Късно ли е да родиш на 40?

• 171 658
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 615
В интересни времена живеем. Едно време за истерични и депресирани са се смятали бездетните на 40, сега младите и здрави майки по дифолт ги обявяват за психиатрични пациенти заради някакви мъгляви "хормони".

Не, не всички млади и здрави майки, отнасяше се до някой определени индивиди.....пак не си разбрала.

# 3 616
  • София
Достатъчно ми е ясна, Мамаситке.
А преценката ми е по-реалистична от монотонното ти каканижене за т.нар. възрастни майки.

# 3 617
Млада съм и глупава, не разбирам. От кърменето ми изтича мозъка освен това, пък и хормони...

# 3 618
Голям смях....Мамасита, ако не друго, поне ме накара да се посмея сутринта.

# 3 619

Е, как защо  Joy Защото се притесняваме какво ще е обществото след време hahaha

Какво, общество от индивиди - деца на разведени  или възрастни родители,  такова.

# 3 620
Между другото това за бабите си е фактор /да кажа аз, ако някой седи със списък с + и - и си води бележки/. Колкото повече годините напредват, толкова повече се увеличава възможността баба, която да помага просто да липсва. Така, че трябва да има готовност родителите да си гледат сами децата, без патерици оттук и оттам. Те пък предполагам на 30-40 вече си я имат тази готовност /предполагам, не обобщавам - да не скочи пак някой/.

# 3 621
  Е да, ама ако дядото и бабата още не са пенсионери, не става. На всичките млади майчета около мене родителите им още работят.

Мойто чадо се пъчи с две баби на разположение. Обаче пък дядовци няма, за жалост.

# 3 622
  • София
Ейцццц много си модерна Мамасита, ехографи, джиджи- биджи, напред си с терминологията Grinning добре, че си тук да светнеш за престарелите!
Амниото.  Възрастта сама по себе си не е предпоставка за амнио. Аз не съм правила. Това е ? На лично решение.

# 3 623
Не знаех, че амниото е задължително  newsm78...аз не съм правила. Наблюдаващите ме лекари , базирано на резултатите ми, решиха, че нямам нужда от такова. Не знам как е в България, но тук ( поне аз доколкото знам) се препоръчва ако показателите са над определена граница.

# 3 624
Разбира се, че амниото е по желание.Никъде не съм писала, че е задължително, просто споделих какви изследвания правих аз.Амниото го направих по съвет на гинеколога ми  Peace

# 3 625

Колкото до "личната работа"- някой ден децата ни ще живеят в общество и всяко ще си носи последиците от гледането. Така че може би съм загрижена какви деца и защо се раждат. Интересно ми е какви хора ще станат с цялото това глезене, с това, че са били център на вселената.

Защо някой ден - те и в момента живеят в общество. Разбирам, че си загрижена, но реакциите на форумната аудитория някак сочат, че хората не искат да си загрижена за децата им.

# 3 626
Мамасита, коя си ти бе , че да определяш кое трябва и кое не ooooh!
Яд ме е, че такива като теб раждат, честно ooooh!
дай Боже всяка жена да си има дете- ако ще и на 80 да е Naughty

# 3 627
  • на 4-ия етаж до асансьора
Панаирът е станал невероятен!  ooooh!
Инересно ми е, част от потребителките /които ми налагат собственото си и непоискано мнение/ дават ли си сметка, че тази тема я четат и чувствителни хора с репродуктивни проблеми.Не им стигат и другите ядове та сега и комплекси им насадете!
На мен лично не ми пука какви ги плещите!Ще ми накривите перото на шапката май!Не ви го пожелавам и дано вашите дъщери да не се окажат на 40 години с първо раждане!Защото тогава друга песен ще запеете...
Специално за "плюещата змии и гущери компания ще река... Уважаеми Другарки първият ми пост в тази тема беше , че може да е късно, но ще го направя /това, вместо тривиалното "запис да ви следя"-примерно/.Не съм ви искала мнението и то никак, ама никак не е важно за мен.Не си спомням обаче и да съм призовавала "40 годишни от всички страни - обединете се, напънете се и да раждаме!!!" Просто изложих личната си гледна точка.Много сте зле,често!!! Хал хабер си нямам,кой ви рече, че имате право да бъдете хорски съдници! hahaha

# 3 628
Между другото това за бабите си е фактор /да кажа аз, ако някой седи със списък с + и - и си води бележки/. Колкото повече годините напредват, толкова повече се увеличава възможността баба, която да помага просто да липсва. Така, че трябва да има готовност родителите да си гледат сами децата, без патерици оттук и оттам. Те пък предполагам на 30-40 вече си я имат тази готовност /предполагам, не обобщавам - да не скочи пак някой/.
Тук дружно заявиха,че децата нужда от баби и дядовци нямали.Никакво водене дори и за ваканциите - какъв е този комунистически метод.
И на 18 - успели - неуспели..вън от вкъщи,защото така трябвало,каква подкрепа и на по-късна възраст Crossing Arms

# 3 629
Всъщност Мамасита не е млада майка, защо я причислявате към тях? Младите майки са в диапазона 18-25. И между другото познавам доста отговорни родители, родили на тази възраст. Не бих генерализирала в тази посока. Жена на 26 не е млада майка, а майка на средна детеродна възраст.
Аз на друго се дивя. В една съседна тема едно момиче се оплака, че е на 26, иска вече дете, пък партньорът й се дърпа. И там няколко умни глави му набиха канчето на момичето, че е младо още и какво толкова е приритало за дете.
Тук пък една жена споделя, че иска да има второ детенце, но е на 40 и форумните гурута се изказаха компетентно, че вече е късно.
Защо противниците на късното раждане се чувстват длъжни да повтарят едно и също? Ми споделете мнение, напишете какви според вас са рисковете веднъж, и толкова. Защо трябва да се стига до лични нападки, които винаги са грозни?

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 18:35 от Ана2

Общи условия

Активация на акаунт