Късно ли е да родиш на 40?

• 171 926
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 555
А,  няма да се учудя  и някои, ако им пъхаш в лицето си наглото си и непоискано  мнение, и да ти пожелават  да преживееш това, за което така безочливо им натякваш.

# 3 556
Абе, нямате ли си собствен живот, че сте седнали да давате акъл на другите как и кога да се женят и да раждат? Що за наглост! Пак казвам, не допускате ли, че да имаш дете в по-напреднала възраст не е въпрос само на личен избор. Ама и даже да си е избрала да има дете на 40, какво ви влиза в работата?

Абсолютно.

# 3 557
  • Насред хаоса

Е добре де...от лентичката ти виждам,че си женена от 5 години.Предполага се,че не сте се запознали на сватбата - тоест още 2-3 години..
Защо чак на 40 ти е припарило да раждаш?Или кариерата,кариерата или ''твърде млада съм за деца''.
Пък после се обиждате,като Ви се каже,че за всяко нещо си има време,а не когато се сетиш...и да чакаш един влак,който може вече и да е спрян по тази линия...
Наистина ли не се усещате или нарочно ровите в болките на хората? Защо, какво и как си знае само тя и не е длъжна да дава обяснения никому. Пък това "за всяко нещо си има време" е много относително понятие за различните хора.

# 3 558
"А,  няма да се учудя  и някои, ако им пъхаш в лицето си наглото си и непоискано  мнение, и да ти пожелават  да преживееш това, за което така безочливо им натякваш."

За някои пожелания няма извинение.

Между другото и аз не съм поисквала мнение дали е правилно или не да съм един път разведена преди 30, ама нейсе, за едни неща сме широко скроени, за други- не. На 40 е нормално да си самотна майка, например, щом толкова го желаеш.

Да не говорим, че "личен избор" е разтегливо понятие и може да излезе, че доста хора са направили серия от избори, които ги е довела до сегашната ситуация, но отказват да поемат лична отговорност за избора си. Водят го "съдба" или "така се случи", но никога- така си го направих.

# 3 559
  • София
Нарочно ровят.

А аз познавам и дами под 35 готови да станат самотни майки,нещо за тях да кажете? Или да взема директно да им кажа да осиновяват!  Thinking

# 3 560
Водят го "съдба" или "така се случи", но никога- така си го направих.

Както и да го водят - децата и изборите им са си тяхна работа.

# 3 561
Много жени живеят с тази идея,че и след 35 са ''млади за дете'' и после се почва едно препускане и търсене като чукнат 40.
Защо да не се кажат нещата,каквито са.Нали за това е тази тема?Пък и се чете от хора,които правят избори.Избор дали да създадат семейство или да чакат нещо - я по-добър мъж,я еди какво си издигане в кариерата.Или трябва да се казва само ''И на 50 -60 може,не се старее - става от първият път дори на 45,пък ако има проблем,ето АРТ - всичко оправя''?

# 3 562
  • София
Противните особи, бълващи нон-стоп змии и гущери, имат претенции към енергийните вибрации на диалога? Въх, жива да не бях! Ако не беше такава помия темата, можеше и да е комично.

Кърмачките да си гледат хормоните и лактацията, че съдбата е иронична понякога.

# 3 563
  • София
Ееееееееее Елица,не всички кърмачки под един знаменател,моля Simple Smile

tartelette ти така и не разбра-гледам промяна от преди няколко месеца при теб няма-т.е акъла ти е на едно ниво заспал - мечи сън през лятото, та така и не разбра че до АРТ може да стигнеш и ти много преди 30г...а я кажи лично теб какво те засяга коя кога ще ражда? Хайде,намини към твоите 40 тук в темата и тогава се изказвай,м? Това  с една жена ми го каза-е там като се събираш с другарчетата в яслата си го разказвайте.

# 3 564
"А,  няма да се учудя  и някои, ако им пъхаш в лицето си наглото си и непоискано  мнение, и да ти пожелават  да преживееш това, за което така безочливо им натякваш."

За някои пожелания няма извинение.

Между другото и аз не съм поисквала мнение дали е правилно или не да съм един път разведена преди 30, ама нейсе, за едни неща сме широко скроени, за други- не. На 40 е нормално да си самотна майка, например, щом толкова го желаеш.

Да не говорим, че "личен избор" е разтегливо понятие и може да излезе, че доста хора са направили серия от избори, които ги е довела до сегашната ситуация, но отказват да поемат лична отговорност за избора си. Водят го "съдба" или "така се случи", но никога- така си го направих.

Ми точно защото не е по техен избор според теб какво да направят? Личният избор въобще не е разтегливо понятие. За неща, които можеш да избираш можеш да кажеш, че ти си си ги направил, но за съжаление има и такива, които не са ти избор, както искаш ги наричай. Така, че спрете да вкарвате всички майки, имащи деца на и след 40, в графата " така са пожелали". Страшно грозно е!

# 3 565
  • Насред хаоса
И вие знаете какви са нещата при всеки един човек с един или друг избор? Много самонадеяно.

# 3 566
И вие знаете какви са нещата при всеки един човек с един или друг избор? Много самонадеяно.
Има доста избори,които в едно 80 процента водят до един и същи край.

# 3 567
  • София
Я да видим статистика, давай сметките!

# 3 568
Не разбрахме какво ви бъркат вас личните избори, или съдбата на хората? Дали ми е избор да имам дете на 40, или просто това е някакво стечение на обстоятелствата, независещо от мен, какво  значение има? Да, млади са, и на 35 и на 40! И не виждам някой да е седнал да се оплаква от това!

# 3 569
  • Насред хаоса
И естествено, знаеш причините за изборите, независимо колко процента водят до един и същ край? Каква е тази мания хората да се бъркат в живота и решенията на другите и да им налагат представи за правилно и неправилно? Представям си аз да реша да раждам сега и да дойде някой да ми държи сметка защо и как смея?! И къде съм бляла досега, че не съм. Ще го изям с все парцалите.

Общи условия

Активация на акаунт