Късно ли е да родиш на 40?

• 172 062
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 540
Mamacita Bandida аз съм тая/оная дето и да е на 100 не и пука.Ще те помоля да не ми даваш наклон на... убежденията.Не си ми носила и за миг обувките за да разбереш, къде точно ме убиват. Трай си!Плюй си в пазвата и се радвай на дечицата си!Живи и здрави да са ти! Искрено се надявам, че постовете ти са обусловени от следродилните ти разбесувани хормони. В противен случай , не забравяй ,че менталните заболявания често се предават на следващите поколения и се проявяват главно преди и по време на пубертета!  ooooh!

Добре де, защо дамите, които искат неиство деца и на късни години са толкова...немайчински? Някаква агресия, амбиция, борбеност има. Все едно детето е някакво атлетично или житейско постижение. Няма смирение, има само хвърляне в безкрайни опити, което вече граничи с арогантност към господа, ако щете, ако сте атеисти- спрямо природата. И накрая виждам едни изострени жени, за които детето е някакъв трофей, повод за гордост и златна катарама на живота, в който са постигнали всичко- и кариера, и перфектен съпруг и брак.  

Дали съм ти носила обувките...ами не знам. Хората са по-скоро еднакви. Например след развода няколко години живях със съмнения дали поради житейски обстоятелства няма да си остана само с едно дете. Имах си план Б, включваше докторска степен, но нещата се развиха другояче.

А сред 40-годишните има още нещо тревожно: някои толкова много искат деца, че стават самотни майки по желание. Което е същото като да вземеш някой муньо на младини и да се разведеш, само дето в моя случай поне в началото е имало тръпка, а не някаква хай-тек инсеминация с елитна донорска сперма.

Колкото и да искаш дете, не бих казала, че е мъдро по желание да станеш самотна майка. Говоря като човек, който е гледал известно време дете без баща. Тук вече не може да ме барнете, че нямам опит. Да чакаш до късно и накрая да избереш да родиш и гледаш дете сама, защото го желаеш- това вече е чудовищно и не ме интересува нито опита, нито психологията, нито обувките, просто човешки погледнато е неправилно.

И между другото- това с разбеснуваните хормони е мит, всяка раждала жена ще го потвърди. Да не говорим, че в момента имам НИСКИ нива на "бесните" полови хормони, не високи. Във всеки случай хормоните ми са доста по-спокойни, отколкото на жена, преживяла емнайсе стимулации. И понеже съм зла кърмачка, в момента яйчниците ми спят и ще спят няколко месеца, така че не ми приказвайте за хормони.

# 3 541
На 34 рискова? Thinking
Аз родих на толкова и не са ми правили никакви специални изследвания.
Само за антитела за RH ме следяха, но той няма нищо общо.
И на мен ми беше много чудно, но докторът ми каза, навършил ли си 34, вече си рискова. Означавало малко повече ехо-та и както се оказа боцкания.

# 3 542
Аз на 26 г. правих БХС и два пъти ФМ. Следенето ми беше такова, каквото е за рискови бременности в някои държави.

И друго нещо. Не знам защо, но от възрастни жени, неистово искащи деца, усещам лоша вибрация. Завист- не радост за това, че се раждат деца. Не е ли нормално като цяло да се радвате на деца, вместо едва ли не аз да трябва да се завра в ъгъла и да гледам виновно, защото кърмя свое? Буквално съм чувала реплика- ти не се радвай прекалено много, че имаш дете. Това ако не е негативна енергия и токсично отношение към живота, не знам кое е.

# 3 543
  • на 4-ия етаж до асансьора
Mamacita Bandida ако не е тайна , защо реши че ще ставам самотна майка при наличието на съпруг?А къде пък си видяла, че ще правя донорска инсеминация хептен незнам!  Shocked
За обувките съм сигурна, че не си ми ги носила /независимо от колебанията ти дали си или не си/.
Колкото до останалото...аман от акъл на килограм!  ooooh!
Относно завистта...не мила, не ти завиждам!Не виждам за какво...

# 3 544
Не, Мамасита, не реагират немайчински. Реагират като засегнати жени, а няма как да не са такива, когато ги обиждаш. Твоите житейски избори също са доста проблематични, и ако имаше някой като теб тук можеше доста да ти набива канчето и да ти обяснява колко погрешно и без капка мъдрост постъпваш. Само че ти си имаш своите основания, своята логика и хората се съобразяват с това. Освен това предполагат, че ти си наясно с рисковете, които поемаш за собствения си живот. Така както всеки друг го прави.
Както казах вече, обобщенията на кило са излишни. Защото хората не сме толкова различни, но не са и толкова еднакви.  Не знам дали си даваш сметка колко цинично звучат постовете ти.
П.П. Казвам го като напълно страничен наблюдател, който и децата си е родил преди 35, и някои други неща е постигнал и няма основание да се оплаква от живота си. Но този живот за други може да е неприемлив като избор, коя съм аз да налагам стандартите? Едно е да кажеш мнението си - тогава то може да накара някого да се замисли. Когато обаче настояваш, че ти само  си осенена с божествена мъдрост и знание, няма как да очакваш хората срещу теб да не реагират. Гледай си бебето и не бъркай в хорските рани. Те са достатъчно болезнени и без твоята намеса.

# 3 545
Mamacita, пълно е жени с деца... едва ли някой завижда и гледа само в теб  Peace Децата са нещо чудесно, но всеки продължава да си води другите житейски битки независимо със или без дете.

Всеки човек има поне едно нещо, за което искрено да му завидиш и друго, за което да не ти се иска да си му на мястото.

# 3 546
Mamacita Bandida ако не е тайна , защо реши че ще ставам самотна майка при наличието на съпруг?А къде пък си видяла, че ще правя донорска инсеминация хептен незнам!  Shocked
За обувките съм сигурна, че не си ми ги носила /независимо от колебанията ти дали си или не си/.

Е добре де...от лентичката ти виждам,че си женена от 5 години.Предполага се,че не сте се запознали на сватбата - тоест още 2-3 години..
Защо чак на 40 ти е припарило да раждаш?Или кариерата,кариерата или ''твърде млада съм за деца''.
Пък после се обиждате,като Ви се каже,че за всяко нещо си има време,а не когато се сетиш...и да чакаш един влак,който може вече и да е спрян по тази линия...

# 3 547
А откъде знаете жената откога опитва? Повечко толерантност трябва към ситуации, с които нямаш личен опит.

# 3 548

Е добре де...от лентичката ти виждам,че си женена от 5 години.Предполага се,че не сте се запознали на сватбата - тоест още 2-3 години..
Защо чак на 40 ти е припарило да раждаш?Или кариерата,кариерата или ''твърде млада съм за деца''.
Пък после се обиждате,като Ви се каже,че за всяко нещо си има време,а не когато се сетиш...и да чакаш един влак,който може вече и да е спрян по тази линия...

Това просто надминава всички граници. Думи нямам!

# 3 549
  • София
Мамасита, не знам защо използваш думички като "неистово"-преиграваш. Човек или иска или не иска дете-няма истово-неистово,кви са тия глупости.

Ти точно недей да казваш кой реагира немайчински щото по писанията ти именно ти-МАЙКАТА не реагираш никак майчински! Laughing

Милите ти деца след време си ги представям строени за разплод преди да станат на 27..ти на всеки даваш наклон,едва ли ще подминеш собствената си кръв.

# 3 550
Mamacita Bandida ако не е тайна , защо реши че ще ставам самотна майка при наличието на съпруг?А къде пък си видяла, че ще правя донорска инсеминация хептен незнам!  Shocked
Колкото до останалото...аман от акъл на килограм!  ooooh!

Това просто надминава всички граници. Думи нямам!

"Нагла малка овца" стават ли?

# 3 551
  • София
Iris04, прекалено са нежни думите ти.

# 3 552
Mamacita, пълно е жени с деца... едва ли някой завижда и гледа само в теб  Peace

Тясно гледаш на нещата. Като казвам "аз", имам предвид не буквално аз, разбира се, защото би било идиотско. Имам предвид като цяло жените с деца. Има някаква тънка завист и в някои случаи, да ме прости господ, ама като че ли жените без деца тайничко желаят жените с деца да ги загубят. Срещала съм такива отношения.

Може би ако Petrra не беше прекарала толкова време в търсене на "идеалния"...

Жениш се между 20 и 30 и оттам и да има проблем, поне имаш повече време и младост. Но съм сигурна, че между 20 и 30 доста от жените са отхвърлили напълно подходящи мъже в търсене на "идеалния". И на 35 се женят за по-малко от идеален, даже за който дойде, но го обявяват за идеален, шото е дошъл последен.

# 3 553
  • София
Mamacita, пълно е жени с деца... едва ли някой завижда и гледа само в теб  Peace

Тясно гледаш на нещата. Като казвам "аз", имам предвид не буквално аз, разбира се, защото би било идиотско. Имам предвид като цяло жените с деца. Има някаква тънка завист и в някои случаи, да ме прости господ, ама като че ли жените без деца тайничко желаят жените с деца да ги загубят. Срещала съм такива отношения.

Като търсиш злоба,злоба намираш.

# 3 554
Абе, нямате ли си собствен живот, че сте седнали да давате акъл на другите как и кога да се женят и да раждат? Що за наглост! Пак казвам, не допускате ли, че да имаш дете в по-напреднала възраст не е въпрос само на личен избор. Ако въобще има с какво да мислите. Ама и даже да си е избрала да има дете на 40, какво ви влиза в работата? Повече простотии отколкото в тая тема скоро не съм чела.

Общи условия

Активация на акаунт