Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 68 879
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз се мъча сега с този глутен, не знам колко успешно.Трудно ми е да го спра, но значително съм го намалила.
Бях казала за изследванията на сестра ми, та днес тя ми каза
ТСХ- 1.132
Т4 0.71     0.71-1.85
ТАТ  543   <115
МАТ  >600   <  34 

МАТ и е над 600, не са и писали стойността  Crazy  Явно има Хашимото.
Т3 не е пускала, но Т4 е точно на долната граница, това значи ли хипофункция?

# 31
Благодаря, Мереленда за отговора! Търсила съм проблема само при гинеколог и уролог, другия месец ще посетя и гастро, че май ми мирише на такъв проблем, миналия месец за пръв път в живота си имах и киселини, но ако и там не е проблема, ще се насоча към невролог!

Благодаря за темата!  bouquet
Успех на всички, дано скоро разрешим проблемите си!

# 32
# 33
Да се запиша. С Базед съм но чета и тук.

# 34
Аз пак незапомнила , д-р Райков кои дни преглеждаше в МЦ Плюс?

# 35
Запиши си:
Вторник, сряда и четвъртък от 14 часа до 20,30 часа. Днес му гледах графика.
От 12 до 14 часа прави биопсии и ако се появи някой спешен за биопсия го приема и се забавят часовете.
Доколкото чух, ама не съм убедена - до края на октомври няма часове, на 1-ви ноември ще записват за ноември часове ( ама пак провери, че не съм сигурна, понеже се обаждаха и за брат му ( ортопед), и за единия записват часове чак за декември, а за другия за ноември).

Erienne, щом ФТ4 е на долна граница трябва да се види ФТ3. Не знам дали се говори за хипофункция или за вторична, третична хипофункция ( на база друго заболяване или евентуално прием на някои медикаменти, които биха повлияли на секрецията на Т4) - това доктор би изяснил, но при всички случаи антителата показват, че дори да не пие лекарства ( ако евентуално не и предпишат, защото ТСХ е в норми), то поне трябва да следи ТСХ и ФТ4. Антителата няма нужда да ги пуска пак.

Аз продължавам с лечението. ТРАК не е паднал в нормата. ТСХ е добре.

# 36
Запиши си:
От 12 до 14 часа прави биопсии и ако се появи някой спешен за биопсия го приема и се забавят часовете.
Доколкото чух, ама не съм убедена - до края на октомври няма часове, на 1-ви ноември ще записват за ноември часове ( ама пак провери, че не съм сигурна, понеже се обаждаха и за брат му ( ортопед), и за единия записват часове чак за декември, а за другия за ноември).

Направо се чудя как да постъпя.
Понеже този месец от ЖК ми отказаха направление за ТСХ, а ми дадоха за ендокринолог за да може той да ме изпрати да изследвам ТСХ, направо се чудя да ходя ли да чакам ( понеже знам че няма свободни часове ) или да си платя и да си изследвам хормона.
От друга страна пък си мислех да направя една ехография на жлезата, въпреки че не знам дали се налага при условие че откакто съм бременна хормона си е в норма и се чувствам добре.

Занимавам ви и аз с моите бремемнни мисли  Wink

# 37
  • София
Порой за какво ти е ехограф на щитовидната  по време на бременност..

# 38

Без причина, просто се чудех дали е добре ( дали има смисъл ). Вманиачавам се.  Grinning

# 39
  • София

Без причина, просто се чудех дали е добре ( дали има смисъл ). Вманиачавам се.  Grinning
Не, няма смисъл..дори да има нещо,което трябва да се оперира по време на бременност няма да стане.

# 40
Запиши си:

Направо се чудя как да постъпя.
Понеже този месец от ЖК ми отказаха направление за ТСХ, а ми дадоха за ендокринолог за да може той да ме изпрати да изследвам ТСХ, направо се чудя да ходя ли да чакам ( понеже знам че няма свободни часове ) или да си платя и да си изследвам хормона.
От друга страна пък си мислех да направя една ехография на жлезата, въпреки че не знам дали се налага при условие че откакто съм бременна хормона си е в норма и се чувствам добре.

Занимавам ви и аз с моите бремемнни мисли  Wink
Според мен - плати си ТСХ и го виж как е. В Лаборекспрес излиза 13 лв с таксата кръв. Ако е в нормата, запиши си час за доктора и мини на преглед началото на ноември ( направлението ще ти е валидно). Знаеш, че ехографът се плаща? 33 лв е цената, ако искаш да правиш.
Не си длъжна да му казваш, че си пускала ТСХ - ще ти даде направление за още едно. Тъкмо ще са минали около 20-30 дена от последното измерено ТСХ, (зависи за кога запишеш час за Райков)
А ако ТСХ е разбутан - обаждаш му се на личния номер, казваш му че си бременна и т.н., и ще те извика.
Вече ти решаваш. Или да отидеш и да чакаш вечерта, или да пуснеш ТСХ и според стойността да прецениш дали да ходиш веднага, или да изчакаш за преглед ноември. А ако решиш да ходиш ноември, то той да ти даде направление за още едно ТСХ.
( и като сметнем ноември, че почват часовете му от 4-ти ноември нататък, ще имаш една прилична разлика от 20- 25 дена в изследванията на двете ТСХ, да не кажа 30 дена). А и направлението ще ти е валидно.

# 41
Благодаря Ви момичета !   bouquet

# 42
Благодаря Ви момичета !   bouquet
Ако нещо те притеснява нали знаеш - отиваш и чакаш. Никого не е върнал. А и по-добре да почака човек, за да е спокоен после, отколкото да го мисли или да се притеснява. Hug

# 43
  • София
Аз днес си пуснах хормони - общо 13  Sunglasses
Утре ще видим какви са резултатите.
А на път за МД бяхме с Начев в един трамвай, видях го чак на слизане как се затича към болницата. Почти година не съм ходила при него и направо ми домиля  Heart Eyes

# 44
момичета имали ли сте други здравословни проблеми преди да ви открият хашимотото.Нещо като предвестници на хашимотото?

Общи условия

Активация на акаунт