Късно ли е да родиш на 40?

• 171 864
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 855
Да чакаш достигане на възраст, имотно състояние или доход си е губене на време.
Но за някои хора е важно.
Е как без доход гледаш дете... това дете все пак яде, има др потребности...за тях се искат доходи. Когато човек реши да създава дете/респективно той трябва да поеме отговорност.

Чакай, първия мъж АЗ го напуснах. И да, бях предвидила, че може да стане и така. Що мислите, че мен са ме оставили?
Е защо го остави, нали твърдиш, че детето изпълва връзката...как при теб не я изпълни.

# 3 856
  • Blondeville
Грешката е, че сте чакали години и връзката се е изчерпала. И сега ако чаках с години, едва ли щеше да ми е много гот с този мъж- накрая щеше да е вески по пътя си. Но с едно ново дете има какво да обогатява връзката. Не е същото като да "планираш".

Или както казва Йода- правиш или не правиш, няма такова нещо като да се опитваш.
Чакахме, защото той беше на 21, а аз на 24, за мен на тази възраст е рано.  Просто връзката ни наистина се изчерпа за 4 години и колкото и да ни съвпадаха плановете, когато вече не чувствам любов и щастие няма смисъл. Едно дете нямаше да ни върне това, което е изгубено. Аз наистина вярвам, че детето е логично продължение на една пълноценна връзка, плод на желание и готовност. Не бих могла да направя компромис с това.

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 19:13 от blondie_anna

# 3 857
  • най-шареното място
Да чакаш достигане на възраст, имотно състояние или доход си е губене на време.
Но за някои хора е важно.
Е как без доход гледаш дете... това дете все пак яде, има др потребности...за тях се искат доходи. Когато човек реши да създава дете/респективно той трябва да поеме отговорност.

Писах по-назад, желанието за свръхконтрол не ми е на сърце.
Пари за живот - да, пари за университет преди зачеването му - не.
Едно дете има малко разходи като бебе.
Растат после, но и се печелят.
Има и гледани с пари и без сърце деца. Не му казвам поемане на отговорност.

# 3 858
  • София
Тарталета какво си ме цитирала пак?! Като съм написала, че не съм мислила на 23 за мъж и деца НЕ значи, че не съм имала сериозен приятел, има се предвид мъж и ДЕЦА е равно на семейство ;такова нещо не съм писала- че не съм имала сeриозен приятел, а аз не съм и имала мимолетни връзки. И преди ТУК в темата съм писала, че имах сериозна връзка 10 г без брак и деца, тя започна когато бях на 17 и приключи на 27, а той даже и почина.

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 19:49 от magnet_for_happiness

# 3 859

Чакай, първия мъж АЗ го напуснах. И да, бях предвидила, че може да стане и така. Що мислите, че мен са ме оставили?
Е защо го остави, нали твърдиш, че детето изпълва връзката...как при теб не я изпълни.

Едното не изключва другото. Изпълва, да. Но в крайна сметка недостатъчно. То е само един елемент.

# 3 860

Едното не изключва другото. Изпълва, да. Но в крайна сметка недостатъчно. То е само един елемент.
Е все пак стигнахме до извода че не е достатъчно. Имаме напредък, ако естественно в следващия си пост не се опровергаеш наново.

# 3 861
  • София
Оф, яко прозорлива Мамаситка. Естествено 5 години след началото на кризата се оказало, че нашта приятелка била светната по въпроса дори 2 години преди това. Sunglasses
Както си знаела, че ще се развежда при свършен факт.
А! И четохме дълго и напоително за плановете и за дете преди не знам си каква възраст, пък тя била бременна.
Не съм виждала досега някой да се опива толкова от собствените си простотии. hahaha
Освен врачката на Берлускони. На акъл го докарва почти колкото нея, вече така ще си я представям.

# 3 862
Но със сигурност не е достатъчно да има петгодишно гаджосване със забавления и клубове по интереси.

Елица, бачках като финансов репортер, присъствах лично на обявяването на първата подпомагаща мярка на ЕЦБ още през 2007. Както виждаш, винаги съм подготвена.

# 3 863
  • София
Аха, кръгът Мамаситка, Тарталетка и врачката на Берлускони  Laughing

# 3 864
Тарталета какво си ме цитирала пак?! Като съм написала, че не съм мислила на 23 за мъж и деца НЕ значи, че не съм имала сериозен приятел, има се предвид мъж и ДЕЦА е равно на семейство ;такова нещо не съм писала- че не съм имала свриозен приятел, а аз не съм и имала мимолетни връзки. И преди ТУК в темата съм писала, че имах сериозна връзка 10 г без брак и деца, тя започна когато бях на 17 и приключи на 27, а той даже и почина.
Тогава защо ме съдиш?Аз имам сериозна връзка и изграждаме бъдеще заедно и за двама ни е ясно ,че искаме деца заедно.И не е само говорене - знам как говорят мъжете,които им е само да те вържат.След няколко години заедно,започват да се усещат тези неща...да се промъкват в разговорите и възрастните,които смигват и питат за кога е - наблюдаваш мъжът как реагира,когато е неподготвен и пред други хора..Много неща са..
Изчерпване на връзката е когато няма нови предизвикателства за преодоляване заедно..Когато пътищата са тръгнали да се разделят - двамата искат различни неща..ами разбира се,че ще се изчерпи..

# 3 865
  • София
Не превъртай,кой те съди,хахахах! Я покажи къде съм те осъдила,за това,че имаш сериозна връзка?!!!!!!!
По-полека с изразните средства!Не знам какво общо намери с мен и моята връзка! Къде ме завря в изчерпване на връзки-аз въобще не съм коментирала нещо подобно, вземи се концентрирай и спри да цитираш мнения на хората и да говориш за нещо коренно различно. Stop

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 20:38 от magnet_for_happiness

# 3 866
  • Blondeville
Тарталета какво си ме цитирала пак?! Като съм написала, че не съм мислила на 23 за мъж и деца НЕ значи, че не съм имала сериозен приятел, има се предвид мъж и ДЕЦА е равно на семейство ;такова нещо не съм писала- че не съм имала свриозен приятел, а аз не съм и имала мимолетни връзки. И преди ТУК в темата съм писала, че имах сериозна връзка 10 г без брак и деца, тя започна когато бях на 17 и приключи на 27, а той даже и почина.
Тогава защо ме съдиш?Аз имам сериозна връзка и изграждаме бъдеще заедно и за двама ни е ясно ,че искаме деца заедно.И не е само говорене - знам как говорят мъжете,които им е само да те вържат.След няколко години заедно,започват да се усещат тези неща...да се промъкват в разговорите и възрастните,които смигват и питат за кога е - наблюдаваш мъжът как реагира,когато е неподготвен и пред други хора..Много неща са..
Изчерпване на връзката е когато няма нови предизвикателства за преодоляване заедно..Когато пътищата са тръгнали да се разделят - двамата искат различни неща..ами разбира се,че ще се изчерпи..

Добре, де, на 23 години с колко мъже сте говорили за евентуални общи деца? Знаеш ли, звучиш точно толкова убедена в плановете, които имаш с половинката си, колкото и аз бях с бившия. Искахме деца, избрали бяхме имена даже, на какви спортове ще ги запишем, имахме идентични виждания за ценностите, в които искаме да ги възпитаваме и т.н. И бяхме убедени в желанията си. Искахме едни и същи неща от живота, но въпреки това изстинах към него, чувствах, че сме се изчерпали. Общите планове не могат да бъдат гаранция. И начина по който си го заявила това болднатото - пак звучиш някак категорично, че едва ли не, ако е казвал мъжът, че иска деца, а до това така и не се е стигнало, значи не е бил искрен Stop

Писах вече, че детето е логичното продължение на една пълноценна връзка, плод е на любов и взаимно осъзнато решение и желание. Ако нещо във връзката липсва, тогава правенето на дете само заради годините или що-годе подходящостта на партньора за мен не е правилно решение.

Двама души могат да имат много планове, но да изстинат един към друг, колкото и предизвикателства да преодоляват заедно. Могат и да се срещнат и без грам да плануват да си направят бебе. Може да има много сценарии, всеки се надява на най-близкия спрямо плановете му, но за съжаление не живеем в идеална вселена с подвластни нам събития  Peace

# 3 867
да се промъкват в разговорите и възрастните,които смигват и питат за кога е -

Това звучи все едно бабите са те питали  newsm78

# 3 868
да се промъкват в разговорите и възрастните,които смигват и питат за кога е -

Това звучи все едно бабите са те питали  newsm78

Питат ме...Което е странно защото и двете са родили на по 28.Както искам и аз.Интересното е,че дори с разваления си български,половинката ми обяснява,че най-рано след 5 години можем да се замислим за това.
Иначе съм съгласна,че никога не знаеш как ще се получи...но примерно личен пример на хора,които се женят 3 месеца след запознаството си заради бременност и са заедно и щастливи 24 години по-късно..
Но който има план,се стреми да си го изпълни по възможно най-близкия вариант до първоначалната идея.

# 3 869
  • София
Интересното е,че дори с разваления си български,половинката ми обяснява,че най-рано след 5 години можем да се замислим за това.

Това не звучи сериозно/съжалявам да го напиша,защото е видно,че си момиче,което твърдо иска дете от въпросния и вярва в него.../, след 5г... значи изчакваш/те..утре да не се чудиш защо си възрастна първескиня...и "да се замислим",не означава- искам!

Общи условия

Активация на акаунт