Късно ли е да родиш на 40?

• 172 229
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 675
Мисля, че децата изискват усет и инстинкт, а не анализ и разум, но това е само мое мнение. С анализ, но без усет нещата стават катастрофални. А по-възрастните са склонни да разчитат на интелекта, не на инстинкта. Вече споменах за идеята за децата като рационален проект.

Искам да ми покажеш изследване където е дадена зависимостта мейду инстинкт, усет и възраст.
Между другото забелязаш ли, че си противоречиш.
Бабата и дядото се навъртат около детето и общо взето не търчат с него. Когато мога, тичам аз. Баба и дядо гледат по друг начин, с по-малко енергия, разбира се. Абе защо трябва да обяснявам очевидни неща?
Разбирам, всеки говори от собствената си камбанария, щото моите родители тичат и скачат с детето ми.... но явно е генетично, моите са си ок, твоите са изморени.
Едно време наблюдавах познати жени. Имаше няколко бездетни- имаха чисти и интересни домове, с екзотични предмети. Някои бяха строги възрастни майки, с по едно хипер-социализирано детенце, мамин послушко. Други си бяха обикновени, като моята. Не е нужно някой да ми е разказвал. Като всяко дете, бях наблюдателна и можех да свържа точките в картинка.
Уфф не попадам в модела ти, не попадам в категорията описана от теб.
Lеxie, детето винаги е егоистичен акт, не само при 40 годишните. А грешка, не винаги има хора следващи др модел, с първия срешнат мъж, които им е обърнал внимание, а след това с поредния "льохман"....Чудя се как си лягаш с поредния льохман, ако си малко уважаващ се човек няма да го правиш.

# 3 676
Не е нужно да се обиждаме, мисля. Кой е льохман, и кой-не, не знаем.
Въртят се едни и същи приказки. Става безпредметно писането. И четенето.

# 3 677
  • София
То е така последните 200 страници.
Само дето незаслужена обида потребителката не е получавала, само отговори на профанските й изказвания.

# 3 678
Не е нужно да се обиждаме, мисля. Кой е льохман, и кой-не, не знаем.
Моля, моля, цитата е от нейно мнение. Ако се чувства обидена, да се сърди на себе си. На мен не ми го побира ума как можеш да наречешмъжа (или който и да е) до себе си така. Това говори не само какво уважение имаш към него, но и какво имаш към себе си.

# 3 679
  • най-шареното място
Чета темата най-вече от любопитство на какво е способна една жена спремо друга. Че и много спрямо много даже...

Ако иска и може - да ражда. Особено ако ще се грижи за детето.

Мамасита е родила два пъти в добра от биологична и статистическа гледна точка към момента. За планиране на децата е и не се е сблъскала с проблеми в добиването на рожба. Нормално е да изкаже собствено мнение в тази посока.

Аз лично я разбирам защо така мисли. Как всичко е преди детето до една възраст пък после почва борба със зъби и нокти. Да, знам, че не винаги е така, но когато е наистина изглежда ... както изглежда.

Права е и за вторачването. Имам приятелка, на която не знам как да помогна да се отърси от взирането, което не помага. Мисля си, че това ще е успешна крачка за нея, но тя трябва да стигне до нагласата сама. А е трудно защото контролът ни е все по-първосигнален избор - контрацепция, гонене на овулация, асиситирана репродукция... и мноого нерви за жената, която мечтае за бебче.

И за усета съм съгласна, защото анализите са си такива, но мъдростта е усет и попиване от предни поколения. А тя е най-ценна. Късмет е ако си могъл да попиеш поне малко.

За това, че по-младите си слушат инстинкта повече ме губиш обаче, Мамасита. И аз се дразня от прокламиране на праведния начин и правия подход и съм склонна да приема, че след една възраст щастието е по-вероятно да прелее в пропаганда. Обаче и големи недомилици и незрялост /тотална / виждам в 20 и малко, че и почти 30 годишни... дами... И със съжаление си мисля, че е от времето и може би ще узрят по-късничко, не ми се мисли за изобщо... На 28 още е рано за дете... още ми се живее, трупам опит, пари, кариера... познато нали? Но и често безотговорно и удобно уреден живот. Майчинството си е школа.

# 3 680
Темата се нарича - Късно ли е да родиш на 40. Авторката вече има едно дете и очаква мнения на  родили на възраст 40+. Не става въпрос за хора с репродуктивни проблеми, които странно наскачаха и неразбираемо (за мен),  в някакъв агресивен вариант на - ти ли ще ми кажеш кога... Ми никой на никого нищо не иска да казва, просто такава е темата. Също наскачаха жени, които  са родили преди тази възраст, не знам защо решиха,  че са късни "първескини" - освен  малоумни акушерки, в тази тема никой не ги е нарекъл така и Явно, темата не е точно  за тях, че да се врътват обидено. Какво нападнахте мамасита...(то да беше само нея), ами всеки, който нещо мисли и казва по темата,различно от припяването - не е късно,не е късно... То вече човек да  го е страх да си каже мнението, да не би някой  непознат да се засегне! Чудя се на търпението на мамасита да се обяснява на всеки, който истерично приема написаните думи,като удар по нещо тяхно, лично си. Ваше си е, момичета,никой не ви напада - сами си правите изборите и разборите, ако имате проблем с тях, пак си е ваша работа -  тук само си  говорим - във форум и по тема!

# 3 681
Оххххххх, хайде нещо за разведряване. Родих сина си на 22, а дъщеря си на 36. Един ден, когато малкото  диване беше на около годинка, строих напетия младеж да изведе сестричето с количката, че аз да свърша малко работа у дома. Клетият се нави, ама след известно време се върна и се хили като тиква. Срешнал го един дядо и го питал:" А бе, момче, ти имаш ли 18 години?" Синковецът отговорил:" Не, на 15 съм." "Е, какво е това бебе?"-втрещил се дядото. "Ми, на майка ми."-затапил го младежът. И едва тогава клетият дядо осъзнал, че нещото с прясно набол мустак насреща му е батко, а не татко.

# 3 682
Какво нападнахте мамасита...(то да беше само нея), ами всеки, който нещо мисли и казва по темата,различно от припяването - не е късно,не е късно... То вече човек да  го е страх да си каже мнението, да не би някой  непознат да се засегне! Чудя се на търпението на мамасита да се обяснява на всеки, който истерично приема написаните думи,като удар по нещо тяхно, лично си. Ваше си е, момичета,никой не ви напада - сами си правите изборите и разборите, ако имате проблем с тях, пак си е ваша работа -  тук само си  говорим - във форум и по тема!

Ами аз си казах мнението, че бих предпочела да съм родила на по-ранна възраст, ама на, случи ми се да родя по-късно. Казвайте си мнението колкото си искате, само не обиждайте и не говорете глупости! Типично ССФ черта е да се правят грозни квалификации. Наистина грозни квалификации! Не е просто да си говорим. Ако само си говорехме нямаше да има такива реакции. Или ти си прекалено дебелокожа и не разбираш колко обидни думи се изписаха тук!

# 3 683
Реших да питам майка си, която ме е родила на 37, какво мисли по въпроса за раждането на 40. Каза следното: "Между 30 и 40 наистина не чувстваш особена разлика в кондицията. Обаче след това ставаш на 50, а детето ти е още малко. Истината е, че егоизмът е водещ във взимането на такова решение. Всеки гледа собствените си желания, а не мисли реално за детето."

Подписвам се с две ръце под това мнение. newsm10 newsm10 newsm10

# 3 684
Реших да питам майка си, която ме е родила на 37, какво мисли по въпроса за раждането на 40. Каза следното: "Между 30 и 40 наистина не чувстваш особена разлика в кондицията. Обаче след това ставаш на 50, а детето ти е още малко. Истината е, че егоизмът е водещ във взимането на такова решение. Всеки гледа собствените си желания, а не мисли реално за детето."

Подписвам се с две ръце под това мнение. newsm10 newsm10 newsm10
Родих на 19,22  на 37 и сега на 43....разликата е голяма ...големите ми деца леко ревнуват за малките , защото сега знам,че за детенце е по-важно времето с него, близостта..докато си млад нагаждаш на физическата нужда на отрока...след години осъзнаваш, че моционалната връзка е  истината..за мен всяка възраст има своя преоритет... не мога да се съглася ,че на 50 ще съм супер  немощна да си гледам добре детето...все пак до 65 би трябвало и да работя... освен това на тези години имаш вече нещо изградено като материално състояние и кареиера и е възможно да даваш повече на детето без да се разтягаш като ластик между амбициите си и него.

# 3 685
  • София
Днес имам рожден ден-не пиша това за да ми честитите, преди 39 години майка ми-тогава на 40 почти ме е родила.Тази сутрин я попитах как се е чувствала на тези години, тя каза така: родих те за 15 мин, супер лесно,беше седалищно и за секунди се обърна, попитах -а после, как беше,когато стана към 50,а аз бях все още малко дете-тя каза-бях толкова щстлива, не ми тежеше хич, усетих умора,когато станах на 60. Лекси снощи написа какво е казала нейната майка, аз от своя страна реших да попитам своята, не се бях сещала да го направя.  bouquet
Слънчев ден на всички!

# 3 686
По тая логика,  че всеки гледа собствените си желания, а не гледа да е добре за детето,  мисля, че не просто трябва да раждаме млади. Трябва да сме достатъчно добре материално, че никога да не го лишим това дете - половината български народ с деца живее мизерно; не трябва да има разводи и самотни майки, за да не лишим детето от здраво семейство - това при някои хора няма как да стане обаче. Само до възрастта,  ако се изчерпваше мисленето за доброто на детето,  не знам,  щях да се чувствам добре,  че съм мислила.
Аз лично напускам темата,  Мамасита да продължи да си пее своята песен и чат-пат да се включи някой да пита защо дразни другите, тя само си говори. Важно е човек да има мярка, нужна е и малко способност да разбереш и другия човек. Аз разбирам и тя защо обожава да се изявява в тая тема, разбирам и гледната точка "късно на 40", разбирам и защо жените раждат на 40. Не е нужно да одобриш нещо, за да го разбереш, просто понякога е хубаво да си толерантен към житейските ситуации на другите,  едва ли знаеш какво може на теб да ти дойде до главата.

# 3 687
Днес имам рожден ден-не пиша това за да ми честитите, преди 39 години майка ми-тогава на 40 почти ме е родила.Тази сутрин я попитах как се е чувствала на тези години, тя каза така: родих те за 15 мин, супер лесно,беше седалищно и за секунди се обърна, попитах -а после, как беше,когато стана към 50,а аз бях все още малко дете-тя каза-бях толкова щстлива, не ми тежеше хич, усетих умора,когато станах на 60. Лекси снощи написа какво е казала нейната майка, аз от своя страна реших да попитам своята, не се бях сещала да го направя.  bouquet
Слънчев ден на всички!
Честит рожден ден.
Твоят пример е това,което чака повечето хора в тази тема май.
На мен би ми било изключително тъжно моите деца да са на по годинка,а майка ми на 80..

# 3 688
Mamacita Bandida ако не е тайна , защо реши че ще ставам самотна майка при наличието на съпруг?А къде пък си видяла, че ще правя донорска инсеминация хептен незнам!  Shocked
За обувките съм сигурна, че не си ми ги носила /независимо от колебанията ти дали си или не си/.
Колкото до останалото...аман от акъл на килограм!  ooooh!
Относно завистта...не мила, не ти завиждам!Не виждам за какво...
Tи четеш ли и осмисляш ли прочетеното? Кой говори за тебе?

Точно такъв тип като тебе - отчаяно бореща се за дете и приемаща всяка дума лично, са много по-противни от Мамасита например. Тя  е груба но има и верни неща в постовете й.
От постовете ти лъха отчаяние, агресия и злоба. Дано се промениш към добро когато се сдобиеш с дете.

Mamacita Bandida ако не е тайна , защо реши че ще ставам самотна майка при наличието на съпруг?А къде пък си видяла, че ще правя донорска инсеминация хептен незнам!  Shocked
За обувките съм сигурна, че не си ми ги носила /независимо от колебанията ти дали си или не си/.
Колкото до останалото...аман от акъл на килограм!  ooooh!
Относно завистта...не мила, не ти завиждам!Не виждам за какво...
Е добре де...от лентичката ти виждам,че си женена от 5 години.Предполага се,че не сте се запознали на сватбата - тоест още 2-3 години..
Защо чак на 40 ти е припарило да раждаш?Или кариерата,кариерата или ''твърде млада съм за деца''.
Пък после се обиждате,като Ви се каже,че за всяко нещо си има време,а не когато се сетиш...и да чакаш един влак,който може вече и да е спрян по тази линия...
Това просто надминава всички граници. Думи нямам!
"Нагла малка овца" стават ли?
Аз като още една "нагла малка овца" не разбрах защо нападнахте Тарталете?
И аз бих попитала болднатото.

# 3 689
  • София
Абе опреш ли до медицината си е късно отвсякъде!

Общи условия

Активация на акаунт