Късно ли е да родиш на 40?

• 171 418
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 510
  • София
И, да, децата слушат коментарите на родителите си, аз затова изхвърлих баба и бабка от речника си.
А в момента си правя експеримент, детето ми никога не е чувало коментари за цвят на кожата или каквито и да било други расистки подмятания. Понеже има вече мулатчета и деца от други раси по градинките, реших, че не е уместно да коментираме в толкова ранна възраст и дъщеря ми никога, по никакъв повод не е задала какъвто и да е въпрос по темата, просто не й прави никакво впечатление.

# 511
  • София
Alexandria37, няма нищо такова. Единствената причина да я сбърка с баба беше, че изглежда доста по-възрастна от майките, които тя познава. Никога не съм ги коментирала въпросните майка и дете, а и защо ми е newsm78

Изобщо не твърдя, че ти си коментирала, а че в градината е коментирано от лелките, примерно, или от другите деца. Защото детето ти не вижда "бабата" за първи път и вероятно и то много добре знае, че е майка, а не баба. Обаче говори това, което говорят останалите.

# 512
Alexandria37, няма нищо такова. Единствената причина да я сбърка с баба беше, че изглежда доста по-възрастна от майките, които тя познава. Никога не съм ги коментирала въпросните майка и дете, а и защо ми е newsm78
А ти какво обясни на дъщеря си след като тя зададе този въпрос?Успя ли да прикриеш собственото си отношение, което вече сподели тук?

# 513
И, да, децата слушат коментарите на родителите си, аз затова изхвърлих баба и бабка от речника си.
А в момента си правя експеримент, детето ми никога не е чувало коментари за цвят на кожата или каквито и да било други расистки подмятания. Понеже има вече мулатчета и деца от други раси по градинките, реших, че не е уместно да коментираме в толкова ранна възраст и дъщеря ми никога, по никакъв повод не е задала какъвто и да е въпрос по темата, просто не й прави никакво впечатление.

Точно така! Личният пример е много важен! На нашата площадка например идва един човек с детето си, което е осиновено. Явно хората доста са чакали, защото човекът е на около 60-65 г., детето на 2 г. Никой не си позволява да каже "дядо" или подобно, дори и да не знаят хората какъв е случая - казва се "чичкото". Пък и за мен няма проблем дори и видимо по-възрастни хора да нарека чичко/леличка, или пък някоя леля да стане "кака". И на тях им е по-приятно!
Какво сте се хванали тука за тези нарицателни, все едно животът ви зависи от това дали някоя жена ще е леля-мама-баба! А що се отнася до децата, на тях може да се обясни, както казва Елица!

# 514
Между другото масово се коментира, когато двойка има голяма разлика във възрастта и когато не е казно с лошо до сега не съм срещала, че е признак на тъпота, но че някой изкоментирал, че майката има деца в по-напреднала (ще ме прощавате за думата, не се сещам за евфемизма) възраст, се смята за невъзпитание.

"Жената" също не мисля, че е удачно, защото споменаването на "жената" в нейно присъствие се смята за неуважително Peace

П.П. Обясних ѝ, че хората не се коментират Peace

# 515
  Какви сте смешни Grinning.  Наистина ли ви е толкова важно като какви ще ви определят визуално тригодишните деца, та да се съобразява с това възрастта за раждане на дете?

Между другото масово се коментира, ...

Масово се коментира къде? В махалата, по родителски сбирки, в семейството? Нито едното, нито другото се коментира масово, нито пък е някаква рядкост и екзотика, че да предизвиква масови коментари. В каква среда живеете, просто ми е странно.

# 516
Драги дами , годините винаги се коментират , къде тайно , къде явно , хич не се заблуждавайте . Wink Идете в клюкарника , има 2 теми в момента , в които се надцакват коя е по-млада .  Grinning

А тук като гледам най-яростно спорят майки с деца по на 2-3 години или без деца - Alexandria37 , елате да видите в училище какво става .
Децата са много зли , не само в днешно време и съвсем умишлено използват обиди по различни поводи , в т. ч. и за външен вид и възраст .

# 517
[
Стига бе хора. Майка ми роди второто си дете на 30 и се намираха идиоти, които казваха на детето "слушай баба си". Повече ще коментираме ли?

Да, били са тъпи и невъзпитани! Дори и видимо да е по-възрастна жената, не се казва нещо подобно!!! Абсолютно грубо и непремерено изказване!  Naughty

Абсолютно премерено е, защото е нарочно и умишлено.

Щом са го казали нарочно и умишлено, значи са били супер невъзпитани и ограничени! Мнението на такива хора интересува ли ви...?!?

Дадох го като пример, че човешката простотия е безгранична и не трябва да е критерии за нашите решения. Майка ми не е изглеждала по-стара. По онова време имаше малко деца - точно най-голямата криза. Хората масово гледаха кучета. Дори самата гледка майка с дете беше нетипична, камо ли майка на 30 г.

Alexandria37 , елате да видите в училище какво става .
Децата са много зли , не само в днешно време и съвсем умишлено използват обиди по различни поводи , в т. ч. и за външен вид и възраст .

Децата не са зли по природа, а са научени да бъдат такива от своите родители.

# 518
  • София
Драги дами , годините винаги се коментират , къде тайно , къде явно , хич не се заблуждавайте . Wink Идете в клюкарника , има 2 теми в момента , в които се надцакват коя е по-млада .  Grinning

А тук като гледам най-яростно спорят майки с деца по на 2-3 години или без деца - Alexandria37 , елате да видите в училище какво става .

Особено пред твоето като ожалиш някое дете с възрастни родители, горкото, няма нужда и да е зло, за да коментира.

# 519
  • София - Рим и обратно
Ох, имaм чувството, че се мъчите дa втълпите тук, че си отглеждaте бякaкви коне с кaпaци или роботи, a не нормaлни впечaтлителни децa. Явно смятaте последните зa опaсно невъзпитaни. Моятa четиригодишнa дъщеря нaскоро ревa със сълзи, че нямa дръпнaти очи кaто нa някaкво aзиaтче, което видялa незнaйно къде (не съм билa дори с нея, зa дa й го посочa, не ме бийте Laughing).. Тa дори не стaвa думa зa неприязън, a точно обрaтното, но все пaк децaтa умеят дa зaбелязвaт сaми рaзни нещa....поне моите, егaти!

# 520

Особено пред твоето като ожалиш някое дете с възрастни родители, горкото, няма нужда и да е зло, за да коментира.

Точно пред моето не ожалвам никого , бъди сигурна ! Peace
Аз съм последният човек , който се занимава с клюки и коментари . Stop

# 521
Iris04, или се правиш на ударена, или и аз не знам в каква среда си. Най-известните вестници и списания имат поне по една статия за известните двойки с голяма разлика във възрастта. А ако ми кажеш, че в компания на семейства с до 10-год. разлика се появи друга такава с 20 години разлика, няма да се коментира по никакъв начин, просто няма да ти повярвам.

За мен да сбъркаш обръщението не е признак на невъзпитание, а на несъобразителност, но на човек ако не му пука, не би трябвало да се засяга. Нещо като хората, които питат за бебе в розова количка, облечено от горе до долу в розово, дали е момче. В крайна сметка в темата се обсъжда нещо като + и -. И понеже масово се застъпи тезата, че на 40-годишните майки с бебета/малки деца не им личи, сори ама им личи. И какво от това. И на младите им личат някои минуси.

# 522
  • София
И аз принципно не разбрах каква е драмата, като им личи възрастта, ама happy mama да обясни. Тя натъртва постоянно в темата.

# 523
 Ама какво от това, че някой хипотетичен щял да коментира нещо си? Да коментира всеки каквото ще... не можеш да накараш нито всички хора да мислят еднакво, нито да коментират еднакво. Има си хас да съобразява човек живота си с това, какво щели да кажат евентуално съучениците на детето му, което те може и изобщо нищо подобно да не кажат Rolling Eyes
 Какви са тия щуротии?

Всеки може да обясни на детето си, че това са нормални неща и то ще го разбере, да не отглеждаме някакви тъпанари, които ще се осакатят доживот, че евентуално Гошко може да каже, че майка му е стара. Ако майката е млада, не може ли Гошко пак нещо гадно да каже за нея? Ами ако каже, че колата им е тъпа, пак ли драми?
  Що за критерий въобще е това, а стига де.

# 524
  • София
Е, Кафе, твоето дете телевизия не гледа ли? Моето е гледало филми с азиатчета и никакво впечатление не му правят засега.
Естествено, като му дойде времето, ще си обясняваме. Peace

Общи условия

Активация на акаунт