Късно ли е да родиш на 40?

• 171 728
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 155
За сурогатството си дадох вече мнението...за мен е изнасилване на природата,на етическите норми и се приближава до проституцията.

За небременяла и нераждала жена ти е доста крайно мнението. Сигурно и доста бременни четат темата, така че няма да се обоснова. Wink

Е, аз съм бременяла и раждала и мнението ми е общо взето същото. Дори като госпожица по-скоро имах положително мнение за сурогатството, докато не се сблъсках с физиологията и психологията на износване и раждане.

Най-неприятно е отношението и виждането за тия майки. От една страна правят услуга, от друга богатите плащащи жени ги виждат като малко втора категория.

Има книга и филм, The Handmaid's Tale, Маргарет Атууд. Там баш жените на елита, реализирани и богати, си имаха подръка цяла организация с млади жени, които да им раждат децата.

Заглавието идва от старозаветната практика жените да "раждат" деца, като пускат прислужниците си да забременеят от мъжете им. След това прислужницата ражда в скута на жената и детето се води за нейно.

Ето първия описан проблем със сурогатното майчинство:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hagar

# 4 156
Алудра разбирам те и тайландката прави това което може в случая - грижи се за детето, информира обществеността за проблема си и организира благотворителна акция, за да събере средства и да купи дом за детето. Според мен това и е вдъхновяващото на историята. Мен ме интересува не толкова емоционалната страна на нещата, чисто медицинската. Дали подобен развой може да се предотврати. Аз някакси не съм много морална и емоционална жена. От моя гледна точка - ако се съглася да стана сурогатна майка би било само от финансови съображения, но искам да съм уверена, че семейството ще се грижи за детето/децата, а не че ще ги захвърли, ако са болни. Да в смисъл биха ме интересували парите, но за нищо на света не бих искала да съм причината на света да се появи едно нежелано, болно, изоставено дете. То не че има гаранция, че едно дете като се роди здраво, та няма се случи нещо с него след години, но ако може да се предотварти една мъка, съвсем честно ви казвам, че никакви морални, религиозни и други причини няма да ме спрат.

# 4 157
Mamacita Bandida, поклон! Ти не си просто майка.Ти си същинска майка Тереза!  newsm20
Човеколюбец си!Спор няма!
Естествено първо се загрижи за мен и щателно ми обясни, кога и от какво ще се спомина!
След това оплака "нероден Петко" как няма да случи нито на генетичен материал, нито на правилно отглеждане, нито на родители.
И най- сетне и за мъжът ми ти домиля!
Трижди поклон сестро и Господ здраве да ти дава!  hahaha
Ей на това му викат хората:
"Вижда прашинката в окото на съседа, а не вижда гредата в своето!"
Мен не можеш и няма как да ме засегнеш - разбери го!Чувствам се прекрасно - приеми го!
Когато ти направих забележка да си мериш думите, защото много хора четат темата ти кО рЬече?
Вместо да четат- да ядат пасти!
Искрено се надявам, че тази ти фраза е повлияна от вроденият ти аристократизъм /не се мислиш за Мария Антоанета нали? В противен случай и лудата, бургаска психоложка няма да те спасИ!/ Whistling
Викаш не съм се дала ни на първия ни на поредния.Права си!За разлика от вас аристократите, ние простолюдието се любим до скъсване с цел удоволствие. Вие аристократите сте тези, дето се "онаждате" само и единствено с цел продължаване на рода!
И последно, но не на последно място.Моля те,моля те, моля те ... не спирай с бъртвежите си! Много си ми забавна!!!   bouquet

Повишена емоционална температура. Това излияние показва, че проблем има. Хората без проблем никога не казват експлицитно и с тропане на краче колко всъщност са щастливи и проблем няма пък, напук!

Мда, май наистина сексът е бил само за удоволствие...

# 4 158
Кристина, нещата пак опират до морал, не само до възможности на медицината - да вземеш решение да убиеш дефектния плод.

Не съм се интересувала хорионбиопсия прави ли се при многоплодна бременност.

# 4 159
  • на 4-ия етаж до асансьора
Mamacita Bandida, поклон! Ти не си просто майка.Ти си същинска майка Тереза!  newsm20
Човеколюбец си!Спор няма!
Естествено първо се загрижи за мен и щателно ми обясни, кога и от какво ще се спомина!
След това оплака "нероден Петко" как няма да случи нито на генетичен материал, нито на правилно отглеждане, нито на родители.
И най- сетне и за мъжът ми ти домиля!
Трижди поклон сестро и Господ здраве да ти дава!  hahaha
Ей на това му викат хората:
"Вижда прашинката в окото на съседа, а не вижда гредата в своето!"
Мен не можеш и няма как да ме засегнеш - разбери го!Чувствам се прекрасно - приеми го!
Когато ти направих забележка да си мериш думите, защото много хора четат темата ти кО рЬече?
Вместо да четат- да ядат пасти!
Искрено се надявам, че тази ти фраза е повлияна от вроденият ти аристократизъм /не се мислиш за Мария Антоанета нали? В противен случай и лудата, бургаска психоложка няма да те спасИ!/ Whistling
Викаш не съм се дала ни на първия ни на поредния.Права си!За разлика от вас аристократите, ние простолюдието се любим до скъсване с цел удоволствие. Вие аристократите сте тези, дето се "онаждате" само и единствено с цел продължаване на рода!
И последно, но не на последно място.Моля те,моля те, моля те ... не спирай с бъртвежите си! Много си ми забавна!!!   bouquet

Повишена емоционална температура. Това излияние показва, че проблем има. Хората без проблем никога не казват експлицитно и с тропане на краче колко всъщност са щастливи и проблем няма пък, напук!

Мда, май наистина сексът е бил само за удоволствие...

Е да де...кога съм твърдяла друго! Аз съм от простолюдието...!!!  Joy

# 4 160
Нищо лошо няма в секса за удоволствие, освен едно. Някой по-рано спомена инфекции, спирали и други неща. Е, тия неща не ти се "случват" просто. Иначе спиралите как точно са се оказали на това място? Едва ли сами са се навряли...Тия неща си ги навличаш сама, докато се "наживяваш". И после се чудиш защо има проблеми.

Колко ли мечтаещи за бебе всъщност са бивши диви момичета, минали през не знам колко легла, но достатъчно, за да може гадовете, наречени хламидии например, да им запушат тръбите...като прибавим и полова неграмотност и незнаене какво е това инфекция, как и къде се тества- и ето ти "обстоятелства".

# 4 161
Кристина, нещата пак опират до морал, не само до възможности на медицината - да вземеш решение да убиеш дефектния плод.

Но това е много страшно винаги и при всички обстоятелства и може да се случи при всяка бременност, независимо дали става въпрос за близнаци, или не.

Така е Мамасита, то и на море е ужасно да се ходи, и там дебнат инфекции, слънчев удар, удавяне. Не прави нищо, което крие някаква евентуалност,  стой си у вас и прави секс само за бебета, така е правилното.

# 4 162

Колко ли мечтаещи за бебе всъщност са бивши диви момичета, минали през не знам колко легла, но достатъчно, за да може гадовете, наречени хламидии например, да им запушат тръбите...като прибавим и полова неграмотност и незнаене какво е това инфекция, как и къде се тества- и ето ти "обстоятелства".

То ако е за беля, може и с 2-3-ма пак да си навлечеш някоя гадост.
Знаеш ли ги те с колко са били?
Чукай на дърво! Naughty

# 4 163
  • Tам през Атлантическия океан

Или единственият мъж на момичето да е минал през много легла  Sunglasses
и оп хламидия ......

# 4 164
 Достатъчно е през едно да е минал, в което мацката е имала от тая гадост...

# 4 165

То ако е за беля, може и с 2-3-ма пак да си навлечеш някоя гадост.
Знаеш ли ги те с колко са били?
Чукай на дърво! Naughty

Не само чукам на дърво, ами и се изследвам и се лекувам навременно, ако има нещо. Чукането на дърво от нищо не пази.

Щото то не е само факторът много партньори, ами и общата неграмотност, нелекуване, незнание. С други думи- малко типична българска работа...

Ако жената е със сериозно отношение към фертилитета си, би трябвало да си пуснат едни изследвания. Не струва много. Наистина ми е странно като погледна форумите и видя, че двойки, стигнали до ин витро, тепърва се изследват за инфекции.

Аз като тъпа и от селски унверситет си следвам едно правило на сп. Космополитън. През полово активните и фертилни години всяка година не само цитонамазка, ами и изследвания за полово предавани болести.

# 4 166
Защо тепърва?
Може би е задължително.
Ти откъде знаеш?

# 4 167
  • Blondeville
Нищо лошо няма в секса за удоволствие, освен едно. Някой по-рано спомена инфекции, спирали и други неща. Е, тия неща не ти се "случват" просто. Иначе спиралите как точно са се оказали на това място? Едва ли сами са се навряли...Тия неща си ги навличаш сама, докато се "наживяваш". И после се чудиш защо има проблеми.

Хламидиите и изобщо всякакви инфекции може да ги получиш дори и да си имал един единствен сексуален партньор в живота си  Peace Айде сега и развратници излязоха късно раждащите Laughing

Всеки грамотен човек може да положи определени усилия за предпазване от STD обаче единствената 100% гаранция е въздържанието, а така само за една жена съм чувала да е заченала и то преди около 2000 години  Mr. Green

# 4 168

Защо тепърва?
Може би е задължително.
Ти откъде знаеш?

Глупости приказва пак.
 Естествено, че ще се изследват преди ин витро, какъв е смисъла че са се изследвали преди пет години, то вече не важи.

# 4 169
Защото много от мненията са "какво пък е това животно хламидия".

Блонди, аз съм от хората, които са хващали болест с един партньор. Обаче понеже в АУБ ни учат да си правим рисърч, като отида на лекар казвам- искам изследвания за това, това и това. Не приемам да ми каже "имаш бяло течение, пий лекарство Х". Дори да ги хванеш, има си начин тия неща да се лекуват навреме и да се ограничат последствията.

Даже си имахме плакат в лекарския кабинет с различните болести, щото в АУБ правят много one night stands и сигурно менкат инфекции.

Та едно е да хванеш нещо, друго е да си го отглеждаш сто години, докато ти изяде власинките на фалопиевите тръби. А като съм слушала истории за безплодие, има голям процент от случаите, в които идва от различни форми на простотия и неграмотност.

Общи условия

Активация на акаунт