Късно ли е да родиш на 40?

• 171 896
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 990
  • Tам през Атлантическия океан
Ами , като просто се случи се мобилизираш и го правиш  Wink

Или биеш просто  отбой  Whistling

Планове да  Wink

Ако нещо е извън плана не всички се плашат и спират Wink
Важна е целта , резултата на края . По пътя може да се случат куп непланувани не предвидни неща.

# 3 991
Абе не я навивайте сега, очевидно няма да се справи.  Laughing
Все още има време. Пък след време, ще се появи някоя девойка, да я пита къде е бляла  Mr. Green

# 3 992
Ами , като просто се случи се мобилизираш и го правиш  Wink

Или биеш просто  отбой  Whistling

Планове да  Wink

Ако нещо е извън плана не всички се плашат и спират Wink
Важна е целта , резултата на края . По пътя може да се случат куп непланувани не предвидни неща.

А щом е станало случайно,не знам какво аз бих направила.
Но ако си е до план,трябва да имаме работа Wink

Аз защо двойка със стабилна работа и независимост чака за дете?

# 3 993
 Ще ти стане ясно защо, защото вървиш точно по същия път. "Стабилна работа и независимост" са много относителни понятия. Имам много познати, които се ожениха и родиха деца по време на студентстването си в чужбина. Тия дето само отлагаха за след като станат стабилни - каквото и да значи това, щото след като завършиш и имаш работа ти  се появяват пък други причини за отлагане - смяна на работата с по-добра, необходимост да работиш яко за по-добра позиция, пък на някой му се отваря възможност в друг град, пък трябва да се почака защото... - та тия отлаганици завършиха обикновено с кой откъде е, или късно раждане, дето сега ти се вижда толкова невъзможна опция.

Причина за отлагане винаги се намира. Така че, ако толкова желаете деца, раждайте ги докато още искате и имаш мъж до себе си, дето горе-долу става. Никаква гаранция нямаш, че веднага щом завършите ще си намерите хубава работа и ще станете "стабилни".

Аз в крайна сметка не разбрах той дали иска, защото първо каза едно, после друго... ти си знаеш.

# 3 994
Отказвам се да обяснявам - 100 пъти повторих едно и също.
Ето интересна статия по темата.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=ar … 64&Itemid=135

''Едно 20-годишно момиче е възможно да забременее за 2 месеца, но една 40-годишна жена - за две години. Защото почти половината от набора й яйцеклетки вече липсват. Две години по-късно липсващите ще са станали 90%. Казано по друг начин - ако една жена е отпразнувала своя 42-ри рожден ден, шансът й да забременее по естествен начин (което означава от своя собствена яйцеклетка) е под 10 %. Въпреки напредналата медицина! Едновременно с това рязко се покачва и вероятността от преждевременно раждане и генетично увреждане на плода. В тези случаи помага пренаталната диагностика. Преимплатационната диагностика засега е забранена в много страни.''

# 3 995
Дам , Ирис , споделям поста ти  Peace

То ако заплануваш , то за дете никога времето не е тамън , все нещо има все може повече , още  Grinning

Така че, ако толкова желаете деца, раждайте ги докато още искате и имаш мъж до себе си, дето горе-долу става. Никаква гаранция нямаш, че веднага щом завършите ще си намерите хубава работа и ще станете "стабилни".

Аз в крайна сметка не разбрах той дали иска, защото първо каза едно, после друго... ти си знаеш.

Именно някои искат ,  ама нали си имат планове  Wink Така понякога за съжаление сметките им стават криви  Wink

# 3 996
Тарталет, моля те, престани. Разсъжденията ти стават вече толкова противоречиви, че са смешни.
Не, не е вярно, че всяка жена на 20 забременява лесно, а всяка на 40 - трудно. Просто една и съща жена на 20 вероятно  би забременяла по-лесно от на 40. Но едни забременяват "от въздуха" и на 40, а други се мъчат с години и ако започнат на  20. Ти още не знаеш от кои си, моля те, съвсем приятелски ти казвам, спри да се излагаш.

# 3 997
Тарталет, моля те, престани. Разсъжденията ти стават вече толкова противоречиви, че са смешни.
Не, не е вярно, че на 20 се забременява лесно, а на 40 - трудно. Просто една и съща жена на вероятно  би забременяла по-лесно от на 40. Но едни забременяват от въздуха и на 40, а други се мъчат с години и на 20. Ти още не знаеш от кои си, моля те, съвсем приятелски ти казвам, спри да се излагаш.

Не съм го писала аз,цитат е от статията ,която постнах.
Прочети я,много добре е написана.

# 3 998
Всъщност не е лошо ти да чуеш какво ти споделяме съвсем добронамерено. Аз съм си родила децата вече. При това забременявах от първия опит без предпазни средства.

# 3 999
Всъщност не е лошо ти да чуеш какво ти споделяме съвсем добронамерено. Аз съм си родила децата вече. При това забременявах от първия опит без предпазни средства.
Добре?
Това е статия,коментирай нея - не мен.

# 4 000
ххах много назад в темата Тарталчтчето говореше за ранното раждане , нещо сега нещата се обърнаха  Mr. Green Планове , сметки  Laughing Wink Hug

# 4 001

Добре?
Това е статия,коментирай нея - не мен.

Добре, де, какво да и коментираме на статията. Със статия и без статия, мойто дете е налице, родено на 38 години, заченато  в месеца, в който махнахме предпазните средства.

Тия статии, Тарталетке, ги показвай на мъжа ти, за да се убеди, че колкото повече отлагате,  толкова повече шансовете ти намаляват.

На нас няма какво да ни ги показваш, щото ние децата сме си ги родили, както виждаш, някои чакат и още.

# 4 002
Е, и аз съм си правила планове и сметки. Иначе родата очакваше нещата да са на принципа "таз година булка- догодина люлка", но наистина отложих с две години и нещо, като за това време постигнах доста.

А и си постлах, за да може после да не съм чак толкова зависима от мъж, защото както знаем- всичко става.

# 4 003
  Всеки разумен човек прави планове и сметки, според собствения си живот и приоритети. Но само не твърде... умните настояват до откат, че техните планове имат значение, а на другите хора - не.

# 4 004
Де да знам, например познавах една девойка, която учеше супер измислена специалност, но държеше да учи до магистър, че и до доктор същите бози. През това време не работи, няма и деца, изобщо- безкрайно дълго и безрезултатно студентство, с перспектива към 30 да почне да работи.

На 28 беше до никъде, и житейски, а и като акъл. Не че като станеш майка е нещо специално, но все пак научава на някаква комбинативност. Та като видя такова създание, дето на 28 още се изживява като крехко дете, ми става смешно и някак отвътре ми идва да му набия канчето.

Общи условия

Активация на акаунт