Късно ли е да родиш на 40?

• 171 716
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 615
И аз съм чела, че има риск при амнио. http://bialotechenie.net/amniocenteza-riskove-i-vaprosi/

# 616
Има , но не 10  %.

# 617

Сигурно е било 10% когато майка и е учила за амниоцентеза.  Mr. Green

Аз също не разбирам това поляризиране на мненията. 20+ не знаели нищо за бременността, а 35+ са начетени и свръх компетентни. Не е така. То си е до човек.

Би трябвало да има кампании и още в училищата децата да се информират за тези неща, защото са важни. Включително и ромите. Да им се раздава фолиева киселина, ако трябва (на ромите).....

# 618
  • София
 Embarassed Да не изпадаме в крайности. От Филицин (по-качествената = действена фолиева киселина) болшинството от нас дебелеем - а далиискаме? Отделно лекарите поставят под съмнение връзката неусвояване на ФК и спина бифида. За сметка това ФК отговаря за усвояването на магнезия и желязото от тялото и оттам за по-малкото контракции, следователно е полезна от гледна точка по-лека бременност. Може би все пак да е по-разумно след забременявне да се пие...

# 619
Всеки читав гинеколог следва да изпише необходимото на бременната.
Аз не съм чела такива неща, но съм правила изследвания и съм пила - именно по препоръка на човека, на когото имах доверие.

# 620
Ако нямаш проблеми със забременяването и ходиш само на ЖК , може и да ти пропуснат някое изследване . Добре е да си информиран поне кои са задължителни .

# 621
Еее, вие съвсем тъпи изкарахте жените, честно! Много ясно, че като си с надут корем - тая тема те интересува дори логично от самосебе си. Какво ви става не разбирам...

# 622
Ти нали току що написа , че не си чела .
Как се доверяваш само на лекаря ?

# 623
Ти нали току що написа , че не си чела .
Как се доверяваш само на лекаря ?

А не би ли трябвало? Тоест ако се разболея от нещо - съм длъжна да съм чела литература - преди да повярвам на лекарството на лекара ли? Супер  Laughing

Отидох и попитах - какво е полезно да се консумира, като лекарство или добавка, като изследвания. Каза ми, направих ги. Лошо ли постъпих  Joy

# 624
Ми аз съм Тома Неверни и подлагам всичко на проверка . Grinning

# 625
Ми аз съм Тома Неверни и подлагам всичко на проверка . Grinning

Ми не ти е лесно никак  Laughing

# 626
И правилно.Когато се опарим 2-3 пъти, се научаваме и да четем, и да се консултираме с двама-трима, преди да приемем диагнозата на лекаря./на мен искаха да ми поставят инжекция с диазепам, защото решиха, че имам нервна криза, а аз бях с разкъсана фалопиева тръба.Добре, че бях наясно с диагнозата си, и не се съгласих на това "лечение", че щях да си умра спокойно с диазепамчето/

Не ми се навлиза в тая дебра, но искам да наблегна - че не ти си учила Н години и не ти имаш практика, а това - че е станало съвпадение и си налучкала отговора - друга бира. За мен е безотговорно да се мислим за по-знаещи и можещи от специалистите, но всеки си знае.
Тук сбърка...Но да не се отклоняваме повече от темата.

# 627
Не ми се навлиза в тая дебра, но искам да наблегна - че не ти си учила Н години и не ти имаш практика, а това - че е станало съвпадение и си налучкала отговора - друга бира. За мен е безотговорно да се мислим за по-знаещи и можещи от специалистите, но всеки си знае.

# 628
  • София
Embarassed Да не изпадаме в крайности. От Филицин (по-качествената = действена фолиева киселина) болшинството от нас дебелеем - а далиискаме? Отделно лекарите поставят под съмнение връзката неусвояване на ФК и спина бифида. За сметка това ФК отговаря за усвояването на магнезия и желязото от тялото и оттам за по-малкото контракции, следователно е полезна от гледна точка по-лека бременност. Може би все пак да е по-разумно след забременявне да се пие...

Неофолик мета филицин ли е?  Според мене "полезността" и задължителността на фолиевата киселина е поредният мит, който вече е развенчан. И не е кой знае колко неразумно изобщо да не се пие.

# 629

На мен ми е хоби да чета медицинска литература . Grinning

И винаги искам да съм наясно със ситуацията и възможностите за лечение .

А да ти кажа , че лекарите обикновено са много тесни специалисти в тяхната си област , дори и там не винаги са на ниво .

Имам студова алергия , обаче аз сама си поставих диагнозата , с четене .
Лекарката искаше да ме лекува за артрит . Rolling Eyes
Знаеш ли колко са вредни за стомаха лекарствата за това заболяване ?
А аз се подпомагам ( то не е точно лечение , а облекчаване ) със съвсем безобиден медикамент - рутаскорбин . Peace

Сори за офа ! Blush

Общи условия

Активация на акаунт