Късно ли е да родиш на 40?

• 171 705
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 915
тарталет, понеже си ми симпатична, искам да ти кажа нещо от позицията на малко по-възрастен човек. Не си длъжна да обясняваш на никой нищо. Кога ще родиш си е само твоя работа. И друго според мен не е добре да споделяш плановете си с толкова широка аудитория, особено не много благосклонно настоена. Дай боже да сме живи и здрави. Това е само приятелски съвет

# 3 916
  • София
И това не е. Нали не е добре да отлагаш децата заради учение и кариера?!  Crossing Arms Нали не искаш да си възрастна първескиня- а вървиш натам. Naughty

Когато си минал 30тте - да.Особено пък за учене...дори и с докторат,ще трябва да си приключил на 28.Иначе къде си блял като си бил на 20-25-28? Thinking
Ама детето не става по поръчка!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Когато започнеш на 28 има огромен риск да родиш след 30-31.

# 3 917
  • София

пп: защо днешните майки гледат с толкова лошо око на ваканциите при бабите? Че те са страхотно преживяване за децата, освен това и дълго чакано. Жалко е за тези деца, на които не им е позволено да изградят хубава връзка с бабите и дядовците си, защото не е модерно детето да се остави лятото при баба си.
Не е въпрос на мода, просто младите майки имат и млади баби, които работят, няма как цяло лято да гледат децата. Аз дето не се водя млада майка все още не съм с неработещи баби и дядовци - дано поне третото го огрее.

# 3 918
Моля, не съм завършила Факултета по журналистика, не обиждайте чак толкова!

Но първо кажете какъв вид факти искате: статистически, биологични, социални. Защото за един "факт" може да е "празни приказки" за друг. Тоест аз да кажа нещо от биологична гледна точка, а отсреща да ми сервират социалния аргумент. Или обратното. Така че кажете първо какъв вид факт би ви убедил.

То това е и първия въпрос: какъв вид информация би могла да ти промени мнението. И ако няма такъв вид информация, то няма смисъл изобщо нищо да казвам.

В моя случай има доста обстоятелства, които биха ми променили мнението за раждане на дете след 40. Не лично за мен, но по отношение на друга жена. Сред познатите ми има две, родил на 42, хванаха "последния влак", втори няма да има. При едната имаше сериозно увреждане на детето. И двете не можаха да кърмят. Но все пак- положителни случаи са, заради последния шанс.

Софи, не че е грешен модела ти, но си е особен. Мисля, че знаеш за какво говоря, защото си избягала от моя модел и си мислиш, че със западняшкия живот си открила смисъла на живота, вселената и всичко останало.

# 3 919
И това не е. Нали не е добре да отлагаш децата заради учение и кариера?!  Crossing Arms Нали не искаш да си възрастна първескиня- а вървиш натам. Naughty

Когато си минал 30тте - да.Особено пък за учене...дори и с докторат,ще трябва да си приключил на 28.Иначе къде си блял като си бил на 20-25-28? Thinking
Ама детето не става по поръчка!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Когато започнеш на 28 има огромен риск да родиш след 30-31.
И?30 не е 38-40  Stop
тарталет, понеже си ми симпатична, искам да ти кажа нещо от позицията на малко по-възрастен човек. Не си длъжна да обясняваш на никой нищо. Кога ще родиш си е само твоя работа. И друго според мен не е добре да споделяш плановете си с толкова широка аудитория, особено не много благосклонно настоена. Дай боже да сме живи и здрави. Това е само приятелски съвет
Благодаря.Усещам това и аз.Сякаш завист и злоба,че им се опровергава мнението,че за децата е най-добре да са родени на 40+ и още по-добре и децата им после на 40+ да се раждат.

# 3 920

На 29 защитих. Обаче такова нещо като приключил на еди-си-колко няма. Защитават успешно около 60 процента, в някои катедри и под 25 процента, а докторат и по 25 години отнема на някои хора. Няма трябва.

# 3 921

пп: защо днешните майки гледат с толкова лошо око на ваканциите при бабите? Че те са страхотно преживяване за децата, освен това и дълго чакано. Жалко е за тези деца, на които не им е позволено да изградят хубава връзка с бабите и дядовците си, защото не е модерно детето да се остави лятото при баба си.
Не е въпрос на мода, просто младите майки имат и млади баби, които работят, няма как цяло лято да гледат децата. Аз дето не се водя млада майка все още не съм с неработещи баби и дядовци - дано поне третото го огрее.

А има и млади баби, които не работят. Гледани жени. Само за внучета плачат. Как да им откажеш? Имам таман две такива и е грехота да не се възползвам. Изобщо, събрали сме се отбор гледани жени:) нещо с кариерата не ни се получава, затова си висим на мъжете Simple Smile

О, това просто не е за изпускане:

За тези с кариерата и академичните успехи: А как знаете предварително, че няма да имате проблем с кариерата и ученето? И при тия работи има карък, невезение, прегаряне, случайности...

# 3 922

Така е  Peace
Ама я посъветвай и друго, да не се изхвърля толкова в постовете си, че като нищо плановете й ще се разминат с реалността. Да не я пита нея някоя 23 годишна девойка, къде е бляла, а не е раждала  Wink

# 3 923
[Особено пък за учене...дори и с докторат,ще трябва да си приключил на 28.Иначе къде си блял като си бил на 20-25-28? Thinking
Внимавай излизаш от модела на Мамасита, тя рече и отсече докторат на 40.

Мамасита, нищо лично, но си личи че не си завършила журналистика.
Като казваш например "яйцеклетките са доста по-неустойчиви от ембрионите или фетуса", очаквам да ми покажеш на база на кое изследване ( научно) го твърдиш.

Аз нямам примера на познатите ти двете, но имам своя собствен- много лека бременност, кърма от тук до края на света. Дали да спомена , че 80% от познатите ми са родили след 40 и децата им са без никакви аномалии, или това не влиза в модела на двете ти познати.  newsm78

# 3 924
Mamacita, няма какво да ни изнасяш лекции за разни закони, всички ги знаем. Всеки си гледа от собствената камбанария и никой не може да предвиди бъдещето си. Ако на 25 не съм срещнала подходящия партньор няма да се хвърля за първия само щото ми е време да съм бременна, нито пък, ако го срещна на 38 ще се откажа от дете щото било рисково. Ми аз пък познавам 27 годишна с дете с Даун и една на 32 също с такова дете е, и? Апък имам вече 3 колежки- едната роди на 40, другите две на 41 с абсолютно здрави деца. В 21- ви век живеем все пак, много от нещата могат да се коригират, или предотвратят. Това е истината, всичко останало са празни приказки!

# 3 925

За тези с кариерата и академичните успехи: А как знаете предварително, че няма да имате проблем с кариерата и ученето? И при тия работи има карък, невезение, прегаряне, случайности...

А каква е причината човек, който заявява евентуално намерение да извърви този път, да задава подобен въпрос?

# 3 926
  • София

И?30 не е 38-40  Stop

на 29 вече си възрастна първескиня Laughing

# 3 927

И?30 не е 38-40  Stop

Еми...30..максимум 31 е добре.

# 3 928
Казах, че не съм завършила Журналистическия факултет, не че не съм завършила журналистика. Не всичко е СУ. Ето, виждаш ли какво са "фактите". Факт е, че не съм завършила ФЖ на СУ. Факт е, че съм завършила журналистика.

Колкото до яйцеклетките, ето малко факти от репродуктивна клиника:

"Although sperm and embryos have proved easy to freeze, the egg is the largest cell in the human body and contains a large amount of water. When frozen, ice crystals form that can destroy the cell. Over the years we have learned that we must dehydrate the egg and replace the water with an “anti-freeze” prior to freezing in order to prevent ice crystal formation."

А мога и да те върна към биологията от осми клас и образуването на зрели яйцеклетки, за да се сетиш, че този процес бързо се разваля с възрастта.

# 3 929
И това не е. Нали не е добре да отлагаш децата заради учение и кариера?!  Crossing Arms Нали не искаш да си възрастна първескиня- а вървиш натам. Naughty

И?30 не е 38-40  Stop

Еми...30..максимум 31 е добре.

Значи имаш още 8 години, знаеш ли колко неща могат да се променят до тогава  Joy

Общи условия

Активация на акаунт