Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 869
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, момичета!
Моля ви не се дразнете излишно. Всички знаем, че тук се споделя на кой какво му е помогнало или навредило до някаква степен. Аз сама помолих за мнение по въпроса с изследванията, това не означава обаче, че се хващам за всяка дума. Просто извличам полезното за мен. Това, че някой е изразил мнение не значи, че е поставил диагноза. Аз поне не го приемам така!
А сега нека ви кажа какво стана при лекарката. Излезе, че дозата ми е дошла в повече и за следващите 15 дни ми спря хормона напълно. После ново изследване за да види как се движи хормона и да реши с каква доза да продължа. Чудя се обаче 15 дни не са ли малко за да се раздвижи хормона. Честно да ви кажа не се чувствам добре с толкова ниско TSH , или още имам симптоми от предозирането. Доколкото знам за моята възраст 39 г. трябва да е от 2 до 3, нали?
Лека вечер на всички!
 smile3525

# 391
Аз да ви кажа, бях в ремисия около 10 години, през които не пиех никакви лекарства и хормоните ми си бяха в норма. Никога не съм пазила някакви хранителни режими или диети. Просто в един момент си влезе пак в хипофункция и това е.

# 392
Последен пост, които правя и спирам да пиша

дозата на витамините, които трябва да се приемат зависи от нивата на витамините, при кръвните изследвания. Така че понятие препоръчителни стойности го срещнах само в тази тема, доза се предписва.
Незнам кой какво е чел за предозирането на вит. Д,но според любимата ви Уйкепидия:
Излишъкът на витамин D причинява необичайно високи концентрации в кръвта на калций (хиперкалциемия), които могат да причинят калциране на костите, меките тъкани, сърцето и бъбреците. Тя също може да увреди бъбреците и да произвежда камъни в бъбреците.

# 393
Титина, направо ни взе за малоумни тук.
Не знам кои мнения са меродавни, но твоите са направо назидателни.

Направо си изтривам и аз мнението, че не си заслужава и според мен да ти отговарям.

# 394
Но пък не може да се отрече, че поне "Уйкипедия" звучи забавно.

# 395
  • София
Е, аз си правя два пъти годишно кръвни изследвания, защото имам желязодефицитна анемия и недостиг на някои витамини. Ей сега ще седна да си самоназнача менделеевата таблица и да си я пия.
Най-малкото като ми напишат рецептата ми е интересно и сядам да чета за даденото лекарство или добавка.

# 396
  • Варна
Здравейте,момичета! Едно ново попълнение съм сред вас, с диагноза Хашимото, от 10месеца. ТСХ ми беше 14,5, сега е 1,07-1,45, с дози еутирокс-75мг, и 50мг-два дни от седмицата. Имам проблем с НЕсвалянто на кг-ми. Тренирам 5 пъти в седмицата,по един час,кардио предимно.Храня се предимно с риба,пилешко,млечни,зеленчуци,плодове,пълноз.хляб само по филия на закуска. Избягвам кашкавала,топени,пушени сирена, въглехидрати-бързи,бавни. Варива,картофи-също доста избягвам. Въпреки всички ограничения,но не ГЛАДУВАНЕ,което е противопоказно за нас, свалянето е мисия невъзможна. От известно време искаме бебе,и незабременяването беше причина да си изследвам щитов.жлеза. Поради тази причина се налага да пия еутирокса,за да е в норма ТСХ. Мислих,че след като влезе в норма, ще е лесно свалянето на кг-мите, особено при почти ежедневно трениране,и правилно хранене.  newsm78
Напоследък се замислям за хомеопатия,и ми се иска да чуя вашето мнение. Аз съм от Варна,ендокринолог ми е д-р Райков. Може би съм готова да се обърна към алтернативната медицина,ако ми помогне поне да сваля дозите на еутирокса,може би нещата ще започнат да се подреждат. Ако имате идеи за отслабване при Хашимото,предвид гореизложените факти, ще съм мн мн благодарна. Хубав уикенд на всички  Hug Hug  bouquet

# 397
  • София
raTedinka,аз сега по време на бременността развих гестационен диабет. Наложи се да спазвам диета за диабетици и така, не само че не качих кг, а и свалих Peace
Диетата се състоеше: задължителна закуска - сандвич с шунка и кашкавал/пълнозърнест! хляб/ и задължително домат поне. След 2 часа малък плод. Обяд- ако има въглехидрати,то порцията е колкото шепата ми; задължително огромна порция салата; след 2 часа малък плод; вечерта-същото;
може да се яде неограничено количество салата през деня,подправена със зехитн,сиренце Simple Smile всякакви зеленчуци на корем; аз ядях предимно свинска вратна пържола на скара и салати яко. Никакъв бял хляб,никакво сладко,въглехидрати на минимум.Между храненията трябва да има поне 4 часова пауза.

ПП дами, станах майка за втори път. На 27.11 родих Лили Simple Smile

# 398
Магнитче, и тук честито! Да ви е жива и здрава дъщеричката!  bouquet

# 399
Магнитче,честита радост.Да ви е жива и здрава.

# 400
  • София
Честито за малката Лили, да ви е жива и здрава!  1stroller

# 401
  • София
Момичета, имам среща с Начев след десетина дни, но дали някоя от вас би могла да ми каже какво да очаквам при тези изследвания:

ФТ4: 19.35 /12.00-22.00/
ТСХ: 0.020 /0.27-4.20/
anti Tg ( TAT): 193.40   /< 115/
anti TPO ( MAT ): 195.70   /< 34/
TSH рецепторни антитела: 2.19 /< 1.5 отр; 1.5 - 1.75 граничeн; > 1.75 пол./

# 402
Магнитче, жива и здрава да е малката бебка и много радост на цялото семейство!  Hug

# 403
  • София
Момичета, имам среща с Начев след десетина дни, но дали някоя от вас би могла да ми каже какво да очаквам при тези изследвания:

ФТ4: 19.35 /12.00-22.00/
ТСХ: 0.020 /0.27-4.20/
anti Tg ( TAT): 193.40   /< 115/
anti TPO ( MAT ): 195.70   /< 34/
TSH рецепторни антитела: 2.19 /< 1.5 отр; 1.5 - 1.75 граничeн; > 1.75 пол./

Привет, може да очакваш да ти кажат, че си с хиперфункция Хашимото, да почнеш Пропицил.
И аз съм така от 2 месеца. Моето TSH беше в норма 1 година, но сега избяга. #2gunfire

# 404
  • София
Мерси много, Ивка!
Начев се оказва явно прав с предположенията си за Хашитоксикоза....
И моето беше ок цяла бременност и половин година след това и се чувствах много добре и спокойна най-вече. С това ниско ТСХ съм постоянно на метлата за нещо  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт