Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 872
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Мерси много, Ивка!
Начев се оказва явно прав с предположенията си за Хашитоксикоза....
И моето беше ок цяла бременност и половин година след това и се чувствах много добре и спокойна най-вече. С това ниско ТСХ съм постоянно на метлата за нещо  Mr. Green

Точно се чудех, коя беше точното название - Хашитоксикоза - или на елементарен български - Хашимото със симптоми на Базед!

# 406
Здравейте на всички Хашимотковци отново, след дълъг период на отсъствие във форума и наскорошен резултат отново се сетих за това заболяване от което няма оттърване за жалост, искам да попитам тук присъстващите при наличие на хипофунция и приемане на л-тироксин и ТСХ е в норма има ли някой тук които страда от мускулни схващания по тялото напрегнатост и сковаване на мускулите и много силен мускулен тонус, че мен това лично много ме мъчи и незнам дали да го свързвам с Хашимото или с честото притискане на нерви по гърба ще съм ви благодарен ако някой има такива оплаквания да сподели и тук и на Л.С. може като се има напредвид че д-р Лозанов и д-р Начев като казах че хормона е в норма директно отхвърлиха симтомите да се дължат на Хаши и незнам просто ?!?!

# 407
Дончев,пусни си едно изследване на вит,Д. Ниските му стойности в организма могат да доведат до подобни на твойте проблеми..или си направи изследване за латентна тетания с ЕМГ...и да си с положителен тест-приемаш вит.Д и всичко се оправя(поне при мен подобни оплаквания се оказаха липса на вит.Д ..)

# 408
Дончев, в чужбина ли си все още или си в БГ? Референтните стойности на витамин Д в чужбина са доста по-високи, отколкото в БГ, според споделено от форумки, в една тема, та затова питам.
За да се усвои правилно витамин Д ще са нужни и други добавки, но това вече доктор ще каже според случая и ако се налага.

# 409
Включвам се и аз към вас. не ми се щеше, ама.... Simple Smile))
октомври месец реших да си пусна репродуктивни хормони и между другото пуснах и тат и мат. резултати:
 Anti TPO /MAT/2.65   IU/ml   0   5.61   
 Anti-Tg /TAT/   40.91   IU/ml   0   4.11
после си пуснах и хормоните:
FT4   11.05   pmol/l   9.01   19.05
FT3   4.21   pmol/l   2.62   5.7

ТСХ обаче тогава ми беше 2,4.

Ходих при Начев. той каза Хашимото, но само го наблюдаваме и ако след 45 дни ТСХ не е спаднало започваме лечение, защото правим опити за второ бебче.
и вчера ТСХ ми беше 4,8. голям рев, голямо нещо му ударих. ходих при Начев и започнах с половинка Л-Тироксин.

имам 3 въпроса:
1. дали се очаква да се понамали скоро това ТСХ, за да има надежда за бебе?
2. възможно ли е от това да ми е тоооолкова кошмарно студено?
3. често говорите за ин витро и икси-та. нали все пак е възможно нормално забременяване с хашимото?

както се сещате болката ми е при бебеправенето, защото вече имам един спонтанен аборт (предполагам в следствие на неоткритото тогава хашимото) и сега се надявам да стане пак, но така ми се искаше дечицата ми да са с малка разлика Sad а и годините си напредват Sad

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 12:17 от Елч

# 410
Здравей!
Моето мнение - и на трите въпроса отговор - Да.
При някои по-бавно се повлиява в началото ТСХ, но при някои хора доста бързо се случва това. При всички случаи, важното е, че започваш терапия и ти пожелавам скорошно бременеене.  Simple Smile

# 411
  • София
Аз забременях на втория месец опити, без дори да знам, че имам Хашимото.  Peace  Hug

/Но аз съм с много ниско ТСХ, което през бременността взе да се качва под влияние на ЧХГ. Преди да се видя с Начев все някаква хиперфункция ми преследваха разни ''квартални'' ендокринолози и никой не е отварял дума за изследване на антитела./

# 412
  • София
Аз пък при знание за Хашимото ми забременявам бързо Simple Smile с малкия на 4-ти месец опити, а сега с малката на 3-ти месец опити и сега на възраст 37-38г. Wink абсолютно по естествен начин се случиха нещата и никакви ядове не ми донесе хашимотото. Не му се впрягайте толкова.

Колкото до смъкването на ТСХ при всеки си е различно и това сме коментирали не веднъж в темите Simple Smile
Едни го смъкват за месец, други за 6, няма правило.

# 413
Благодаря ви за отговорите само не разбрах да си пусна витамин Д или латентна тетания,ЕМГ съм си правил на гърба и на главата всичко е ок и в крайна сметка според вас тези симтоми се дължат на липса на витамин Д преди време си пуснах просто е така пролактин и  магнезии бяха в норма, а вие постоянно ли приемате витамид Д, калций и други понеже аз пия мултивитамини комбинирани без йод ест., не в българия съм си вече но не съм впечатлен дори обратното..

# 414
Donchev,вит.Д се изследва с кръвна проба,обикновено се прави в централата на дадена лаборатория(явно кръвта не трябва да се транспортира).А теста за латентна тетания се прави с ЕМГ ,при което с маншет като за мерене на кръвно ти стягат по-продължително ръката (все едно ти мерят кръвното,около 10-15 мин стои ) и в ръката имаш забодени игли..(айде..както го описах отказах доста хора Joy ),но не е толкова страшно..

# 415
Добре че спомена, че да се зачета за манифестна тетания. Мерси за инфото. Hug

# 416
Ех, дадохте ми малко надежда!
че първият път Начев на ТСХ 2,4 каза, че "трудничко ще стане", а сега при 4,8 явно си е невъзможно (не че не се надявам на двудневното си закъснение де Simple Smile). То това ни е първи месец опити, дано се повлияе скоро и да имам с какво да се похваля Simple Smile

магнет, аз сега съм на 33, ама той часовникът си тиктака Simple Smile) освен това обработвам мм за 3 дечица, трябва да има време Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 417
  • София
Елч, с ТСХ над 2, 2,5 аз не бих рискувала да правя опити за бебе Peace

а за броя на децата.....то и аз исках три,че и време имам,но е по-добре да си остана с две,просто трето секцио, а и ме предупредиха де.

# 418
magnet, на мен начев при 2,4 ми каза да си действаме и затова сме работили този месец Sad
освен ще пропусна следващия (и без това тогава се правят деви. извинявам се, ако някоя от вас е дева Laughing Laughing Laughing)

# 419
Магнитче, честито и от мен за радостта в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт