Късно ли е да родиш на 40?

• 171 707
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 300
Приемаме мнението на синът на Бижу за меродавно.... Що ли не ме учудва мнението му при такова мислена на майката. Ако гледаме разликата между това дете и баща му например( проста аритметика28 години разлик) това е е пак голяма разлика, но за него е ноимално.
Остаряло и еснафско мислене, много жалко че и " младите" са научени така.

# 301
Приемаме мнението на синът на Бижу за меродавно.... Що ли не ме учудва мнението му при такова мислена на майката.
Не се опитвай да ме обиждаш лично! Naughty Не ти е за първи път такова отношение към някого! Crossing Arms

Казах ви мнението на един млад човек, а не ви призовавам да сте сто % съгласни с него, както и не ви обиждам персонално заради възгледите ви!

# 302
Говорим за съзнателен избор да предпочетеш да отложиш раждането за 40, вместо за 30.

Нима за това говорим? Може би четем различни теми. За да отложи някой раждането от 30 за 40 би трябвало да е абсолютно сигурен, че ще му е възможно да забременее и износи бебе както на 30, така и на 40. Та в този смисъл това е лично решение и не могат да се извеждат някакви общовалидни правила, тъй като зависи  от много други странични фактори.

Въпросът е пределно ясен - късно ли е да родиш на 40. Защо да е късно, по каква логика човек, който може и иска да го направи да е редно да си каже - не, вече е късно и да се откаже, това продължавам да не разбирам.
 Дотук на практика имаше само един отговор, който е точно по въпроса и той беше на Янечек, мисля - защото като родиш на 40 откачаш и ставаш истеричен.

Приемаме мнението на синът на Бижу за меродавно....

Не съм съгласна. То предполага, че колкото по-малка е разликата хронологически между родител и дете толкова по-добре, понеже ще споделят общи възгледи. От тази гледна точка разлика от 15-16 години би била добра, понеже няма да има, или ще е съвсем малка разликата между поколенията. Това е фалшива логика.

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 16:01 от Iris04

# 303
Няма да има отговор явно.
Същото написах назад - не вярвам жена да направи избор да роди на 40.

# 304
....... Дотук на практика имаше само един отговор, който е точно по въпроса и той беше на Янечек, мисля - защото като родиш на 40 откачаш и ставаш истеричен.

....И все още, като прочета това -  Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha

# 305
За много голям процент от родилите на 40+ изборът това да е така е наложен от обстоятелства - не са срещнали човек, с когото да искат да имат дете; не са могли да заченат дълго време; сменили са мъжа и новият иска дете на всяка цена. Не ми разправяйте, че всички родили на 40 са родили на толкова, защото специално са чакали да станат на 40, за да родят осъзнато и мъдро!

# 306
....... Дотук на практика имаше само един отговор, който е точно по въпроса и той беше на Янечек, мисля - защото като родиш на 40 откачаш и ставаш истеричен.

И започваш да се хилиш истерично?

# 307
viliko , не знам какъв отговор очакваш. Всеки си взема решения и живее с последствията от тях. Светът е шарен, както и хората.....

# 308
  • София - Рим и обратно
Няма да има отговор явно.

Не, няма да има, меле се едно и също. Жената нито ще ражда за първи път, нито е седнала да търси предимства. Просто пита "късно ли е". Не, не е късно. Но не е и нужно да се обяснява колко е по-добре, отколкото на 25.

# 309

И започваш да се хилиш истерично?

То при това изказване, какво друго?!?!?!?

# 310
viliko , не знам какъв отговор очакваш. Всеки си взема решения и живее с последствията от тях. Светът е шарен, както и хората.....

Очаквам мнението ви.

# 311
Не биологията е различна, а мисленето. Но няма смисъл да обяснявам, който разбрал-разбрал.

Който не може да си представи да  има малки деца на 40+, да не го прави. Всеки както го чувства.

Приятен ден  Sunglasses

# 312
  • София
Но пък и голям процент от родилите на 20-25 са заради спукани презервативи и впоследствие смятат, че яко са се прее**ли (цитирам). И?

# 313

Очаквам мнението ви.

Аз написах мнението си назад в темата, не мисля да въртя едно и също....!
Не биологията е различна, а мисленето. Но няма смисъл да обяснявам, който разбрал-разбрал.

Който не може да си представи да  има малки деца на 40+, да не го прави. Всеки както го чувства.

Приятен ден  Sunglasses

- добро изказване, браво!

# 314
Говорим за съзнателен избор да предпочетеш да отложиш раждането за 40, вместо за 30.

Нима за това говорим? Може би четем различни теми.
Явно четем различни теми, иначе как да си обясня  хилядите доводи и обяснение, колко по- добре е да родиш на 40  или 40+ , вместо на 30.

Общи условия

Активация на акаунт