Късно ли е да родиш на 40?

• 172 223
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 690
  • София
Днес имам рожден ден-не пиша това за да ми честитите, преди 39 години майка ми-тогава на 40 почти ме е родила.Тази сутрин я попитах как се е чувствала на тези години, тя каза така: родих те за 15 мин, супер лесно,беше седалищно и за секунди се обърна, попитах -а после, как беше,когато стана към 50,а аз бях все още малко дете-тя каза-бях толкова щстлива, не ми тежеше хич, усетих умора,когато станах на 60. Лекси снощи написа какво е казала нейната майка, аз от своя страна реших да попитам своята, не се бях сещала да го направя.  bouquet
Слънчев ден на всички!
Честит рожден ден.
Твоят пример е това,което чака повечето хора в тази тема май.
На мен би ми било изключително тъжно моите деца да са на по годинка,а майка ми на 80..
Е на мен не ми е тъжно! Имам деца, имам и майка! Годините не са гаранция,ти ако родиш на 25 няма гаранция,че детето ти ще има баба! Winkстранна птица си-да тъгуваш,когато са живи хората Naughty

# 3 691
Днес имам рожден ден-не пиша това за да ми честитите, преди 39 години майка ми-тогава на 40 почти ме е родила.Тази сутрин я попитах как се е чувствала на тези години, тя каза така: родих те за 15 мин, супер лесно,беше седалищно и за секунди се обърна, попитах -а после, как беше,когато стана към 50,а аз бях все още малко дете-тя каза-бях толкова щстлива, не ми тежеше хич, усетих умора,когато станах на 60. Лекси снощи написа какво е казала нейната майка, аз от своя страна реших да попитам своята, не се бях сещала да го направя.  bouquet
Слънчев ден на всички!
Честит рожден ден.
Твоят пример е това,което чака повечето хора в тази тема май.
На мен би ми било изключително тъжно моите деца да са на по годинка,а майка ми на 80..
Е на мен не ми е тъжно! Имам деца, имам и майка! Годините не са гаранция,ти ако родиш на 25 няма гаранция,че детето ти ще има баба! Wink
Разбира се,но ако родиш на 25-30 и нямат баба ще е някаква нещастна случайност...Докато ако ти родиш на близо 40 и майка ти също...ще е отново щастлива случайност,и то за не много дълго.
Все пак си има природни закони,колкото и да ги отричате.

# 3 692
  • София
Много добре го знам.
Свеки е родила късно. Много я обичах, много ми помагаше. И вече я няма.
Имам късмет, че майка ми ни е родила около 20те си години.

Друго - в момента съм почти на 40, с две деца, лято е и изнемогвам!
Има жестоки моменти, като онзи ден, в които годините си казват тежката дума.
Мисля че на 30 тези неща нямаше да ги има.

# 3 693
Доизчетох темата. Защо толкова злоба (това не вярвах, че и аз ще го напиша)? Всеки скача - родилите късно, неродилите, спорове за и против осиновяването ...
Личните избори и личните грешки са нещо лично и акъла на килограм който се лее тук е ненужен.

Магнет, жива и здрава да си! И чакаме номер 3. преди 43.  Peace

# 3 694
Преди 100 страници писах, че "енергия" не е да тичаш и да скачаш.

Енергия е да имаш биологичен резерв. В тоя смисъл на 31 години имам "енергия" догодина още да родя още едно. На 40 и нагоре, дори да скачаш на батут, резервът е доста по-малък. Енергия не е да се хилиш и да играеш, а да не ти личи, че примерно три години не си спала една пълна нощ. Пък ако ще на площадката само да гледаш детето отегчено, докато си играе само (вместо да кръжиш над него като хеликоптер).

L'Argent, при мен разликата е, че не изнемогвам, имам си винаги едни резервни 30% енергия в батерията. Но не я хабя ей така за скачане и тичане. Стои си, за всеки случай, за критични ситуации.

Иначе съм сигурна, че ССФ на мое място би се справила с всичките ми задачи с триста пъти по-голяма лекота, и то след като е родила на 40 (дори и секцио). Тоест: да роди, да скача и тича с баткото; в деветия месец да организира ремонт, а след раждането и да се пренесе в нов апартамент, който, разбира се, е дизайнерски и с кухня за 10-15 хил. лева (без уредите). А, и да кърми, разбира се.

Житейски принцип: не е хубаво и децата ти, и родителите ти да са с памперси по едно и също време.

# 3 695
  • София

Житейски принцип: не е хубаво и децата ти, и родителите ти да са с памперси по едно и също време.

Принципно да,но никой в темата не се е похвалил с подобно. Моята майка също не ползва памперси,хахахаха #Silly

# 3 696
Все пак си има природни закони,колкото и да ги отричате.
Точно природните закони ми позволиха да забременея в по-късна възраст, в по-ранни години ме спираха. Може би са чакали да си пречупя егоизма и безотговорността. Grinning

# 3 697
  • Blondeville
Темата много отдавна прескочи градивното споделяне на мнения и се превърна в набиване на канчета с постове тип "Аз съм права, всички вие бъркате".

Някои изказвания бяха откровено грозни. Грозно е да се пита някого защо сега се е сетил да иска деца, човек, чиято история не знаеш и не познаваш, защото може да бръкнеш в дълбока рана. Изобщо има много начини да си кажеш мнението тактично, без излишна грубост. Може и да имаше някакви истини сред множеството излияния, но те бяха поднесени грубо и нетолерантно. Мисля, че всеки може да си изрази мнението без да звучи назидателно. Аз също бих предпочела да родя по-рано, детето/децата ми да се радва дълго време на баби и дядовци, обаче не винаги нещата стават както ги искаме първоначално, значи ли това, че не трябва да станат изобщо?

Аз мноооого страници назад бях писала, че всеки има право да направи своя избор, кога, дали и как да има деца. Много тъпо е да си родиш бебе само защото сега ти било точно времето и Пена съседката вече те пита кога ще се оплодиш, вместо да го направиш тогава, когато се чувствате готови за това с половинката и истински го усещате. Този момент при някого може да е на 20, при друг на 35. И какво значи това, че някои много късно раждат, защото все не намирали подходящи мъже?! Е как човек може да контролира кога да срещне, да се влюби, да намери взаимност и да изгради дом с някого и да почувства желание да създаде живот с него? Ама сигурно защото на някоя потребителка й се е случило по-рано и край, всичко друго е непремливо като опция.
Значи ли, че трябва да се ражда от първия срещнат ако до определена вързаст не са ти се получили както ги искаш връзките, само защото "ти е време"? Аз вярвам, че родителството трябва да се почувства като вътрешно желание и готовност, а не като изпълняване на норматив. Peace

Започнаха обобщения, че по-късно родилите са злобни, кариеристки, егоистки и т.н., а ако имат и репродуктивни проблеми, не трябва да се пънат много и да се примирят с волята на съдбата. Ами...обидно е така да се обобщава. Обидно е, когато вече имаш собствени деца да заявиш на тези които все още опитват просто да се примирят и откажат.

# 3 698
 Защо мислите , че родителите трябва да чакат на полусъединител когато вие имате нужда някой да ви гледа децата ? Няма такъв егоизъм по света ...Щом си решил да имаш семейство,деца ,в зимаш си ангажиментите под ръка и се оправяш!

# 3 699
Защо мислите , че родителите трябва да чакат на полусъединител когато вие имате нужда някой да ви гледа децата ? Няма такъв егоизъм по света ...Щом си решил да имаш семейство,деца ,в зимаш си ангажиментите под ръка и се оправяш!

Разбира се, няма друга причина на света човек да желае родителите му да са живи и здрави, освен за да му гледат децата.

# 3 700
Поведенчески проблеми след 40, това ме уби  Joy hahaha

# 3 701
Магнет, бъди жива и здрава  bouquet

# 3 702
  • София
Оф, разбрахме де, Мамасита, няма нужда да се обясняваш десет страници.
Всяка трийсетгодшна си тръсва първото дете на баба му и това, ако има резерв от енергия. Sunglasses

Само ти деца раждаш и ремонти правиш, та чакат да им обясниш как е.

# 3 703

Разбира се, няма друга причина на света човек да желае родителите му да са живи и здрави, освен за да му гледат децата.
Лекси,тук се смята,че родителите са нужни до 18 години на детето.После всеки се оправя и нямали нужда от родителите по никакви параграфи.
А родилите в средната нормална детеродна възраст искат от родителите си да ги носят на гръб,да им гледат децата,а те са без образование и кариера.

# 3 704
  • Най-красивата страна
След като вече имам едно дете,  не бих родила второ на 40.
Ако нямахме деца, щяхме да си осиновим.

Общи условия

Активация на акаунт