Късно ли е да родиш на 40?

• 172 327
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Щом имат желание - да раждат.
Аз лично чакам да стана на 40 и няколко, децата да пораснат малко, да мога да ги оставям сами вкъщи, да видя накрая и аз малко социален живот. Че последните 10 години съм забравила какво е това излизане без деца.

# 721
 ...много сме излъганите...едното ще гледа другото- да да ...ама НЕ... Laughing

# 722
  • София

Е, ако са с разлика като моите, когато голямото стане на към 15 може и да гледа малкото.

Обаче си представям какъв трус и стрес е да родиш първо дете на 40!
20 години си си живял собствения живот и изведнъж всичко се обръща.

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 17:51 от L'Agent

# 723

Е, ако са с разлика като моите, когато голямото стане на към 15 може и да гледа малкото.

Обаче си представям какъв трус и стрес е да родиш първо дете на 40!
20 години си си живял собствения живот и изведнъж всичко се обръща.

А особено, ако е дълго чакано е трудно да не прекаляваш с грижите, по мои наблюдения.
Обаче 20 години си се наживял Simple Smile.
И аз искам моите да пораснат, да се навиват от време на време да спят при баба си и дядо си, че засега и киното е празник.

# 724
  • София
Mamanet, не разбрах към мен ли ти беше адресиран поста? Пределно съм наясно какво следва от бебе вкъщи, обаче моите три са отпреди да срещна ММ (втория ми съпруг), той собствени деца няма, така че мотивацията ми за четвърто е изключително сериозна. Мен социален живот не ме влече, в България ни ресторанти, ни театри има, та да има се изкефиш (аз в момента си наваксвам на "култура" в чужбина), така че нищо не ме притеснява. Внуци нямам намерение аз да отглеждам, дъщеря ми да ражда, когато прецени, че е достатъчно социално и икономически зряла, за да си го позволи. И да ги усети (аз от много работа и учене първите двама не успях да им се нарадвам).

Моите големите са ми гледали малкия, че чак и по цяла седмица...каката е 14 г по-голяма от малкия.

# 725
в България ни ресторанти, ни театри има, та да има се изкефиш

Въпрос на гледна точка.

# 726

Въпрос на гледна точка.
И да има, и да няма, това не е сериозна причина нито за забременяване, нито за отказ от забременяване на определена възраст. Joy

# 727
  • София

Въпрос на гледна точка.
Хм, Тити, ако живееш там, където ти пише под аватара, колко опит имаш в монета с горните в България?

miracle_today, ние с ММ сме домошари, а когато пътуваме, при всяка възможност е двамата, ако е ваканция - тримата с малкия (големите двама са ми вече възрастни, не са деца, а малкият пък е ученик и затова "вардим" ваканциите). Ако решим да пътуваме, бебе не може да ни спре, пътуваме с него (в този смисъл сме нетипично за България семейство). Отказала съм се да правя повече инвитро опити, защото след 6тия загубих вяра, че може да стане.

# 728
ако имам две-три деца до 40 год...и намеря мъж, който да ме обича след 40год...то никога не бих родила още "грижи" да пречат на лИбофта ни....
ще си живуркаме ...и колкото толкова...с децата приключвам...
ще чакам търпеливо внуци ...и ще се отдам на онзи, който ме обича...

Ако иска и настоява за деца...просто отказвам веднъж генерално- /това е моето решение и ще го помоля да не го обсъждаме повече/...ако иска деца, а няма -Има жени, които чакат да бъдат обичани. Сбогом .
А аз ще  ribolov и ще живея Flowers Four Leaf Clover...и без това живеем все по-малко...и тудно../ в БГ smile3550.../
------------

# 729
  • София
На теория е лесно...за мен лично е несправедливо аз да имам биологично мои деца, а да лишавам него от наши, защото имал късмета да се влюби в стара жена с много деца. Подчертавам - за мен лично, не налагам мнението си на другите. Аз възприемам себе си и него като равни, каквото искам за себе си, го искам и за него. На това моето май му викаха войнстващ феминизъм.

Иначе аз съм се наживяла на "социален живот", не ме блазни "свободата" вече. Чуждите хора ме натоварват.

# 730
Все пак тези неща се говорят и ако човека от другата страна е наясно със ситуацията, ще му е по-лесно да прецени колко да навлезе във връзката ...
Иначе ще е изнудване от негова страна по късно...
Винаги ще има несправедливост в живота...но добре, че имаме право да изберем тази, която можем да понесем...
На мен ми е лесно - винаги слагам открити карти на масата...  Wink

# 731
Децата са грижа и пречат на любовта и на 20, и на 25, и на 30 годишните.
Ако постановката е "да станат големи, та аз да си заживея веднъж за винаги своя си живот", по-добре е, човек изобщо да се замисли да има ли или не деца.
От гледна точка на ограбването, аз родилата малко преди светът да отбележи моя четвърт век, съм по-прецканата от някоя, живяла си живота на воля и родила на 40.

# 732
  • София
Тук преди време имаше някаква интересно поднесена тема. Жената имала връзка с мъж с 2 деца, който не искал повече деца, а тя няма и иска. Всички я призоваха дружно да го зареже и откъде накъде щял да я ограничава. И след много плювни в този стил се разкри, че:
1. авторът е мъж
2. всъщност ставало дума за негов приятел, който имал връзка с жена с 2 деца и не искала повече

Идеята беше да се види дали женската солидарност ще е същата, ако се окаже, че става дума за мъж.
Sharky*, разбирам и теб, разбирам и маманет, тъй като и на мен ми се случи да съм в такава дилема, но имаше утежняващи обстоятелства. Изобщо всички сме прави... Mr. Green

# 733
  • София
Де да беше толкова лесно. Изобщо не можеш да предвидиш "дядо Господ" какъв номер ще ти извърти, в моя случай с фертилността: от лесно забременяваща до 36, от 40 нататък - хлъц. Имам една 8 седмична естествена бременност на 44, завършила със спряло сърце на плода, от което да не знаеш какви изводи да си правиш - че още можеш или че не можеш...АРТ медицината и генетиката изобщо изобщо не е толкова развити, колкото ни се иска, особено на равнище /предимплантационна/ генетична диагностика.

Не мисля и че някой някого изнудва. Както мен ме пробожда сърцето когато има  бебче около нас, така и него.

За мен лично голям проблем е и настоящото българско законодателство, което не позволява гестационно износване.

# 734
  • София
Ооо, има ли изобщо такова нещо като женска солидарност? Аз не съм я намирала досега.  Laughing

Cuckoo, ако имаш някакво съмнение в мен, ми прочети псотовете в "Хисторито" в Проблемно забременяване. Не че и  там няма измислени персонажи като т.нар. Двойна Лотхен, но пък като се оплетат в лъжи им проличава...

Общи условия

Активация на акаунт