Късно ли е да родиш на 40?

• 172 264
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 375
Обяснението е, че хората се окуражават в тази по-необичайна ситуация. Иначе са напълно наясно с трудностите и изпитанията, свързани с това.

Аз самата минах през труден период (не във връзка с късна бременност) и всеки път, като се похвалех с нещо, макар и малко, което ме е зарадвало, се намираше някой да ми начука канчето, че да, това добре, ама още колко хиляди непреодолими трудности ме чакат. Като че ли аз не си ги знам, нека ми ги каже някой друг.  Crazy Оттогава не понасям подобно поведение и не го и толерирам Naughty

Между другото раждала съм на почти 37 години и всички лекари вече си ме имаха за дърта и ми го обясняваха нон стоп. Няма начин възрастна бременна да не разбере колко е проблемна, дори и без да й го обяснят в бг-мама  Sunglasses Просто жените си преценяват, че си струва и действат  Wink

# 3 376
  • София
Ами като се е случило, да го върне ли жената това бебе Crazy
Не, то и на мен да се случи няма да го върна. Просто ми се ще да се престане с това как подмладявало, пък удължавало живота, че и перка на гърба ти пораства може би.

А виж,ако перка расте на гърба няма да родя на 40! Naughty

# 3 377
айде пак  Joy Joy Joy

# 3 378
  • София
Родих първото си дете на 35. За мой късмет съвсем леко и лесно и го износих и родих. От три години се опитвам да имам второ, но то и първото трудно се зачена. Да се отказвам ли като съм на 40!?!?

Simple Smile

# 3 379
  • София - Рим и обратно
Не, но можеше вместо да задаваш риторични въпроси, да родиш второто на 35, сещаш ли се Wink

# 3 380
  Как ще се отказваш бе, не слушай глупости.

Колкото до умората и измъчения вид - да, ако жената няма помощ и отмяна и се гърби яко, сигурно е така. Но ако около нея има хора, които и помагат и има добри възможности , подкрепа, физическа и психическа, носенето на няколко килограма в слинг и нарушен сън известно време не е кой знае какво, та чак да е за ожалване.   То и без това дъртите имат нужда от по-малко сън.

40 годишните не се скапват толкоз лесно, ако са общо взето здрави, пък и на 20, 25 и 35 също можеш да изглеждаш ужасно измъчен и болнав след раждане, недай си боже.

# 3 381
  • София
Не, но можеше вместо да задаваш риторични въпроси, да родиш второто на 35, сещаш ли се Wink
Можело, ама пише, че трудно се заченало и първото.
А и предимно си е нейна работа. Wink

# 3 382
То за това се казва риторичен въпрос.... ама кой да го прочете.

# 3 383
Баси, ти Господ ли си, та казваш на хората какво могло и не могло? Ако не е била срещнала бащата още? Ако е заченала след години опити? Много ви знаят устите зад монитора.

# 3 384
Жените с по 3 деца, които познавам, винаги са родили третото около 35. Но първото е някъде около 25.
На мен пък първото ми беше на 37, имам намерение третото да е около 42 и половина някъде. Wink

Добре де, едно хубаво кърмене си е година- две. Как ще откърмиш три за толкова кратък срок? Ако искаш дълго кърмене, ще имаш застъпване на бременност и лактация, което не си е оферта. Или ще трябва да отбиваш планирано.

Едно време и по селата са ги разреждали по 3 години, докато се отбие след доволно кърмене. Това е един аргумент да се почне навреме, иначе може да си ощетиш децата откъм внимание, а и биологичен ресурс. Неслучайно се препоръчва да има поне 24 месеца между бременностите. А някои общества, уж примитивни, имат и по 3 години табу до ново дете.

# 3 385
само ние с теб кърмим 2 години Wink

# 3 386
  • София
Кой кърми по 3 години, бе? Те по три месеца ако кърмят, пак добре.
Една година си е предостатъчно.

# 3 387
  • София - Рим и обратно
Баси, ти Господ ли си,
Ами и аз се чудя, ама на - пита жената:

Цитат
Да се отказвам ли

# 3 388
  • София
Кой кърми по 3 години, бе?
Че е и вредно над 1г - така казват лекарите.

# 3 389
Кой кърми по 3 години, бе?
Че е и вредно над 1г - така казват лекарите.

Ако не е иронично, браво на лекарите. Peace

Общи условия

Активация на акаунт