Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 883
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • София
magnet, честито второ малко-голямо чудо!   bouquet

Аз днес бях на ендокринолог. При ТСХ 2.950 дозата ми еутирокс е 25 мг по една и 1/2 таблетка сутрин на гладно. Ехографията ми е със заключение: Промените в щитовидната жлеза са както при тиреоидит на Хашимото. ДД - начална дифузна струма.  Shocked Ендокриноложката ми днес каза, че всичко е наред, щом нямам възли и лимфните възли са ОК.   newsm78

ПП: Хемоглобинът ми също е нисък.  Confused

# 421
Елч, не се притеснявай, аз от близо 6 за по-малко от два месеца го смъкнах на 2,3!

# 422
# 423
  • София
Не съм взлизала известно време, че времето ми е кът напоследък и сега виждам хубавата новина.

Да ти е жива и здрава малката Лили, магнитче!

И да кажа,ч е аз с малката забременях с ТСХ 2,8, но след увеличение на дозата от Начев цяла бременност поддържах около 1. Сега боря високите стойности, обаче, но се радвам, че успявам да я кърмя все още.

# 424
magnet, на мен начев при 2,4 ми каза да си действаме и затова сме работили този месец Sad
освен ще пропусна следващия (и без това тогава се правят деви. извинявам се, ако някоя от вас е дева Laughing Laughing Laughing)
Разсмя ме искрено. hahaha
Най-добре е да е ниско ТСХ при планиране на бременност. Не че няма забременели с високо ТСХ и родили, дори и не са се лекували някои, но за да няма риск, или да кажем, за да се изключи като причина за едно или друго стойността на ТСХ, най-добре е всичко да е в ред с хормоните като се планира бременност.
Пожелавам ти скоро да се похвалиш в темата. Peace

Doli , не съм запозната и за първи път чувам.

sise_to, само ТСХ ли ти изследваха? А други хормони, антитела?
Щом е казала "вероятно" Хашимото ендокриноложката - ще се следиш. Но може и само дифузна струма да остане като диагноза.  При мен едно от заключенията беше именно Дифузна струма 2 степен - съвсем в началото, когато хормоните и антителата бяха в норма.
Трябват и другите изследвания, за да се запълни картинката.
А за хемоглобина назначиха ли изследвания? От какво е анемията установи ли се?

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 20:58 от Merelenda

# 425
рости, кати, мерси за успокоението.
все пак явно не е добре де, ще се опитам да се настроя пак на чакане Sad

мереленда, кофтито е, че ние това бебе го планраме от 2 години и спед аборта ми миналата година все изникваха нови и нови здравословни проблеми и тъкмо миналият месец започнахме отново и сега пак чакане. направо откачам вече!

а ти да не си дева? Sunglasses
аз като типичен стрелец непрестанно се изцепвам и после мажа с голямата баданарка Laughing Laughing Laughing

# 426
Не, не съм зодия Дева, но ме развесели с изчисленията. Laughing

# 427
  • София
Елч, не се притеснявай, аз от близо 6 за по-малко от два месеца го смъкнах на 2,3!
А аз пък за 6 месеца успях да смъкна ТСХ да е под 2 от 3.63 Wink

# 428
Мацки, а Л-Тироксина (който аз пия от 2 дни) оказва ли влияние върху нормалния тест за бременност (лентичка)?

мереленда, аз съм запалена по зодиите. и понеже дъщеря ми стана малко неочаквано от един-единствен опит нашега (и като ми бяха казали, че няма да стане поне година-две) и тя е зодия, която не ме кефи особено Simple Smile все си виках, че с второто ще внимавам повече, ама с всички трудности като гледам няма изобщо да подбирам Simple Smile))

# 429
  • София
Не виждам с какво би оказал  Grinning

# 430
Момичета, аз също съм с хашимото, но много неща не ми са напълно ясни.... Имам чувството, че лекарят, при който ходя, не е много в час или просто не му се обяснява и това още повече задълбочава невежеството ми. Два пъти в годината правя изследвания - пролет и есен- и в зависимост от резултатите коригираме еутирокса. Но четейки из форума виждам, че има жени със същите стойности на ТСХ като мен (3,24), а пият по 125г еутирокс, а моята доза в момента е 50 г дневно (назначена от лекаря при скорошните ми изследвания) newsm78 Плашат ме и едни резултати, които не разбирам какви са - анти Тг - 73,8 /при норма 0,0-4,0/;  анти ТПО -517,0 Shocked/при норма 0,0-20,0/. Може би затова пия различно количество? Много съм уплашена-какво означават тези ненормални стойности? Напоследък ме започна и един гнездовиден косопад и като чета, май се дължи на Хашимото-то  Cry Дайте ми някакви разяснения като по-опитни...... ТСХ-то ми е 3,24 , а ФТ4 - 9,33. Много ще съм благодарна за всякаква информация ooooh!

# 431
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Момичета здравейте,
Последните ми стойности от изследванията ми са: TSH 0.221 (ref.0.27 - 4.2) FT4 -13.51 (ref.12-22). нормални ли са според Вас при бременност? Начев каза TSH добре че е ниско, а FT4, тък като е близо до долна граница е добре след 30 дни да си пусна албумин и общ белтък.
Мислите ли че тези стойности за опасни за бебето? Това ме притеснява.

# 432
  • София
Момичета здравейте,
Последните ми стойности от изследванията ми са: TSH 0.221 (ref.0.27 - 4.2) FT4 -13.51 (ref.12-22). нормални ли са според Вас при бременност? Начев каза TSH добре че е ниско, а FT4, тък като е близо до долна граница е добре след 30 дни да си пусна албумин и общ белтък.

Екстра са си ! Няма нищо страшно и опасно за бебето ти.

# 433
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Момичета здравейте,

Екстра са си ! Няма нищо страшно и опасно за бебето ти.

Магнитче, БЛАГОДАРЯ!
Честита рожба да Ви е жива и здрава.

# 434
момичета помагайте ,днес направих изследванията но другата седмица ще ходя при лекаря,а резултатите ми се виждат лоши FT3   2.590   pg/ml   2.02 - 4.43
Anti TPO   392.10   IU/ml   0 - 34
Anti TG   >4000.00   IU/ml   0 - 115
FT4   0.967   ng/dl   0.93 - 1.7
TSH   8.390   uIU/ml   0.27 - 4.20

Общи условия

Активация на акаунт