Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 897
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Ха, виждам, че и тук има фенове на котетата. Обожавам ги и мисля да посетя изложбата в неделя  Heart Eyes

Може ли мнение - искам да се консултирам с друг ендо - кой ще препоръчате - проф. Здравко Каменов от Алекстандровска или д-р Начев (той от Токуда ли беше  newsm78 )?

# 256
Аз ходя при д-р Начев - в ендокринологията в Майчин дом или в МЦ Панацея. При проф. Каменов не съм ходила, но съм срещала не много добри мнения за него. Веднъж се засилих да ходя при него, но като се обадих за час и като казах, че съм с направление, ме записаха за след месец. И не отидох. Те щом за записването на час така ме пренебрегнаха, очаквах да стане същото и на прегледа. Но доколкото помня тогава се записвах за МЦ Лора - сега не знам дали все още преглежда и там или само в Александровска, както си написала ти.

# 257
Благодаря, Бети, а д-р Начев как е? В смисъл, излушва ли, разпитва ли, дава ли съвети и препоръки, или като повечето лекари, които съм посещавала - поглежда колко е TSH, съответно вдига / намаля дозата и те праща да си ходиш по живо, по здраво?

# 258
  • В сърцето на любимия човек
Говори много бързо  Laughing

И пише много грозно, за съжаление нищо не му разчитам. Затова без изобщо да ми пука го разпитвам за всичко , което ме интересува, повтарям това, което ми е казал, за да съм сигурна, че съм го разбрала.
Като цяло е любезен. На първия ми преглед, след като му казах, че сме пациенти на репродуктивна клиника,  ме разпита подробно не само за мен, но и за партньора ми и даде препоръки и за него.
Обръщала съм се към него и за коментар на репродуктивните ми хормони, които ми изследват в клиниката.

# 259
Благодаря за отговорите   bouquet Аз така съм се зачудила на кой да ида за консултация, човек ще рече, че е въпрос на живот и смърт  Mr. Green А тел. от първа страница на Начев актуален ли е - тел. 02/952 39 35 и GSM 0888 896 843?

# 260
Не познавам професор Каменов, но лоши мнения за него май не съм чела в темата, но може и да бъркам.
Има негови пациентки тук, те ще споделят ако искат. Simple Smile

# 261
За Каменов май някой беше писал, че като отиде с направление после го вика на частно на втори преглед. Това съм запомнила и не ми хареса. И още нещо имаше - май беше някакво изказване не на място относно килограмите  newsm78 Забравила съм

# 262
  • София
Да, това вече е друго /как се чувстваш на стойността/. Имах предвид, че по принцип не е високо ТСХ за мониториране на терапията. Аз изкарах няколко месеца с подобна на твоята стойност /около 4,74/ и се чувствах добре. Сега като стана по-студено ТСХ падна на 3 на същата доза.
Колко ти беше дозата досега?

На 100 съм, тъй като кърмя трябва да я разделям - сутрин 75 и следобяд съобразявайки 1000 неща, още 25, които не успявам д апия редовно Sad И явно това си казва думата. Чувствам се адски уморена, но не мога да преценя дали от хормона, дали от многото задължения покрай децата и малкото почивка, или съчетание и на двете.

Ще взема да навия домачадието да отидме на тази изложба на котки, вкъщи всички обичаме тези животинки, а до сега не съм била на такова изложение.

Магнитче, гледам лентичката ти, не останало. Лора я родих точно в първия час на 37 седмица. Желая ти леко раждане и здраво бебенце  Hug

# 263
  • София
catty m мерси, аз се надявам да си изчака датичката,но каквото е писано да става ще стане.
В интерес на истината и мен ме очаква доза 100 след раждането и 75 сабале 25 - 2 часа след ядене и да има 2 часа до следващо ядене Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 12:55 от magnet_for_happiness

# 264
Аз съвсем забравих, че кърмиш. Simple Smile
Дано скоро спадне ТСХ и да се почувстваш по-добре.   Hug

А за Каменов, дори и да се отиде с направление/ което принципно почти нищо не покрива/ и после да извика пациента на частно, ами той и Начев работи само частно. Simple Smile
Те повечето добри ендокринолози май работят само на частно. Тук там някой приема и по каса, но са малко.

# 265
  • София
Хубавото при Начев е, че е само 10 лв. прегледа за смяна на дозата, че лекарка, при която ходех преди него ми вземаше по 50 лв. и ми излизаше солено.

# 266
Благодаря за мненията! Записах час при Начев за след 2 седмици. Цената, която ми съобщиха от мед. център по телефона, е 45 лв за преглед, 70 за преглед + ехография. Ще дам отзиви   bouquet

# 267
здравейте, искам да попитам дали имате информация за противогрипна ваксина. Понеже четох някъде че при хора с автоимунни заболяване не е добре да си слагат противогрипна вакснина, защото с нея се вкарва чуждо тяло и така се дразнела имуната система.

# 268
При хипофункция - не знам. Май Магнитчето беше писала, че Начев е казал, че няма проблем, но да не излъжа.
При хиперфункция не е желателно. На мен отказаха да ми сложат ваксината против тетанус ( май тя беше  Thinking), за да не се активира имунната да се бори. Иначе при  хиперфункция потискаме имунната система с лекарства, за да не атакува жлезата.

# 269
Благодаря за мненията! Записах час при Начев за след 2 седмици. Цената, която ми съобщиха от мед. център по телефона, е 45 лв за преглед, 70 за преглед + ехография. Ще дам отзиви   bouquet
Shocked
Да не е станал професор? Егати прегледа 45 лв. Тя професор Борисова взима 50 лв за преглед, а доцент Пандев 30 лв.

Общи условия

Активация на акаунт