Късно ли е да родиш на 40?

• 171 907
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 630
И не е кой знае колко неразумно изобщо да не се пие.
Да, все пак си има естествени източници.

# 631
Да, понякога медицината не е категорична, права си. В такива моменти и аз бих се интересувала живо.
Просто в моя живот засега не съм попадала в ситуация, в която да обяснявам на месаря как да ми обезкости пържолките, това е.

# 632

Имам студова алергия , обаче аз сама си поставих диагнозата , с четене .

Никога не мога да съм сигурна в диагноза, поставена с четене. Толкова съм страхлива.  Tired

# 633

Никога не мога да съм сигурна в диагноза, поставена с четене. Толкова съм страхлива.  Tired

И не бива!  Peace

# 634

И не бива!  Peace
Все си мисля как може да е нещо съвсем друго.

# 635

Погледни симптомите за стеснение на кръвоносните съдове на крайниците. Симптомите са абсолютно същите като при студова алергия. - Казвам го от опит, години наред си мислех, че е студова алегия, оказа се съвсем др. - след преглед от правилния специалист ( първата диагноза си я бях поставила сама след мн четене).

# 636
Моето е само през зимата .
Ако пипам лед по-дълго време , също .

Но , все пак , благодаря . Hug

# 637
  • София
Добре сте ме поправили, но ако щете вярвайте - чукнах да видя как се казваха тези болести, че понятието "генетични" ми убягна, и за синдром на Даун май пишеше "наследствена"

Не зная дали има промяна в схващанията откакто родих, но тогава четох, че ФК е добре да се пие преди забременяване за превенция на спина бифида, не че след това е вредно, но вече няма такова значение.

Хепи мама, в твоя подкрепа ще кажа, че моят лекар по ЖК не ме предупреди нито за токсоплазмоза - а ми излезе положителен резултат, нито за БХС - нямало смисъл след като вече съм минала на ФМ. Не бих казала, че много ме успокои как всичко с мен щяло да е ОК, тъй като имал родилка на 46 години.

# 638
Майка ми има няколко спонтанни аборта точно заради токсоплазмоза . Sad
Навремето може би е нямало рутинно изследване .
Затова аз много държах да ми се направи това изследване .
Не знам , ако не бях , дали щяха да ми го направят задължително .
Освен това съм с - резус и там също много внимавах да не пропуснат изследване както е по седмици .

# 639

То и сега няма. Ако си поискаш, отиваш в лабораторията и си плащаш.
Масово гинеколозите дори не споменават за токсоплазмозата.

# 640
  • София
Да, понякога медицината не е категорична, права си. В такива моменти и аз бих се интересувала живо.
Просто в моя живот засега не съм попадала в ситуация, в която да обяснявам на месаря как да ми обезкости пържолките, това е.

Моли се и се радвай,че не ти се е налагало. Защото на тези,които ни се е наложило,да ставаме в нещо полуспециалисти,такива които твърдят,че правим грешка информирайки се,незнаят от колко опасни ситуации сме се спасявали,точно, защото сме били по-информирани.

То и сега няма. Ако си поискаш, отиваш в лабораторията и си плащаш.
Масово гинеколозите дори не споменават за токсоплазмозата.

А точно за токсоплазмозата,такива градски легенди съм чувала,и много от лекарите не си правят труда да обяснят,че вероятността да се заразиш от лошо измити плодове/зеленчуци,е много по-голяма,от колкото от домашно животно.

# 641
  • Западен парк
Много медицинска станала темата. Ако се съмнявате в диагнозата на лекаря, потърсете второ и трето мнение, че от четене може да умрете от правописна грешка...
А и двама четящи разбират прочетеното по различен начин. Например Хепи мама смята "Рутаскорбин"-а за безвреден, а аз смятам, че при неправилна употреба е доста коварен. Коя от двете е права?

По темата - третото го родих на 39. Гинеколожката ми каза: Няма проблем, можеш да го износиш и родиш без очаквани проблеми. Послушах я, защото ми е гинеколог от 23 години. Но на двете по-големи деца казахме чак след ФМ в 21-ва седмица.

И се подмладих, и се разхубавих, и съм извънредно щастлива! Къщата ми е пълна, батковците се радват, баба им и дядо им са на седмото небе... Пиша това, не защото е нещо извънредно и невиждано, а само за кураж на тези, които искат, но не смеят заради напредналата възраст. Предполагам, че на тези години имате дългогодишен гинеколог и ако той ви даде зелена светлина относно състоянието на вашия организъм - теглете сиктира на предразсъдъците и си направете с любимият мъж най-стойностният и желан подарък!

# 642
Но на двете по-големи деца казахме чак след ФМ в 21-ва седмица.

Стана ми интересно. Това щом ти е била трета бременност би трябвало в 21 седмица вече доста да ти е личало. Децата не са ли забелязали?

# 643
  • по пътеката
http://www.zajenata.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D1%81-%D0 … B8-news10187.html
я, вижте и сметнете бабето на колко е родила последното? на 40 е била по средата на ражданията!

# 644
  • Западен парк
Ами след първата бременност ми остана едно пухкаво коремче. С течение на годините понапълнях, но и коремчето напълня и всъщност започна да ми личи бременността чак в средата на седмия месец. А и е втора, а не трета - малкият ми син е осиновен.

Общи условия

Активация на акаунт