Късно ли е да родиш на 40?

• 171 447
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 495
Защо си мислиш, че някой се оправдава. Дали да имам или не дете е решение, което сме взели с бащата на детето ми и не подлежи на обсъждане от Пенка и компания....
В темата се изписаха безброй глупости, пововечето от хора нямащи идея какво е да си майка на 40
И такива нямащи представа какво е да си майка на 22 Wink
Естествено,че си е лично твое решение,кога ще имаш дете,но някоя да ми изтъква,че като роди първо дете на 35 ще е по-добре,щото ще е по-енергична и едва ли не ще е по-добра майка- Joy hahaha
Това мога да кажа  Mr. Green

# 496
Темата е късно ли е да родиш на 40, да виждаш някъде да пише нещо за 20  newsm78

Доводи за ранно или късно раждане все се намерат, както и такива против. Защо не приемете, че ако вие сте решили да родите на 20, така и други са решили да го направят на 40. А кои са по-енергични, зависи от човека.

# 497

За едно дете на 3 , жена на 45 си е баба , особено пък , ако е дебела .
Хайде пробвай пак. Ако се опиташ да излезеш от закостенялото мислене ще разбереш, че за едно дете майката дори и на 50, дебела и грозна е най-красивата жена на света, просто защото е неговата майка. Такава остава до края на животът на детето. Просто въпрос на възпитание ( елементарно възпитание).

Недей да говориш за възпитание в тази тема. Рискуваш да получиш "комплимент".  Mr. Green

А защо детето не нарече жената " госпожа"? Това винаги ми е било чудно. Чела съм за " дебела какичка", " дебела лелка" "стара баба" и други. Защо трябва да има прилагателно?

Имам две деца, родени са късно. И двамата с баща им сме вече над 40. Децата са коментирали помежду си колко сме годишни, но не съм чула от устата им "бащата на X е стар, майката на У е дебела". И категорично не се срамуват от нас.

Тази тема трябва да се запомни в архивите, защото има много уникални изказвания. Ученическите бисери бледнеят пред някои изказвания тук.

# 498
  • BG
Виж сега, авторке! Чуй "старата" си кака  Mr. Green!
Не, не е късно да станеш майка на 40. Аз станах такава и на 23, и на 39г.
Никва разлика, освен тази, че втората бременност беше далеч, далеч по-лека от първата.
И освен, че бабите и дядовците (някои дори вече ги няма, мир на праха им) вече не са толкова енергични в помагането, което на младини си беше друга бира. За нас с таткото е благодат този малък прекрасник, който съдбата ни подари!

Не се чуди, давай!  Peace

# 499
Интересно как детето е определило, че е баба му женатата и от къде wild poppy  е разбрала че жената е майката на детето.

Точно въпрос на възпитание е, защото детето може да попита, родителят трябва да изясни нещата.

Тя реши, че това е бабата на детето, защото е видимо по-възрастна от майка ѝ и от майките, които познава, а аз знам, че е майката, защото съм ги засичала с детето и преди и то ѝ казва "мамо"  Wink До тогава и аз си мислех, че е градска легенда това "баба ти дойде да те вземе".

В нейна защита, защото явно доста засегнати има, 2 години по-късно на всички жени, освен ако не са действително доста възрастни, им казва "кака" и понеже вижда как жените се ласкаят, нарочно продължава Laughing Да не разберете сега погрешно, не се обръща към тях с "како", а ако трябва да спомене в разговор непозната жена, казва "каката", вместо "госпожата" или "лелята".

# 500
"Како" не, може и с "каке", "какче"! Варианти има. Laughing

# 501
Стига бе хора. Майка ми роди второто си дете на 30 и се намираха идиоти, които казваха на детето "слушай баба си". Повече ще коментираме ли?

# 502
Стига бе хора. Майка ми роди второто си дете на 30 и се намираха идиоти, които казваха на детето "слушай баба си". Повече ще коментираме ли?

Да, били са тъпи и невъзпитани! Дори и видимо да е по-възрастна жената, не се казва нещо подобно!!! Абсолютно грубо и непремерено изказване!  Naughty

# 503
И в темата се сподели, че 32-годишна се чувства стара за трето дете.
Първото ми мнение по темата беше именно това че, има хора, за които и на 40 им е рано да имат деца, а други на 30 са безвъзвратно закъснели.  Simple Smile
Животът на човек е низ от лични факти и фактори, индивидуални и рядко повтарящи се при другите. Едни започват живота си на 30, други вече влизат в лелчинството на тази възраст. Всичко е толкова индивидуално, че да попиташ "Късно ли е да родиш на 40?", е н все едно да попиташ "Отива ли им на всички с руса коса?".
Животът се променя. Променя и възрастта, на която човек става родител на първи, трети, пети път. Преди 25-30 години 40-годишните бяха баба в голямата си част- омъжени на по 18-20, техните деца, станали родители на същата възраст.
Разликата между мен и майка ми е 29 години и винаги е била една от най-възрастните майки на съученици и състуденти. Аз родих на 28 и съм една от младите. Времената се менят. Съзнанието на хора също.

# 504
  • София
Интересно как детето е определило, че е баба му женатата и от къде wild poppy  е разбрала че жената е майката на детето.

Точно въпрос на възпитание е, защото детето може да попита, родителят трябва да изясни нещата.

Тя реши, че това е бабата на детето, защото е видимо по-възрастна от майка ѝ и от майките, които познава, а аз знам, че е майката, защото съм ги засичала с детето и преди и то ѝ казва "мамо"  Wink До тогава и аз си мислех, че е градска легенда това "баба ти дойде да те вземе".

Ти ако си ги засичала и преди това, дъщеря ти ги е засичала още по-често и често е чувала "бабата на Х дойде да го вземе". Та всъщност не е решила, че това е бабата, защото е "видимо по-възрастна", а защото многократно го е чувала.

Да, били са тъпи и невъзпитани! Дори и видимо да е по-възрастна жената, не се казва нещо подобно!!! Абсолютно грубо и непремерено изказване!  Naughty

Абсолютно премерено е, защото е нарочно и умишлено.

# 505
  • София - Рим и обратно

Ти ако си ги засичала и преди това, дъщеря ти ги е засичала още по-често и често е чувала "бабата на Х дойде да го вземе". Та всъщност не е решила, че това е бабата, защото е "видимо по-възрастна", а защото многократно го е чувала.
Това са пълни глупости. Децата не са малоумни, за да говорят само каквото чуват. Имат и очи, правят и асоциации. Не ме пита как да нарече госпожата, която вижда: "мамо, това леля, кака или баба е?" Rolling Eyes.
Друг е въпросът, че в нашия език (като в турския), за съжаление се лепват тези роднински названия на непознати хора, вместо неутралното "господин и госпожа", както е в другите езици.

# 506
[

Абсолютно премерено е, защото е нарочно и умишлено.

Щом са го казали нарочно и умишлено, значи са били супер невъзпитани и ограничени! Мнението на такива хора интересува ли ви...?!?

# 507
Alexandria37, няма нищо такова. Единствената причина да я сбърка с баба беше, че изглежда доста по-възрастна от майките, които тя познава. Никога не съм ги коментирала въпросните майка и дете, а и защо ми е newsm78 Стига подскачахте, всеки може да си ражда, когато му се случи и когато му се прииска. Но не се заблуждавайте, че децата не виждат дори само визуално разлика между 40-годишна майка и 25-30-годишна майка. Дали ще им пука или не зависи само от майката. Говоря за общия случай, не за 25 годишни, които изглеждат на 45 и 45-годишни, които изглеждат на 25.

Ако каже "госпожа" половината около 30 ще са обидени  Wink

# 508
  • София
Ами казва се "тази жена" примерно, не бабата, лелята, стринката.

# 509
Когато моята дъщеря нарече "дядо" един млад мъж, аз й показах наистина стар мъж-дядо, както и една възрастна бабичка, и й обясних, че бабите и дядовците изглеждат така.Обясних й и кои са лели, и кои са каки.Изобщо не е сложно, и детето го разбра.

Общи условия

Активация на акаунт