар ги прави, кога и защо.
Като репортер, като изказваш едно твърдение , не е ли нормално да го подкрепиш с факти...до сега факти не видяхме, само куп голи твърдения.

Между другото на това ли ви учат във факултета по журналистика? (ако въобще си го завършила). Последно време се чудя на нивото на българската журналистика.  newsm78

# 3 912
Пак друга песен пееш, то защото не виждаш какво пишеш.
Ок и така да е -ТИ си поставила граница и срок, а къде е  неговата дума в тоя случай, той мъж ли е или лукова глава,обучено кученце ли е,нали страници назад говорехте колко е грешно жената да решава кога ще има дете! Отделно първо писа,че той така искал,осле като видя що за писане си направила обърна лопатата,че ти си го решила! На нищо написано от теб не може да се вярва Peace
Виж сега - просто не е възможно в момента.Не просто нямаме необходимите финанси,ами никакви извън нужните за жизненият минимум.СТУДЕНТИ сме,редовно обучение.Имам работа,но е 10-15 часа на седмица.Повече би означавало да си проваля следването.
Просто няма как - докато не завършим и не си намерим работа на пълно работно време,е невъзможно.
Грешно е жената да решава кога да има дете,когато всичко виси само на съгласие - тоест стабилната работа е на лице.При нас този фактор и за двамата го няма.Затова след 5 години ще сме завършили и с повечко късмет и със стабилна работа.
Затова сме вкъщи като зоологическа градина - все моята половинка настоява,но животно е много по-лесно за гледане...особено в частта,че има ли достатъчно вода и храна,можеш да го оставиш само цял ден.И ми струва 15 евро на седмица.

# 3 913
  • София
И това не е. Нали не е добре да отлагаш децата заради учение и кариера?!  Нали бабите и дядовците ще помагат.. Crossing Arms Нали не искаш да си възрастна първескиня- а вървиш натам. Naughty
прощавай,но това са все неща изписани ...

# 3 914
И това не е. Нали не е добре да отлагаш децата заради учение и кариера?!  Crossing Arms Нали не искаш да си възрастна първескиня- а вървиш натам. Naughty

Когато си минал 30тте - да.Особено пък за учене...дори и с докторат,ще трябва да си приключил на 28.Иначе къде си блял като си бил на 20-25-28? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт