Късно ли е да родиш на 40?

• 171 674
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 930
  • София

Еми...30..максимум 31 е добре.
Хахха,дано не се появят репродуктивни проблеми,че то не пита Wink а ако се хванат от рано,може по-навреме да се успее..евентуално Laughing

# 3 931

За тези с кариерата и академичните успехи: А как знаете предварително, че няма да имате проблем с кариерата и ученето? И при тия работи има карък, невезение, прегаряне, случайности...

А каква е причината човек, който заявява евентуално намерение да извърви този път, да задава подобен въпрос?

Просто защото го зададохте по отношение на създаването на семейство и раждането на деца. Откъде знаете дали ще срещнете подходящия дипломен ръководител? А ако не може лесно да си напишете доктората?

Просто за да дам пример, че не само семейството и децата са "случайност", докато другото е лесно предопределимо и едва ли не гарантирано.

# 3 932
Според китайците "енергията" е главно сексуална. Ако може да раждаш, имаш много енергия. А щом си стигнала до шест опита ин витро, ако ще да имаш плочки като във филма 300, пак нещата не са баш наред.

Бих казала, че външния вид доста често лъже. Истинският запас от "енергия" не се вижда с просто око.

За истинския запас съм съгласна, даже според мен за деца освен физическа енергия, трябва и психическа издръжливост. Но не смятам, че ако можеш да раждаш имаш енергия, напротив, ако си много сексуална, не значи, че си и много плодородна. Желанието при жените се влияе от андрогени и естрогени, а ако отделяш твърде много тестостерон е по-вероятно да си увредиш репродуктивната система.

А колкото до увреждането на яйцеклетките с възрастта, има си криопрезервация за тези, които искат да са сигурни в качеството на гените си.

# 3 933
Просто защото го зададохте по отношение на създаването на семейство и раждането на деца. Откъде знаете дали ще срещнете подходящия дипломен ръководител? А ако не може лесно да си напишете доктората?

Просто за да дам пример, че не само семейството и децата са "случайност", докато другото е лесно предопределимо и едва ли не гарантирано.
юиСмяна на мнението ли виждам  newsm78 Това със срещата на подходящия не го ли отричаше, или както ти е изгодно.

# 3 934

Хахха,дано не се появят репродуктивни проблеми,че то не пита Wink а ако се хванат от рано,може по-навреме да се успее..евентуално Laughing
Това на всички,които са решили да имат по-рано деца от теб ли го пожелаваш?С мисълта ''Не съм се толкова прецакала,младите пък ще са болни''?
Или само на тези,които не ти ръкопляскат и не казват ''Браво,браво!Точно така,най-хубавата възраст за раждане е близо до 40 и след това''?

# 3 935
Набива ми се в очите пак този израз: "да срещна подходящия партньор".

Моля ви се, мъжете не се засрещат случайно. Просто докато жената е млада и привлекателна, следва да култивира в себе си неустоими за мъжете качества. След това тя не просто среща мъжете, а ги привлича. От една прилична бройка привлечени мъже отхвърля неподходящите. По този начин е по-вероятно да "срещне" подходящ.

Имам тънкото усещане, че несрещащите мъже просто са непривлекателни, но не просто физически непривлекателни. Не са култивирали ония качества, които гарантират, че жената ще е заобиколена от мъже поне едни 15 години, и то доста от мъжете ще са с високи качества за потенциални съпрузи и бащи.

А неустоимото качество е жената да е едно малко приятно слънчице, сладка за общуване. Ако щете- леко детинска. Но не и кисела и намусена, с високомерен вид. По този начин е невероятно лесно да привлечеш вниманието на мъже, дори ако в компанията има невероятни красавици. Красиви, ама кисели. Аз съм доста обикновена на вид, граничеща с леко грозна. Обаче ако щете вярвайте, но хората спонтанно ми викат "слънчице" и "сладурка".

И друго нещо: при външния вид повечето мъже ги интересува дали задник, талия и цици изглеждат на ниво. Не ги интересува какъв маникюр имаш или колко ти е модерна прическата. Затова следва жената да се облича така, че да я ценят мъжете. За съжаление повечето жени се обличат така, че да ги ценят други жени и по този начин стават дори малко плашещи за мъжете. Мъжете обичат простотата.

Та повече да не съм чула как не сте срещали мъже. Не се срещат- привличат се. Все едно да тръгнеш на риболов и да чакаш да "срещнеш" сом или шаран. Като дори не си отишла до язовира.

# 3 936

Софи, не че е грешен модела ти, но си е особен. Мисля, че знаеш за какво говоря, защото си избягала от моя модел и си мислиш, че със западняшкия живот си открила смисъла на живота, вселената и всичко останало.

Не си мисля подобни неща. Изобщо не се имам за модел. Напротив. Поне пет пъти написах, че бих искала да съм родила по-рано. Просто се опитвам да кажа, че има живот и извън матрицата, и то пълноценен живот. Тези катаклизми, които се описаха тук вероятно не са измислени, но изобщо не са правило.
Специално за теб искам да кажа, че хората правят докторат не само за да удовлетворят някакви лични духовни нужди, а най-вече от прагматична гледна точка, защото ти открива много нови пътеки за реализация и защото заплатата ти се покачва значително. От тази гледна точка, правенето на докторат по-рано има повече смисъл. Благодарение на доктората си живея тук, реализирана съм професионално и в личен план. Финансово съм обезпечена, дори за поколение напред. Мога да си позволя частно училище, къща с двор, даже си имам и батут в двора  Laughing. Тоест, живея си живота, щастлива съм, пък нека ми е грешен модела.  Peace

# 3 937

юиСмяна на мнението ли виждам  newsm78 Това със срещата на подходящия не го ли отричаше, или както ти е изгодно.

Не е смяна, иронизираш вашата позиция, че срещането на мъж е напълно непредсказуема и случайна работа. А аз смятам, че може да е лесна задача, изпълнена с целенасочени действия.

# 3 938
  • София

Това на всички,които са решили да имат по-рано деца от теб ли го пожелаваш?С мисълта ''Не съм се толкова прецакала,младите пък ще са болни''?
Или само на тези,които не ти ръкопляскат и не казват ''Браво,браво!Точно така,най-хубавата възраст за раждане е близо до 40 и след това''?
Къде видя пожелание пък ти?! И откъде знаеш АЗ кога съм решила да имам деца,врачка ли си ква си-ако се имаш за такава,ще трябва да знаеш,че си кръгла нула! Задръж си извратените мисли за себе си! Дребната,никой не очаквам,нито искам да ми ръкопляска! Отделно,че не съм родила близо до 40-те, пръсни се ако искаш. А и да съм точно на такава като теб ли..

Не ти пожелавам моите аборти-ето това е пожелание!

И си нагла бе!

# 3 939

Абсолютно. Дори дадох статистика. В Лондон Метрополитан защитават около 15 процента от започващите. Дори и да имаш подходящ ръководител, то той може да напусне, да се пенсионира, да има по-голям брой докторанти в определени периоди и да не успява да обърне нужното внимание... Отделно взирането в една тема в един момент може да стане и често става уморително. Може да се влошиш здравословно, да имаш семейни проблеми, много работи може да се случат. Живот е това. И в този ред на мисли - не бях планирала до колко точно годишна възраст ще защитя. Хубаво е човек да  има ориентири в живота - какво му е важно като приоритети, а кога ще си ги постига и дали изобщо ще успее - не винаги имаме контрол върху това.

# 3 940

Софи, не че е грешен модела ти, но си е особен. Мисля, че знаеш за какво говоря, защото си избягала от моя модел и си мислиш, че със западняшкия живот си открила смисъла на живота, вселената и всичко останало.

Не си мисля подобни неща. Изобщо не се имам за модел. Напротив. Поне пет пъти написах, че бих искала да съм родила по-рано. Просто се опитвам да кажа, че има живот и извън матрицата, и то пълноценен живот. Тези катаклизми, които се описаха тук вероятно не са измислени, но изобщо не са правило.
Специално за теб искам да кажа, че хората правят докторат не само за да удовлетворят някакви лични духовни нужди, а най-вече от прагматична гледна точка, защото ти открива много нови пътеки за реализация и защото заплатата ти се покачва значително. От тази гледна точка, правенето на докторат по-рано има повече смисъл. Благодарение на доктората си живея тук, реализирана съм професионално и в личен план. Финансово съм обезпечена, дори за поколение напред. Мога да си позволя частно училище, къща с двор, даже си имам и батут в двора  Laughing. Тоест, живея си живота, щастлива съм, пък нека ми е грешен модела.  Peace

Работата е ясна: аз се женя по сметка, а уча по любов, а Софи се жени по любов, ама академичната й кариера е по сметка:)

Важното е да няма академично безплодие...но и там няма гаранции, един може да покаже талант, друг да прегори и да потъне. Но във всеки случай няма да рева, ако не туря Д-р пред името си.

# 3 941
  • София
За да срещнеш подходящите мъже/жени трябва да ходиш на подходящите места, където се събират подходящите хора в  подходящото количество, за да имаш избор.

Около 30 как да е. Ама просто не мога да се сетя такова място за 40 годишни.
Ако отидат на заведение на лов, ще им се смеят и гълъбите!

Просто след определена възраст рязко намаляват подходящите хора от другия пол.
Абе въобще намаляват, защото всички са женени с деца.
Айде, може и да хванеш нещичко "втора употреба".

# 3 942
  • София

Влакове,влакове Joy

# 3 943
За да срещнеш подходящите мъже/жени трябва да ходиш на подходящите места, където се събират подходящите хора в  подходящото количество, за да имаш избор.

Просто след определена възраст рязко намаляват подходящите хора от другия пол.
Абе въобще намаляват, защото всички са женени с деца.
Айде, може и да хванеш нещичко "втора употреба".
 202uu
И на мен ми е интересно къде се срещат 40 годишни свободни?В сайт за запознаства?

# 3 944

Аха, за теб максимум, за гаджето ти, най-рано тогава. Та вие сте като парламентарна опозиция.

Общи условия

Активация на акаунт