Късно ли е да родиш на 40?

• 172 173
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 480
да ви кажа и аз подкрепям мамасита донякъде.имам приятелка на 33 г., която от години опитва за бебе и не става, прави ин витро, абе всичко което предлага съвременната медицина. не и е установен някакъв сериозен проблем, които категорично да не и позволи да стане майка, ама не става.тя много не ми споделя, но от разговорите и става ясно, че и на мъжът й му е писнало вече да обикаля клиники и да прави спермограма. на няколко пъти и предложих идеята за осиновяване, не че е моя работа, но просто не се сдържах. този предложение обаче категорично не се приема.
имам и друга приятелка със същият проблем, на която обаче двама различни доктори и казаха, че не може да има деца. тя си осинови и след 5 месеца забременя със свое.та и аз мисля че всичко е в главата на жените, а мъжето просто го търпят.
та по темата, за мен лично не е късно да имаш дете на 40 г., но ако поради някаква причина не стане, то осиновеното дете също те прави майка, дори и по-добра от биологична, защото си дал шанс на едно същество за по-добър живот. И аз като мамасита не го разбирам това хвърляне на ужасно много пари без резултат по разни клиники и правенето на десетки опити ин витро без резултат. опитваш като не стане просто си осиновяваш дете или пък се примиряваш, иначе ми се струва, че някои жени буквално се побъркват на темата собствено биологично дете на всяка цена.

Верно ли? Ами ако на емнайстия опит си роди? Ти не им прави сметка на парите, радвай се че ти си плодовита, хората си знаят най-добре. .

# 3 481
В живота има правилни решения, неправилни решения и много неправилни решения.

За правилни и неправилни е трудно да се каже как да се отсяват, но поне трябва да се отсеят категорията "много неправилни" и да не се допускат. Това е по-лесно.

Елица, ти за брака и предложенията не се изказвай неподготвена. Щото може в момента да копаят в мината диаманта за пръстена ми:)

Не знам защо бездетните жени толкова се обиждат от предложението да осиновят. Това е шанс наистина да проявиш човещина. А ако си pro-life, дори е малко неприятна мисълта как заради едно твое ин витро може да убиеш няколко ембриона по различен начин, докато един се превърне в дете.

# 3 482
  • София
Мамасита, да беше на 40,да нямаше деца да ги плещиш такива- да те разбере човек...в твоя случай е точно  - Сития на гладния не вярва. Не си мисли, че с лека ръка се осиновяват деца...дори човек да има желание,може да се проточи адски много,може и никога да не се стигне до осиновяване въобще. Като цяло осиновяването е толкова деликатна тема,това не е като да си вземеш куче или коте.
Няма и да знаеш защо бездетните се обиждат толкова от предложението да осиновят,освен ако ти самата не си в техните обувки. Точка.

Искам една 40 годишна без деца да дойде да напише твоите разсъждения!

# 3 483
Отделно темата изобщо не е за осиновяването, а за късните раждания.

# 3 484
Темите за репродуктивни проблеми и осиновявания са много деликатни, макар че отдавна се говори много повече по тях. И точно тук е тънкия момент - всеки минал по трудния път по различен начин приема болката. За неминалите е по-добре да запазят мълчание и да се радват на късмета си.

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 18:22 от Блу

# 3 485
не аз нямах предвид парите, а просто че си се изчерпал емоционално, изнервил си се до безкрай и в крайна сметка рискуваш партньорството си. а иначе и моята приятелка така ми каза ами ако на осемнайсетия път стане.
аз по принцип не и се бъркам защото не съм в нейното положение, просто това са ми страничните наблюдения. А пък и тя е финансово обезпечена, така че в тоя аспект не я мисля. Виж аз не мога да си го позволя.
е вярно темата не е за осиновяванията, ама ако на 40 поради някаква причина не можеш да имаш дете и това е вариант да станеш майка. Нещо  в смисъл, че не е късно да осиновиш дете на 40 г.  

# 3 486
С майка си и баба си доста сме говорили за ролята на жената като майка. Знаех, че е важна, но също така че има жени, които не се сдобиват с деца. Да, ама това се смяташе за нормално положение, не се патологизираше: просто един процент жени нямат деца и това е, решението е осиновяване.

Сега медицината предлага решения, като така на практика проблематизира нещо, което едно време е било по-скоро част от битието. Привлича внимание, предлага решения и парадоксално така увеличава страданието. Това с осемнайстия път...чудовищно е чак. Все пак твоето тяло се подлага на какво ли не и това не е безобидно.

# 3 487
  • София
Да,не е безобидно,може и да има ужасни последици,но не е това темата.
Защо я извъртяхте 40 годишна бременна = на ин витро бременна.

# 3 488
 Като не е късно да осиновиш дете на 40, защо да е късно да го родиш? Нещо не схващам логиката.

Темата е за късното раждане, все пак, ако искате да влеете ум на опитващите се да забременеят ин витро, може да идете да споделите мъдрите си мисли в Проблемното.

# 3 489
Мамасита, ти деца нали имаш? Какво си се загрижила за телата на другите?! Малко тактичност и човещина е нужна Peace

# 3 490
 Ти Мамасита не я слушай, тя ако не дай си боже нямаше деца, сега щеше да пише как тренираното и балканско планинарско тяло може да издържи колкото е нужно опита ин витро, за да си роди дете и да мултиплицира гените си, бас държа.
 Такваз самовлюбеност не кансдисва да няма продължение Grinning.

# 3 491
Хич не я слушам, ама то писва мнайсе страници само това да четеш  Rolling Eyes
Аз имам две деца, но и през ум не ми е минало да казвам на хората да си осиновяват деца, да им пресмятам парите по клиники и какво да правят.
Всеки прави нещата така както ги чувства Peace

# 3 492
Като не е късно да осиновиш дете на 40, защо да е късно да го родиш? Нещо не схващам логиката.

Не е ли очевидно защо има разлика?

Да, майката може да е готова да предприеме рискова бременност, но дали разбира, че този риск е и за детето и дори за него може да е по-голям? Например, рискуваш да му причиниш едно хубаво преждевременно раждане, с всичките му усложнения. Възрастта е един от факторите за това.

# 3 493
  • София
Точно това щях да добавя. На 40 със собствено или осиновено дете си си на 40!
Мамасита,от  преждевременно раждане никой не е застрахован. Нима не рискуваш като осиновиш дете, особено ако е бебе и някои от генетичните проблеми не са видими( примерно).

# 3 494
Рискове има винаги, на всяка възраст. За това се следи бременността. Дай сега да нямаме деца на 40, щото има рискове. Като има, то не значи, че непременно ще се случи лошо.

Общи условия

Активация на акаунт