Късно ли е да родиш на 40?

• 171 429
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 420
Само че тук не обсъждаме личностно развитие или пътувания , а решение , което касае още един човек . Може и повече да са , Божа работа . Wink

Убу де, вие откъде сте наясно като как ще рефлектира решението върху другия човек, когото не знаете, а не познавате и останалите участници в събитието?
Този клюкарски форумски феномен винаги ми е бивал странен.
 Flutter
Както при личното ми пътуване, тъй и при при личното решение за раждане все сте еднакво наясно с чуждата ситуация, нужди и евентуален развой на събитието.

Не съм наясно . Пак подчертавам , че коментирам гледната точка на детето .

Исках да кажа , че просто са несравними събитията .
Обучения и пътувания може да си огранизираш цял живот , без разлика от възрастта .

# 421
Ок,раждаш на 40.Точно когато ти навлизаш в критическата детето ти пък навлиза в пуберитет,добър или лош според зависи.Тук не сме Холи Бери или Мадона,съответно другите деца се подиграват"Тва баба ти ли е бе" Детето"тийнът"се прибира бясно и обидено че ви сравняват с баба но какво да каже.Когато трябва да мислите за бала,за нещастие мислите и за остеопорозата и дали ще можете да станете в уречения ден без болка.Ще имате студент/ка ,а и на вас вече ви е време да се пенсионирате.Може да сте поддържани и младолики,може да ходите на процедури но годините пак ви личат,това е.Когато ще раждаш дете трябва да гледаш с 15 години напред,не казвам че е лошо,хубаво е да имаш дете когато ще да е,просто има негативи и ги излагам тук,децата не понасят да се подиграват на родителите им,камо ли на майка им но уви така ще стане като се има в предвид колко широко скроени сме ние българите,така стоят нещата,и това ще го има,от друга страна това си е ваша работа,ако искате-ще имате и толкоз.

# 422
Taka e, негативите трябва да се преценяват и после да се "носят".

# 423
  • София
Ок,раждаш на 40.Точно когато ти навлизаш в критическата детето ти пък навлиза в пуберитет,добър или лош според зависи.Тук не сме Холи Бери или Мадона,съответно другите деца се подиграват"Тва баба ти ли е бе" Детето"тийнът"се прибира бясно и обидено че ви сравняват с баба но какво да каже.Когато трябва да мислите за бала,за нещастие мислите и за остеопорозата и дали ще можете да станете в уречения ден без болка.Ще имате студент/ка ,а и на вас вече ви е време да се пенсионирате.Може да сте поддържани и младолики,може да ходите на процедури но годините пак ви личат,това е.Когато ще раждаш дете трябва да гледаш с 15 години напред,не казвам че е лошо,хубаво е да имаш дете когато ще да е,просто има негативи и ги излагам тук,децата не понасят да се подиграват на родителите им,камо ли на майка им но уви така ще стане като се има в предвид колко широко скроени сме ние българите,така стоят нещата,и това ще го има,от друга страна това си е ваша работа,ако искате-ще имате и толкоз.
По-клиширан пост в тази тема няма, нищо от горе написаното не съвпада с реалността в момента, а с реалността преди 30-40 години. Менопауза не означава сбабичосване. Остеопорозата не е задължителна, ако има НРТ. А подигравки има там, където няма възпитание.

# 424
40 г. си е съвсем нормална възраст да станеш родител, обаче не приемам  твърденията, че майчинството подмладява и задейства нова програма... Как точно недоспиване и изтощение подмладяват? В такъв случай многодетните майки ще са най-младолики.
Като правило тези, които са станали майки на 22-25 г., на 35г. изглеждат по-възрастни и уморени от тези, които са родили на 27-31г., не защото последните са се подмладили, а защото грижите и отговорностите покрай децата в общия случай състаряват, а не подмладяват.
Затова е съвсем логично жена на 40 г. с двегодишно дете да младее спрямо жена на същата възраст с 15-годишно, просто първата е консирвирала за по-дълъг период свежестта си през годините, когато е нямала дете.
Разбира се, изключения има винаги, в потвърждение на общата тенденция.

# 425
Ок,раждаш на 40.Точно когато ти навлизаш в критическата детето ти пък навлиза в пуберитет,добър или лош според зависи.Тук не сме Холи Бери или Мадона,съответно другите деца се подиграват"Тва баба ти ли е бе" Детето"тийнът"се прибира бясно и обидено че ви сравняват с баба но какво да каже.
По-клиширан пост в тази тема няма, нищо от горе написаното не съвпада с реалността в момента, а с реалността преди 30-40 години. Менопауза не означава сбабичосване. Остеопорозата не е задължителна, ако има НРТ. А подигравки има там, където няма възпитание.

Бах му майката направо усетих как смъртта витае около мен на тези преклонни, старчески години!  Joy
oponent, поста ти ме разсмя с наивността си!  Hug На двадесет и колко години си?

Ами жените с проблеми, пълните, с деформации и недотам съвършените предполагам нямат право да раждат деца. Еми че все пак ще се подиграват децата на отрочетата им ....

# 426
За 2010 - 2011 година средната възраст за за раждане на първо дете у нас е между 33 и 35 години

Това прочетох сега в една статия.  bowuu

# 427
Само че тук не обсъждаме личностно развитие или пътувания , а решение , което касае още един човек . Може и повече да са , Божа работа . Wink

Убу де, вие откъде сте наясно като как ще рефлектира решението върху другия човек, когото не знаете, а не познавате и останалите участници в събитието?
Този клюкарски форумски феномен винаги ми е бивал странен.
 Flutter
Както при личното ми пътуване, тъй и при при личното решение за раждане все сте еднакво наясно с чуждата ситуация, нужди и евентуален развой на събитието.

Не съм наясно . Пак подчертавам , че коментирам гледната точка на детето .

Именно де. Как я коментираш, като нямаш представа от него, от гледната му точка, от възпитанието му и от това, на околните, от отношенията конкретни в семейството му. Не около всеки щъкат невъзпитани деца във вече училищна възраст, които питат "Това баба ти ли е?". С двете си деца нито в градината, нито в училищата им съм чувала нещо такова да се обсъжда. То е определено безинтересно, поне за моите деца и приятелчетата им.

Та са си съвсем сравними нещата- няма как да кажете за чуждия човек кое е късно и кое- рано.

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 10:43 от Judy

# 428
не разбирам защо непрекъснато се намесва недоспиването тук  newsm78
именно с възрастта намалява необходимостта от сън
ако на 25 е била 9ч примерно, то след 15 год е спаднала до 7ч пак (примерно)
а да не говорим, че с възрастта човек се научава как да противодейства на недостика на сън

тук (шведско) съм виждала възрастни родители и не съм забелязала такова отношение към тях, както тук от идеалната ССФ

# 429
Чета, чета и все още не искам да повярвам, че има толкова много млади тесногръди хора... ooooh!

# 430

Joy
 Абе, ти 50 годишните хора направо ги направи да не могат да изпълзят от леглото от немощ...  Откъде ги измисляте тия глупости, на тая възраст хората са активни, ходят на работа, търчат по цял ден, обратното е изключение.
 Че те още бабите ни на 55-60 години не сядаха по цял ден, таз пък - щяла да мисли дали може да стане от леглото... hahaha

# 431
Интересно ми е станалите майки на 24-26 години разчитат ли на помощта на майки и свекърви, на физическа помощ?

# 432
  • София - Рим и обратно
Интересно ми е станалите майки на 24-26 години разчитат ли на помощта на майки и свекърви, на физическа помощ?
Не съм разчитала на никого, по простата причина, че нямах такива налични.

# 433
Аз бях такава майка и разчитах на бавачката, въпреки наличните такива.  Simple Smile

# 434

точно на 25 родих и помощ никога отникъде
не съм смятала, че ми трябва, не съм и търсила
справих се съвсем сама

още повече, че таткото освен на супер отговорна работа караше и докторантура, та и от него нямаше грам помощ
оцелях  Laughing

и ако сега имаме късмета с второ, въпреки голямата разлика, пак ще се оправяме сами
най-много баткото да се включи в критични ситуации

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 10:56 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт