Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 884
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
ми при мен е много рано хваната болеста и още хормоните са в норма и не се знае на къде ще тръгне към хипо или хипер, а като се разболея много трудно оздравявам и ми писна, и много се запалих за вакснина, но като прочетох днес това се притесних да не засиля боляста

# 271
  • София
Благодаря за мненията! Записах час при Начев за след 2 седмици. Цената, която ми съобщиха от мед. център по телефона, е 45 лв за преглед, 70 за преглед + ехография. Ще дам отзиви   bouquet
Shocked
Да не е станал професор? Егати прегледа 45 лв. Тя професор Борисова взима 50 лв за преглед, а доцент Пандев 30 лв.
Начев не се шегува с цените! Не съм чула да е станал нито доцент, нито професор.
Доц.Катя Тодорова взима 40 лв за преглед + 10 лв, ако прави ехография.

# 272
borqn_ka, докторите най-добре знаят. Може да се консултираш с ендокринолог. Аз не съм питала лекуващия ме ендокринолог за ваксината, а направо личната лекарка. Понеже видях, че подлежа на задължителна реимунизация на не знам си колко години и пишеше на вратата на кабинета ѝ. Влязох да я питам и ѝ казах диагнозата и тя каза, че няма да рискува с ваксината. Ако имам проблем и се наложи да ми сложат тогава да отида.

# 273
borqn_ka, докторите най-добре знаят. Може да се консултираш с ендокринолог. Аз не съм питала лекуващия ме ендокринолог за ваксината, а направо личната лекарка. Понеже видях, че подлежа на задължителна реимунизация на не знам си колко години и пишеше на вратата на кабинета ѝ. Влязох да я питам и ѝ казах диагнозата и тя каза, че няма да рискува с ваксината. Ако имам проблем и се наложи да ми сложат тогава да отида.

bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря ти за бързите отговори и май ще звънна на ендокринолога си  Simple Smile

# 274

bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря ти за бързите отговори и май ще звънна на ендокринолога си  Simple Smile
Сподели после какво е казал твоят доктор. Нищо, че още нямаш активно заболяване. Любопитно ми е просто.  bouquet

# 275
  • София
Моята лична лекарка миналата година ми каза, че не е желателно да се реимунизирам (по календар моят набор трябваше да има реимунизация за нещо си). Искаше да се консултирам с ендокринолога си за това, ама аз взех, че забременях и решихме този проблем.

За Начев - аз за това ходя в МД при него, че там е по-евтино. А иначе, те докторите отдавна не се шегуват с цените Simple Smile

# 276
Кати, ние сме наборки. За тетанус май беше реимунизацията, доколкото помня.

Значи инфото на първа страница за Начев / 40 лв преглед + ехо/ в Панацея трябва да се смени.
Не знам колко взима в МД, просто цените ме изненадаха. Помня, че взимаше колкото останалите доктори ( 20-25 лв преглед), а доценти и професори се въртят около 30 лв за доцент, 50 лв за професор. Това само за преглед.

# 277
В Майчин дом цената на преглед и ехограф при Начев беше 50лв - това миналата година, април месец. От тогава ходя само за корекция на дозите и цената е 10лв.

# 278
Май се замислям дали да не ида в Майчин дом при Начев  Mr. Green Трябва ли да си запиша час и как са му смените там знаете ли?  newsm78

# 279
  • София
Май се замислям дали да не ида в Майчин дом при Начев  Mr. Green Трябва ли да си запиша час и как са му смените там знаете ли?  newsm78

Не се записва час, отиваш и си чакаш реда, минава се сравнително бързо. Но сега не знам как с аму смените там, дано се включи някой,който скоро го е посещавал.

# 280
здравейте, свързах се с ендокриноложката ми и тя ми каза че няма проблеми да си бия противогрипна ваксина щом имам желание, но тя е не привърженик на ваксините

# 281
Тук нямат нищо против ваксините, само че аз имам и не слагам
Онзи ден бях на лекар- в резултат увеличена доза ( нивата ми са паднали от 3900 на 1800, но още не е достатъчно). За сметка на това инсулинът ми се е покачил.
От седмица съм елиминирала карбохидрати и мазнини и захари от храната си ( надявам се така да се справя с инсулина, а и да върна нивата в граници).
Иначе поне разбрах, от препоръчаните за хашимото суплименти, кое и в какви дози мога да приемам.

# 282
Titina, може ли да споделиш за добавките, които се препоръчват. Аз съм приемала селен, витамини / без йод и соя/, алое, омега 3, хомеопатия, без глутенова диета, вит.С, но постоянно ми се променя TSH. От 1 година през около месец го изследвам и е 4,95 / 4.8 / 4.5 / 4.23 / 7.8 / 5.88 / 6.55. Антителата за една година са се повишили до ТАТ 270, МАТ над 600. Хормона от Германия го получих и започнах от два дни да го пия. Ще видя как ще е след месец. Моля и другите да се включат със съвети за добавки. Поздрави

# 283
ot 6 meseca pij selen x100mg. Trjbva li da se pravi po4ivka?

# 284
На мен ми казаха, че може да се пие селен 2 пъти годишно по 3 месеца по 200 мг. Когато го пия антителата са ми по-ниски, но като спра и отиват в небесата...

Общи условия

Активация на акаунт