Късно ли е да родиш на 40?

• 172 259
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 705
Няма нищо по-естествено от това,една жена да роди
без значение дали на 20 или 40 години - природа.
"Пии вино за кръв" - още битува.

# 706
  • София
Каквато и да е темата, в края на краищата винаги става дума за косми.
Joy Joy м чи тъй де  Laughing

И аз  Joy  Joy наистина много се отклонихме, ама другарко, не аз започнах за пречистването на кръвта.
Посипвам си главата с пепел, отивам да се срамувам в ъгъла и наистина да се върнем на темата, че гледам днес Татти се е развихрил да заключва  Mr. Green

# 707
  • Пловдив
Темата наистина се поизчерпа май и нищо чудно, че тръгна към вино, косми, кръв и други.
Накратко всяка жена ще си роди, както реши и всички околни ще го възприемат и коментират, както те си решат.
Ако продължи темата още по 10 различни мнения на страница ще има.

# 708
И точно това е хубавото.

# 709
  • София
Предполагам, че кръвозагубата при раждане и обновяването на кръвта съответно е довело до народното поверие за полезността на раждането и подмладяването на жената. Ето например ползите от кръводаряването:
http://www.tialoto.bg/a/125-zdrave/29671-dariavaneto-na-krav-e-zdravoslovno/

Много е съмнително, че кръводаряването е полезно. А това, че донорите боледували по-рядко от рак, инфаркт и инсулт, се дължи на факта, че кръв даряват здрави хора. Само дето не са станали такива благодарение на кръводаряването.

# 710
Аз откакто станах на 40 си фантазирам за второ дете (първородното ми е на 20). Вече три години. На мен няма да ми се получи, но, авторката, дерзай, и дай Боже...

# 711
  • Канада
Аз съм на 44 и с голямо желание бих родила още едно дете. Чувствам се млада и жизнена. Обожавам децата. За съжаление няма да ми се получи и на мен, но това не пречи да си мечтая.
 Simple Smile

# 712
"Давай му вино за кръвцича" казваше прабабата на мъжа ми, когато се роди голямото дете.
Истината е, че са давали винце на бебета, за да могат да спят повече. А за другите вярата е, че кръвта и виното са християнски символи.

Не знам за кръвта, но на можъка на детето алкохолът влияе пагубно.

# 713
Никога не е късно за деца...аз имам позакъсняла реколта също... Wink
Радвам се, че не ми дава  време да остарея...  Laughing и да блея с отегчени наборки по молове и пр..... ooooh!
Щом таткото те обича мнОООго - раждай му бебето и му го дай да го гледа ....не го жали...
Дано и каката да е Фен на бебенцето!!!

Аз обичам децата и  този вечен купон по рожденни дни!
 smile3533

# 714
  • София
Не знам за виното, но знам за себе си.
Родих второто на 35, уж всичко нормално.
И като направих един кръвоизлив...щях да си отида за едното нищо.
Обяснението на докторката беше, че поради малко по-голямата възраст е малко по-вероятно да се е спукал някой кръвоносен съд.
Та така, за късното раждане и кръвта.

# 715
  • София
L'Agent, кръвоносния съд къде точно и кога се е спукал?

# 716
  • София
L'Agent, кръвоносния съд къде точно и кога се е спукал?

Някъде в матката, предполагам.
След раждането стана всичко - в онзи 1 час изчакване.
Аз имам някаква теория за изтеглянето на плацентата, ама знам ли...
Теории разни.
Фактите са, че загубих към 800 мл кръв.

# 717
  • София
Тъкмо си мислих, че при нормално раждане най-вероятно при ваденето на  плацентата е да обозат работата. Чувала съм и за друг подобен случай (във Варна), само че при първо раждане...Мен май все ме е "спасявало", че плацентата винаги ми е излизала цяла и лесно. БТВ, при третото раждане (първо в частна болница) ми биха приспивателно и ме кюртираха старателно, да не останело нещо.

# 718
Аз родих на 28 г. , но пак получих кръвоизлив при нормално раждане , не е причината възрастта определено .

# 719
има още нещо...
ако си от типа домошарка или по-малко социална ...раждай колкото си искаш -ще имаш достатъчно време да се отдадеш на душевната си хармония...
но ако си падаш по купоните и социалните дейности ...по-добре си помисли...ако няма кой да гледа детето постоянно.
Определено ще имаш моменти, в които ще си викаш...що ми трябваше да се водя по чужд акъл... newsm78
Помисли си, готова ли си отново да се върнеш в периода на памперсите и пюретата...детската, ваксините...и пр...1,2,3 клас....
---------
Не знам, но мисля... че деца се раждат макс до 35 год.
След това ...са някакви напъни на природата и егото...
За всяко нещо си има време и граници...

потрай още малко и ще имаш внуци Wink...тогава се отдай на "майчинство" и ще знаеш, че може да си поспиш следващата вечер и, че рожденния ден на милото ще го изкарате 3 дни на СПА...някъде на майнаси  райна...без ангажименти...а после ще ходите на...
 Laughing

PS:Раждай- Трябват деца на нашата мила Родина!!!  family6

Общи условия

Активация на акаунт