Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 907
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Звънни и ги питай. Би трябвало да им е казала новите дати днес.

# 241
Звънни и ги питай. Би трябвало да им е казала новите дати днес.
За съжаление не ми вдигат от вчера, днес пак ще пробвам по - късно, ако не - утре ще видим!

# 242
Ако става въпрос за Катя Тодорова - преди малко звънях - няма да бъде в София до края на годината ...  Tired

# 243
Гледам, че става въпрос и за глутенова непоносимост, затова да кажа набързо, че при придобитата никакви излседвания не о доказват, освен гастроскопия, при която се вижда как е наранена стомашната лигавица
Няма антитела при кр.изследвания, но има достатъчно признаци, най-честите са стомашни неразположения като киселини, последвани от диария
За изчистване са необходими месеци строга диета, а криза може да се получи и само от една троха после
Диетата не е хич трудна за спазване
Още повече когато човек разбере какво е да нямаш такива неприятни неразположения
Даже и сам да се отклониш от диетата в началото, после все повече нямаш желание да го правиш, знаейки, че можеш да се чувстваш много по-добре

И да добавя, че може би няма да намерите лекар, който първо да заподозре глутена при такива оплаквания
Първосигнално предписват химии против киселини и някакъв изсмукан списък с храни, които трябва да се избягват, но без разбира се глутеновите да са в него
А всички храни от списъка не са проблем, ако само се премахне глутена
Нещо, за което медиците са все още слепи, за съжаление
Затова е добре човек сам да се тества и да види дали има непоносимост
Но и да е търпелив, иска се месеци въздържане от глутен, докато се изчисти тялото, за да се прецени дали това е причината

# 244
W'A'S'P, полезно инфо от теб. Още повече, че имаш и преки наблюдения. Hug
Аз ти споменах за себе си, че на принципа на изключване е при мен. С много стомашни проблеми съм и самото изключване на глутена ( знаеш, че минимум лимец консумирам) показа, че се чувствам най-добре без него/ или по-точно с намалено количество, което не е напълно изключване/, без подувания като бременна и без задържане на вода. Кантарът вече не показва днес една цифра, утре друга, а на третия ден пак първата, а стоя в едно тегло.
По енергична съм, не съм сънлива и заспала.
При мен и спирането на млечните / кисело мляко/ след задържане на килограмите оказа много добър резултат. Не само на килцата, а и на стомаха.

# 245
Ако става въпрос за Катя Тодорова - преди малко звънях - няма да бъде в София до края на годината ...  Tired

Да, чак 3,4,5 януари 2014, малее колко време има до тогава ... Чудя се, дали да не отида и при Начев за консултация ... ама като гледам ония ден МАТ ми беше 24 при граници 1-12, та си мисля, че са се поуспокоили нещата при мен. Ще видим!
  bouquet

# 246
Здравейте,  Hug
Запис да шпионирам какво си говорите, че и аз съм с Хашимото от около година... Grinning

# 247
  • София
Резултатът от днес - ТСХ 4,87  Rolling Eyes

# 248
Добре е, Кати. Simple Smile

Rummmy, добре дошла.  Simple Smile

# 249
ОФФФ, мен само тази умора ме мъчи, като парцал съм постоянно! Иначе нямам други оплаквания! Последно ТСХ беше 3,2 , дано ако падне още малко се почувствам по-добре!

# 250
  • София
Добре е, Кати. Simple Smile

Rummmy, добре дошла.  Simple Smile

Хич не ми се струва добре, а и не се чувствам добре. Ще трябва да се стегна и да си пия цялата дневна доза и след месец пак да пусна изследване.

# 251
Да, това вече е друго /как се чувстваш на стойността/. Имах предвид, че по принцип не е високо ТСХ за мониториране на терапията. Аз изкарах няколко месеца с подобна на твоята стойност /около 4,74/ и се чувствах добре. Сега като стана по-студено ТСХ падна на 3 на същата доза.
Колко ти беше дозата досега?

# 252
Здравейте, мацки!
Аз на моята доза 50мг еутирокс и един метизол се чувствам що годе добре. Само от време на време имам леки оплакванията. Дано да са ми в норма хормоните декември, че да спираме лечението и да действаме по другото направление  Blush
Който е от София да му кажа, че събота и неделя ще има изложба на котки в Музея Земята и хората - аз ще ходя да гледам, да се разтоваря, този път няма да участваме. Като правя нещо приятно и съм с приятни хора забравям, че съм болна - е, искам да ми е така всеки ден.
Пожелавам ви успешен ден и добри резултати!

# 253
  • София
Seti Beti ех и тази година ще пропусна изложбата по разбираеми причини, ама ме е яд! Сори за спама хора, не се сдържах Flutter че котките са ми.... Heart Eyes

# 254
Жалко, че не съм в София. Котета и аз харесвам, много. Heart Eyes
Нямам си коте вкъщи, но селските котки обгрижвам и си имаме коте с малки котета там.

Общи условия

Активация на акаунт