Късно ли е да родиш на 40?

• 171 755
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 110
  • на 4-ия етаж до асансьора
Mamacita Bandida ... баш пък ти ще ми кажеш къде ми е двигателя!Еле пък да си ми пример!  Joy  Joy  Joy

# 4 111
Magnet, съболезнования.

Тарталетка - казваш 8К ЕУР, ами то Американското училище в София е 20К, представям си за 8К какви университети са.
А и университета дето го завършваш не е гаранция за нищо. Щото има и хора завършили Харвард и не започнали една свястна работа ( да кажа ли, че не могат да си изплащат и студенския заем)

Аз като ви казвах снощи, че Мамасита като се събуди и темата ще отнесе минимум 10 страници, вие не. Оставете я да се похвали, явно няма какво др да върши. Ама се чудя с това бебе какво прави, добре че прати голямото при баба му, че иначе не можем и видим очите ( имах предвид да и четем глупостите).

# 4 112

В чужбина почти всичките са държавни (говоря за Европа),а тези в които се плаща са още по-престижни и се влиза с изключително трудни изпити и е много вероятно и да отпаднеш първата година.Това,че си си платил 8000 евро на година,не означава че си си купил дипломата - трябва да се учи много.
Точно обратното на България.

Да, това, че е скъп, не означава, че е посредствен, може да е и много елитен. Лично мое мнение е, че щатските университети дават повече стипендии от европейските, т.е. може да си учиш и в скъп уни за почти без пари. Но много се отдалечихме от темата. Simple Smile

# 4 113
Стпендиите зависят и от дохода, има хора никога не получили стипендии.

# 4 114

Ами аз не съм представяла бележка за доходи (в state-assisted university), може би има някои различия. Изисквали са ми гаранция от родител за subsidized housing, но това няма общо, де.

# 4 115

В чужбина почти всичките са държавни (говоря за Европа),а тези в които се плаща са още по-престижни и се влиза с изключително трудни изпити и е много вероятно и да отпаднеш първата година.Това,че си си платил 8000 евро на година,не означава че си си купил дипломата - трябва да се учи много.
Точно обратното на България.

Да, това, че е скъп, не означава, че е посредствен, може да е и много елитен. Лично мое мнение е, че щатските университети дават повече стипендии от европейските, т.е. може да си учиш и в скъп уни за почти без пари. Но много се отдалечихме от темата. Simple Smile
САЩ имат различна държавна политика от повечето страни в Европа - тук идеята е,че всички трябва да имат равен шанс и който може,да го оползотвори...Докато в Щатите само най-добрите имат шанс,защото пък после едно 80 процента са го оползотворили добре.
А в България няма какво да коментираме - тука всичко е наобратно...

# 4 116
Ама се чудя с това бебе какво прави

А какво се очаква да правя? Сега е време за почивка.

"Mamacita Bandida ... баш пък ти ще ми кажеш къде ми е двигателя!Еле пък да си ми пример!  35  35  35"

Не аз да съм ти за пример, но ти дали си пример за себе си? Би ли променила нещо в миналото си, ако това значеше, че днес ще имаш дете. Например с цената на загубени доходи.

Ти май не си дала на първия да те заплоди, нито на втория, че и на понататъшните. Но да ти кажа, да, в един момент трябва да дадеш на някой да те заплоди. Сигурно на мъжете им е по-приятно децата им да са заченати така, а не с мастурбация под строй, наложена им от истерясалата и презряла партньорка. Вече споменахме случаи на разводи след/поради АРТ.

А с тази категоричност, че ще правиш всичко за дете...чак е плашещо. Представям си те като лудата психоложка от Бургас. Къде би се спряла?

Например, би ли използвала сурогатна майка? Би ли купила дете, ако можеше?

Последна редакция: ср, 13 авг 2014, 20:17 от Mamacita Bandida

# 4 117

Титина, 97% от децата, които завършват "нашето" училище получават стипендия за университет (100% са приети). Никой не би получил такава, ако им се гледа дохода.

# 4 118
Запложда се животно, Мамасита.
И какво е лошото в сурогатната майка, ти нали даваше идея да се осинови. Та каква е разликата. 

Наистина не си заеш мярката, Мамасита. за това не университет, но нищо не може да ти помогне.

sophiemmaspencer, щом на всички дават стипендии как си обясняваш заемите за образование?

# 4 119
Запложда се животно, Мамасита.
И какво е лошото в сурогатната майка, ти нали даваше идея да се осинови. Та каква е разликата. 

Наистина не си заеш мярката, Мамасита. за това не университет, но нищо не може да ти помогне.

sophiemmaspencer, щом на всички дават стипендии как си обясняваш заемите за образование?

Стипендиите не покриват изцяло образованието. Има статистика някъде каква е сумата за стипендии които получава всеки нов випуск. Ако намеря, ще ти го покажа.  Освен това, за самото училище дават стипендия, която е около 1/6 от годишната такса, но стипендията е за 4 години и не зависи от дохода.

# 4 120
И какво е лошото в сурогатната майка...

Понеже тук все сте с по-добро образование и по-умни и успели от мен, оставям ви сами да се сетите за етичните, правни, социални и биологични проблеми около едно такова нещо.

Да, запложда се животно. Явно е позволено да го използвате, ако е в контекста на "позволила на първия срещнат да я заплоди". Не мога ли да го използвам иронично за себе си, защото точно това правя- давам да ме заплодят и раждам, че съм с меко сърце и като Бойко Борисов не мога да отказвам:)

Не знам при вас как се води, опрашване ли, що ли...

# 4 121
Kакво му е лошото ли? Ми ето един пример: поръчали си хората бебенца, ама едното се оказало дефектно, та си взели само качественото.

# 4 122
Kакво му е лошото ли? Ми ето един пример: поръчали си хората бебенца, ама едното се оказало дефектно, та си взели само качественото.
Отвратително..
Но науката,нали може всичко...а дефектното..се изхвърля.

# 4 123

Ще си позволя и аз да кажа за чуждестранните студенти и тези, които не са жители на щата. Поне в моя университет всяка стипендия беше добре дошла (дори $300 на семестър), защото така автоматично отпада out of state tuition, което си е сериозна сума. Отделно имаш право на повече от една стипендия. Аз взимах две, които покриваха всичко. Но ако стипендията е частична, то заемите покриват разликата.

Да, и за стипендия трябва да поддържаш определен успех (примерно над 3.3 GPA), като в България.

# 4 124
Мда..и за да се върнем на темата Laughing
Имай заем за 100 000 долара и раждай и прекъсвай...
Има си златна среда  - след завършването и първата работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт